قائم مقام بانک مرکزی جزئیات طرح اعطای تسهیلات بانکی به مستأجران (کمک ودیعه مسکن) را تشریح کرد.

جزئیات طرح اعطای تسهیلات کمک ودیعه مسکن اعلام شدبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،به نقل از روابط عمومی بانک‌مرکزی، اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی ضمن اشاره به چرایی اخذ این تصمیم گفت: با توجه به گرانی‌های اخیر در قیمت و اجاره مسکن و در راستای ایجاد ثبات در بازار اجاره و حمایت از مستأجران کم‌درآمد در شرایط اقتصادی تحمیل شده بر کشور ناشی از شیوع ویروس کرونا و اعمال تحریم‌های ظالمانه، موضوع «اعطای تسهیلات مرابحه خرید کالا و خدمات» از محل بخشی از منابع مالی اختصاص یافته به «ستاد ملی مقابله با کرونا» در این ستاد مطرح شد.

وی با اشاره به سقف تسهیلات یادشده عنوان کرد: براساس تصمیمات «ستاد ملی مقابله با کرونا» مقرر شد، تسهیلات یاد شده در سقف‌های ۵۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، ۳۰۰ میلیون ریال در سایر کلانشهر‌ها و ۱۵۰ میلیون ریال در سایر شهر‌ها با نرخ سود ۱۳ درصد و بازپرداخت یکساله (به نحوی که مستأجر در دوره قرارداد صرفاً سود تسهیلات را پرداخت کند و اصل تسهیلات در سررسید تسویه شود) یا با نرخ سود ۱۲ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه (به نحوی که مستأجر در هر قسط اصل و سود تسهیلات را پرداخت کند)، با هدف کمک به تامین افزایش تحقق یافته در ودیعه اجاره‌های مسکن اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر در سال جاری اعطا شود.

قائم مقام این بانک درخصوص نحوه ثبت‌نام و سازوکار پالایش و معرفی متقاضیان به منظور دریافت تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن به بانک عامل، گفت: به منظور رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و رفاه حال متقاضیانی که قصد دریافت کمک‌هزینه ودیعه مسکن را دارند ثبت‌نام متقاضیان با استفاده از سامانه پیامکی وزارت راه‌وشهرسازی انجام گرفت. متقاضیان واجد شرایط از ساعت ۱۰ صبح روز شنبه ۴ مرداد ماه با ارسال کد ملی سرپرست خانوار به سرشماره پیامکی ۳۰۰۰۷۳۶۴۰ از طریق تلفن همراه شخصی خود تا ساعت ۲۴ روز پنجشنبه ۹ مردادماه نسبت به ثبت‌نام اولیه اقدام کرده‌اند.

وی در ادامه افزود: پس از بررسی اولیه و ارسال پیامک به متقاضی در زمان‌بندی اعلام شده از سوی وزارت راه‌و‌شهرسازی، متقاضیان واجد شرایط دریافت تسهیلات بانکی از سوی این وزارت می‌باید در سامانه وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir ثبت نام کنند. آن‌گاه مشخصات متقاضیان واجد شرایط از سوی وزارتخانه یادشده به بانک‌مرکزی و بانک‌ها منعکس و متعاقب آن دستورالعمل اجرایی به بانک‌های عامل ابلاغ می‌شود.

کمیجانی درخصوص سقف‌های تسهیلات اعطایی به متقاضیان، اظهار کرد: تسهیلات یاد شده در سقف‌های ۵۰۰ میلیون ریال در شهر تهران، ۳۰۰ میلیون ریال در سایر کلانشهر‌ها (شهر‌های بالای یک میلیون نفر جمعیت شامل مشهد، اصفهان، کرج، شیراز، تبریز، قم، اهواز و کرمانشاه) و ۱۵۰ میلیون ریال در سایر شهرها، با هدف کمک به تامین افزایش تحقق یافته در ودیعه اجاره‌های مسکن اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر در سال جاری اعطا می‌شود.

مقام مسئول بانک مرکزی درباره نرخ سود تسهیلات و نحوه بازپرداخت آن گفت: نرخ سود تسهیلات ۱۳ درصد است و با سررسید یکساله پرداخت می‌شود. در دوره قرارداد صرفاً سود تسهیلات توسط مستاجر پرداخت و اصل تسهیلات در سررسید (پایان سال) تسویه می‌شود. در صورت درخواست متقاضی، پرداخت تسهیلات یاد شده به صورت ۳۶ ماهه، به نحوی که متقاضی در هر قسط بخشی از اصل و سود تسهیلات را پرداخت کند نیز امکان‌پذیر است. (نرخ سود این تسهیلات ۱۲ درصد است).


بیشتربخوانید:پرداخت کمک ودیعه مسکن به‌زودی آغاز می‌شود


کمیجانی در پاسخ به این سوال که اعطای تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن در قالب کدام یک از عقود اسلامی امکان‌پذیر است، گفت: از آنجا که تسهیلات یاد شده غالباً به مستأجرانی که از اقشار نیازمند و دهک‌های پایین اقتصادی بوده و در نتیجه شیوع ویروس کرونا و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها به دلیل تحریم‌های ظالمانه اخیر آسیب دیده‌اند، پرداخت خواهد شد، بانک مرکزی با این دیدگاه که این اقشار برای تامین هزینه مسکن خود ناگزیر به حذف برخی از نیاز‌های زندگی خود شده‌اند، به دنبال راهکاری در خصوص پرداخت این تسهیلات بود تا به لحاظ شرعی و قانونی امکان جبران هزینه‌های پرداختی از سوی این اقشار بابت تامین مسکن خود فراهم شود.

وی در پایان افزود: در جلسه مورخ ۸ مرداد ۱۳۹۹ شورای فقهی بانک مرکزی تشکیل شد و باتوجه به اعلام شبهه فقهی از سوی تعدادی از مراجع بزرگوار و پس از مشورت با سایر صاحبنظران، موضوع این تسهیلات از عنوان «ودیعه مسکن» خارج و مصوب شد که بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی بتوانند به مستأجرانی که براساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در شرایط کنونی دچار مشکلات اقتصادی برای تامین مخارج خود از جمله هزینه مسکن شده‌اند، تسهیلات «مرابحه خرید کالا و خدمات» اعطا کنند؛ لذا تسهیلات یاد شده، پس از پالایش اطلاعات و شناسایی اقشار هدف توسط وزارت راه و شهرسازی، از سوی بانک‌های عامل و در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات و براساس دستورالعمل اجرایی که متعاقباً اعلام می‌شود، پرداخت خواهد شد. ‏

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
اگر اصل ودیعه پرداخت شود مسناجر باز هم باید اصل ودیعه پس بدهد؟لطف کنید بنویسید ما هی چند با سود واصل پول؟
Bulgaria
ناشناس
۰۱:۲۹ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
پس چرا قانون مالیات بر خانه‌های خالی اقدام نمیشود اکثرا بنام خودشان نیست باید از طریق شهرداریها منطقه آمار آنها را گرفت اگثرا مشارکتی هستند وان سازنده نامی ندارد اطلاع رسانی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
خونه ها واسه اونایی هست که خودشون در راس کارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۰ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
بدجوری افتادین به پول چاپ کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۲ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹
واقعا که خودشونو مسخره کرده اند !!!
این مبلغ وام ودیعه ، با اینهمه سر وصدا فقط 10 در صد پول پیش یک خونه اجاره ای است !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
اگر به مستاجر کمک میکنی پس این سود چیه نه میخوای پول دربیاری منت چیه سر مردم میذاری از ماست که بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۱ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
سلام شما رو بخدا رسیدگی کنید‌.من در استان ایلام ساکن و مستاجرم..شاید صد بار کد ملیم به اون شماره فرستادم ولی جواب ندادن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
رفته سفر بیاد جوابتو میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
خسته نباشن با این طرحشون یه وقت از بس پی برنامه ریزی این طرح دویدن پاهاشون دردنگیره.مغزشون منفجر نشه. ولاخوب معامله ایه به نفع فقرا به کام کافرا.فقیر۵۰میلیون وام بگیره ۷۰میلیون پس بده خوب معامله ایه.مدیونین اگ انتشار ندین وبه گوش مسولین نرسونین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
با این همه بدبختی روستا زندگی میکنیم گاز نمیدن که کفسول گاز پر نمیکنن و به مردم نمیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
خونه با 25سال ساخت در جنوب شهر متری 16میلیون باور کردنی نیست چی به سر ارزش پول ملی آوردن خدا میدونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
خداوکیلی جهنم بشه بهتره دنیا اتیشم بگیره. هر چی سرمون بیاد کمه. با این همه گرونی اقایی که پول داری دلت از یه جا دیگه گرمه 85درصد مردم چیزی ندارن وهر شب دلشون خونه اخه بهتره چند درصدی هم فکر اون دنیا باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
نمی شود شما به همین حقوق مفتی که می گیری رضایت دهی و قانون برای مردم تصویب نکنی و اینقدر جامعه را به هم نریزید؟ چیزی که تا حالا از شما مسئولین دیده ایم شما می آیید ابرو درست کنید می زنید چشم را درمی آورید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
احتمالا اینها به خاطر این جلسات و این تصویبها، اضافه کار و فوق العاده حقوق برای خودشان رد می کنند
Iran (Islamic Republic of)
یه بدبخت که فکر طلاقم با این شرایط
۱۵:۱۱ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
ما هم که نه زیر نظر بهزیستی هستیم نه کمیته .ونه خانوتده ۵نفره.باید بریم بمیریم.خدا عدالتت رو شکر؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۰۵ شهريور ۱۳۹۹
حرص نخور .. زندگی تو بکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
چه حمایتی از دلالان میکنید مسکن اجاره ای گران شد با این وامها
Iran (Islamic Republic of)
علی*
۱۳:۴۶ ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
خوشا به حال صابخونه ها و دلالانی که خونه های خالی شون رو با قولنامه های صوری پر میکنن .... علی برکه اله
آخرین اخبار