به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، راهاندازی بورس زعفران تجربه موفقی بود که باعث متعادلسازی قیمت و کوتاه شدن دست واسطهها از بازار زعفران شد. برای تعمیم این تجربه موفق به دیگر حوزهها از عرضه محصول زیره کشور در یک تالار بورس اختصاصی حمایت میشود.
این اقدام با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام میشود.
کشاورزان فعال در حوزه گیاهان دارویی مانند زعفران، زیره، آنغوزه و دیگر محصولات، هر سال پس از فصل برداشت بر اساس سازوکارهای سنتی داد و ستد، محصولات خود را به صورت غیرعلمی به خریداران حضوری عرضه میکنند. این مسئله باعث شده است که ارتباط مستقیم میان کشاورز و تولید کننده و صادر کنندگان نهایی شکل نگیرد و سود اصلی به جیب واسطهها سرازیر شود. بر این اساس برای اولین بار در کشور بورس تخصصی زعفران راهاندازی شد. همچنین کنترل نوسانات قیمتی از دیگر مزیتهای آن است تا کشاورزان این فرصت را بیابند حاصل دسترنج خود را به شکل مستقیم در بورس کالای اختصاصی عرضه کنند.
به منظور تکرار این تجربه موفق، وزارت جهاد کشاورزی با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از طرح عرضه محصول زیره کشور در یک تالار اختصاصی بورس حمایت کرد. این طرح به زیره کاران فرصت میدهد که بدون دخالت واسطهها، محصول خود را در معرض فروش قرار دهند و به بالاترین قیمت ثبت شده در تابلوی معاملات به فروش برسانند.
بیشتر بخوانید
کشاورزانی که مایل هستند محصول خود را در قالب اوراق گواهی سپرده کالایی مورد معامله قرار دهند میتوانند به انبارهایی که در سایت بورس کالای ایران معرفی شده است مراجعه کنند و محصول خود را به این انبارها بسپارند و قبض انبار یا گواهی سپرده آن را دریافت کنند. در شمال کشور و شهر گنبد کاووس نیز یک بورس تخصصی زیره راهاندازی شده است.
ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرح مطالعاتی راه اندازی چند بورس تخصصی دیگر در حوزه گیاهان دارویی را در دست بررسی دارد. عرضه بیشتر گیاهان دارویی در بورس، میتواند باعث رونق مالی بیشتر این حوزه شود.
انتهای پیام/