گزش حشرات در تابستان بیشتر از فصول دیگر اتفاق می افتد، اکثر مواقع مراجعه به پزشک و درمانگاه لازم نیست و می‌توان به صورت خانگی این مشکلات را حل کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فصل تابستان و حضور حشرات همیشگی می‌تواند این فصل را غیر قابل تحمل کند. با آمدن فصل تابستان انواع حشرات با نیش و صدای خود شما را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند، بنابراین باید اطلاعات خود را در مورد گزش حشرات بالا ببرید تا بتوانید هنگام مواجهه با آن اقدامات لازم را انجام دهید.

جالب است که بدانید حشرات به بعضی افراد دارای شرایط خاص بیشتر حمله می‌کنند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

گروه خونی: افرادی که گروه خونی آن‌ها o است بیشتر از دیگران در معرض خطر نیش حشرات هستند، باید گفت تقریبا ۸۵ درصد این افراد ماده‌ای روی پوست خود ترشح می‌کنند که مورد علاقه حشرات است و همین موضوع باعث می‌شود حشرات بیشتر جذب شوند.

بوی عرق : افرادی ورزشکار و کسانی که زیاد تعریق می‌کنند بیشتر در معرض گزش حشرات هستند، حشرات به بوی تعریق علاقه دارند. توصیه می شود بعد از ورزش و فعالیت روزانه استحمام کنید.

دی اکسید کربن: هنگام خواب غلظت دی اکسید کربن در افراد بیشتر می‌شود و حشرات از طریق آن می‌توانند هدف خود را راحت‌تر شناسایی کرده و مورد حمله قرار دهند.

رنگ لباس: جالب است بدانید لباس‌های با رنگ تیره موجب می‌شوند حشرات بیشتر جذب شوند و افراد را مورد حمله خود قرار دهند، پس سعی کنید از لباس های دارای رنگ‌ روشن استفاده کنید.

اقدامات لازم در برابر نیش حشرات

در صورتی که حشره‌ای شما را نیش زد باید بدانید چه اقداماتی برای تسکین علائم آن انجام دهید که در این بخش به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

کاهش درد: مصرف قرص‌هایی مانند استامینوفن و ایبوپروفن برای کاهش درد نیش حشرات می‌تواند کمک کننده باشد. البته به این نکته باید توجه کرد که به افراد زیر ۱۶ سال هرگز نباید آسپیرین داده شود.

کاهش تورم: قراردادن کمپرس سرد روی منطقه‌ای که آسیب دیده می‌تواند تورمی که بعد از نیش حشرات روی پوست ایجاد می‌شود را کاهش دهد.کافی است ۵ تا ۱۰ دقیقه کمپرس آب سرد را روی محل گزش حشره قرار دهید. حشرات
تسکین خارش: استفاده از کرم یا لوسین کروتامیتون، کرم یا پماد هیدروکورتیزون و قرص آنتی هیستامین حتما با تجویز و نظر پزشک برای تسکین خارش حاصل از نیش حشرات مناسب است.


بیشتر بخوانید


درمان های خانگی در برابر نیش حشرات

عسل: برای بهبود زخم، درد و خارش محل نیش حشرات می‌توانید از عسل استفاده کنید. عسل به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد برای درمان محل نیش حشرات بسیار کمک کننده است. کافی است مقداری از آن را روی محل گزش حشره بزنید.

آلوئه ورا: آلوئه ورا خواص بسیاری دارد؛ ژل آن خواص ضد التهابی دارد و هنگامی که مورد حمله نیش حشرات قرار می‌گیرید ژل آلوئه ورا به عنوان تسکین دهنده پوست و مسکن توصیه می‌شود.

روغن کالندولا: این روغن خاصیت ضد التهابی و ضدعفونی کننده دارد، برای درمان نیش حشرات بسیار مناسب است.

روغن اسطوخدوس: برای تسکین تورمی که بعد از نیش حشرات روی پوست به وجود می‌آید، این روغن می‌تواند کمک کننده باشد.

روغن درخت چای: با توجه به خاصیت ضدعفونی کنندگی روغن درخت چای، برای درمان محل نیش حشره، این روغن توصیه می‌شود. حشرات
فندق افسونگر: برای کاهش التهاب و درد نیش حشرات از روغن فندق استفاده کنید.

چه زمانی نیاز به کمک اورژانس برای درمان نیش حشرات است؟

نیش حشرات علائمی را در بدن به وجود می‌آورد که توجه به آن‌ها بسیار مهم است؛ زیرا بعضی از علائم تشخیص آن‌ها به صورت شدید بروز می کند که در این شرایط، حتما از اورژانس کمک بگیرید. مهم ترین علائم اورژانسی نیش حشرات شامل موارد زیر می شود:

_ خس خس سینه یا مشکل پیدا کردن در تنفس
_ افزایش ضربان قلب
_ تورم در صورت، دهان یا گلو
_ سرگیجه یا احساس ضعف
_ بلع دشوار
_ از دست دادن هوشیاری

انتهای پیام/

برچسب ها: نیش پشه ، فصل تابستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.