به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در نشست خبری تشریح برنامههای مرتبط با برگزاری دوازدهمین جشنواره بین المللی حرکت و هشتمین جشنواره رویش اظهار کرد: این نشست برای برگزاری دو جشنواره بسیار مهم در حوزه فرهنگی یکی جشنواره بین المللی حرکت و دیگری جشنواره بین المللی رویش برگزار شده است.
او افزود: این دو رخداد در فضای دانشگاهی اهمیت زیادی دارد. تمایل به برگزاری این جشنوارهها در دانشگاهها و با حضور دانشجویان داشتیم، اما با توجه به شرایط شیوع کرونا تصمیم گرفته شد که هر دو جشنواره به صورت مجازی برگزار شود. سامانه مجازی نمایشگاهها برای هر دو جشنواره تعریف شده و هر دو جشنواره باید ابتدا در درون هر دانشگاه باشد و بعد از آن در سطح ملی برگزار میشود.
بیشتر بخوانید
غفاری افزود: افتتاحیه جشنواره حرکت ۱۵ مرداد و اختتامیه ۲۱ مرداد در دانشگاه الزهرا خواهد بود. یک هزار و ۵۴۸ اثر دریافت شد که طبیعتا باید روی آنها ویرایش صورت میگرفت و برای مرحله داوری آماده میشد. نهایتا ۸۹۱ اثر به مرحله داوری ورود پیدا کرد. ۷۳۴ داور از دانشگاههای مختلف کشور با مدارج علمی مختلف در این جشنواره حضور دارند.
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت علوم بیان کرد: در بخش بین المللی جشنواره حرکت، نزدیک به ۳۰ هزار دانشجو از کشورهای مختلف برای شرکت در جشنواره ثبت نام کردند. ۱۶۵ اثر برای بخش نمایشگاهی جشنواره انتخاب شده است. این آثار از ۱۲۷ کشور مختلف است.
او درباره مشارکت بر اساس رشتههای مختلف گفت: بر اساس اطلاعات به دست آمده میزان مشارکت رشتههای فنی مهندسی ۳۳ درصد، علوم انسانی ۲۷ درصد، علوم پایه ۱۵ درصد، کشاورزی ۱۷ درصد و هنر و معماری هم ۸ درصد بوده است.
غفاری تصریح کرد: اختتامیه هشتمین جشنواره رویش در ۲۷ خرداد برگزار میشود. قرار بود این جشنواره در دانشگاه گیلان برگزار شود که به توجه به وضعیت کرونا، تصمیم گرفته شد که به صورت مجازی سامانهای تعریف شده و این جشنواره در بستر مجازی برگزار شود.
او با بیان اینکه آثار متنوع و قابل توجهی به این جشنواره ارسال شده است، گفت: نزدیک به ۵ هزار ۴۰۰ کانون فرهنگی، دینی و اجتماعی در این جشنواره شرکت داشته اند و ۱۶ هزار و ۴۰۰ فعالیت ثبت شده است. در کنار این جشنواره در نظر گرفته شده که کارگاههایی هم در جهت ارتقا شناخت از مجموعههای کانونی انجام شود.
غفاری ادامه داد: در جشنواره حرکت در ۹ حوزه رقابتی بر اساس نگاه و نظر داوران برترینها معرفی خواهند شد. این ۹ حوزه شامل انجمن برتر، مسابقه، فعالیت خلاقانه، محتوای دیجیتال، اختراع، کتاب، کارآفرینی و ... است. قرار بود جشنواره حرکت در اسفند ۹۸ برگزار شود. اگر شرایط در سال بعد هم به همین منوال باشد، جشنواره سال بعد هم به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم بیان کرد: در وضعیتی قرار داریم که چارهای جز برگزاری این جشنوارهها به صورت مجازی نداریم. اگر شرایط عادی باشد این جشنوارهها را به صورت عادی و حضوری برگزار میکنیم. فضای مجازی فرصتهایی برای ما فراهم میکند. باید از همه فرصتها برای جریان داشتن شور و نشاط دانشجویی استفاده کنیم و بخش دانشجویی با توجه به پتانسیل خود میتواند اثرگذاری داشته باشد.
انتهای پیام/