به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، از آن جا که به لبنیات مواد نگهدارنده اضافه میشود بسیاری از خانمها تمایل دارند تا فراوردههای لبنی از جمله ماست را در خانه تهیه کنند. به همین دلیل در این مطلب به روشهای تهیه ماست در منزل اشاره میکنیم:
۱- ماست خانگی را باید از شیر با کیفیت و بدون مواد افزودنی تهیه کنید.
۲- شیر را به مقدار لازم بجوشانید، دقت داشته باشید که دلیل شل یا سفت بودن ماست به میزان جوشاندن شیر بستگی دارد.
۳- اجازه دهید تا دمای شیر حدود ۴۰ درجه سانتی گراد پایین بیاید طوری که انگشت را نسوزاند.
۴- ابتدا دو قاشق غذاخوری ماست را به ازای هر لیتر شیر اضافه کنید و آن را هم بزنید. قبل از افزودن مایه به شیر بهتر است آن را با کمی شیر مخلوط و سپس به شیر اضافه کنید.
۵- ظرفی را که شیر مایه زده شده در آن قرار دارد با پتو یا پارچه گرم ۲ تا ۳ ساعت بپوشانید، تا دمای شیر پایین نیاید.
۶- ظرف ماست را آرام در یخچال بگذارید و تا چند ساعت به آن دست نزنید.
۷- ترش شدن ماست ممکن است به علت دمای بالای شیر مایه زده شده، تازه نبودن مایه ماست مقدار زیاد مایه ماست و زمان تخمیر طولانی باشد.
۸- شیرین شدن یا بی مزگی ماست ممکن است به علت کمتر بودن دمای شیر مایه زده شده از دمای بدن تازه بودن مایه ماست، شیرین بودن مایه ماست و کوتاه بودن زمان گرمخانه گذاری (لای پتو پیچیدن) باشد.
۹- اگر ماست آب انداخت میتوانید با یک دستمال تمیز آب آن را بگیرید.
۱۰- برای درست کردن ماست خانگی به ازای هر لیتر شیر یک قاشق غذاخوری ماست به عنوان مایه ماست استفاده کنید.
منبع: خراسان
انتهای پیام/
با تشکر از مطلب خوبتان
فقط آخرش برای هر لیتر شیر یه قاشق ماست می خواد یا دو قاشق