به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمتهایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند.
از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم میپرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر از مفسران قرآن کریم میپردازیم.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خداوند رحمتگر مهربان
عَسَى اللَّهُ أَنْ یَجْعَلَ بَیْنَکُمْ وَبَیْنَ الَّذِینَ عَادَیْتُمْ مِنْهُمْ مَوَدَّةً وَاللَّهُ قَدِیرٌ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ ﴿۷﴾
امید است که خدا میان شما و میان کسانى از آنان که [ایشان را]دشمن داشتید دوستى برقرار کند و خدا تواناست و خدا آمرزنده مهربان است (۷)
فایل صوتی تلاوت آیه ۷ سوره ممتحنه
این آیه به مسلمانان که به خاطر قطع رابطه با خویشاوندان کافر احساس کمبود و خلاء عاطفی میکردند، پیام میدهد که در آینده جبران خواهد شد و بسیاری از آنان به اسلام گرایش پیدا میکنند.
بیشتر بخوانید
با توجّه به این که عداوت قبلی بر اساس برائت از کفر بوده است، پس تبدیل آن به مودّت باید از طریق ایمان آوردن کفّار باشد، نه آن که تکلیف برائت ساقط شود.
در روایت آمده است هر کس دو رکعت نماز گزارد و در هر رکعت بعد از «حمد»، هفت مرتبه آیه شریفه (۷ سوره ممتحنه) را بخواند و پس از سلام ابتدا هفت مرتبه بگوید: «اللهمَ لَیِّنْ قَلْبَ فلان بن فلان کما لَیَّنْتَ الحَدیدَ لِداود.» و بعد سیصد مرتبه بگوید: «یا حبیبَ المُدَّبِرین حَبِّب مَحَبَّتی علی قلب فلان بن فلان»؛ ان شاء الله باعث ایجاد محبت می شود.
۱- از هدایت کفّار مأیوس نشوید. «عَسَی اللّهُ»
۲- عداوت، اصل نیست، بلکه یک ضرورت عارضی است و باید شرایط را عادّی کنیم. «أَنْ یَجْعَلَ بَیْنَکُمْ ... مَوَدَّهً»
۳- دگرگونی دلها و ایجاد مودّتها به دست خداست. «عَسَی اللّهُ أَنْ یَجْعَلَ ... مَوَدَّهً»
۴- شما از دوستی و مودّت مخفیانه با کفّار دست بردارید، خداوند مودّت واقعی را جایگزین میکند. «تُلْقُونَ إِلَیْهِمْ بِالْمَوَدَّهِ ... یَجْعَلَ بَیْنَکُمْ ... مَوَدَّهً»
۵-از تبدیل عداوت به مودّت تعجب نکنید که خداوند بر هر کاری قادر است. «وَ اللّهُ قَدِیرٌ»
۶- بد رفتاریهای گذشته کفّار نسبت به مسلمانان قابل عفو و اغماض است. «وَ اللّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ»
۷- بخشش خداوند برخاسته از رحمت اوست. «وَ اللّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ»
انتهای پیام/