به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فیروزی مدیر عامل انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان شرقی گفت: داروی سلسپت در آذربایجان شرقی توسط شرکت داروسازی زهراوی تولید میشد، اما حدود دو ماه است که با کمبود داروی سلسپت در کل کشور مواجه شدهایم و حتی بیماران کلیوی در تهران هم به دنبال این دارو هستند.
او افزود: به دنبال مراجعات مکرر به معاونت غذا و دارو، بروز مشکلاتی در واردات ماده اولیه، علت کمبود داروی سلسپت عنوان شده است. برخی بیماران پیوندی بیش از ۱۰ سال است که این دارو را مصرف میکنند، اما حالا برخی میگویند داروی جایگزین آن را مصرف کنید، چه تضمینی وجود دارد تا مصرف این دارو سبب پس زدن پیوند کلیه بیماران نشود؟
او گفت: هزینههای انجام عمل پیوند کلیه، بیماران را خانه خراب میکند، چرا که حدود ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان هزینه برای عمل پیوند لازم است و بیماران نمیتوانند ریسک احتمال پس زدن پیوند را با جایگزین کردن داروی دیگری قبول کنند، بیماران از نتیجه مصرف داروی جایگزین سلسپت میترسند.
فیروزی گفت: هر ماه تعداد بسیار کمی داروی سلسپت برای بیماران پیوندی تجویز میکنند که هنگام تحویل دارو، به مراتب کمتر میشود و این مقدار تنها پاسخگوی مصرف دو روزه بیمار بوده و پس از دو روز بیماران به هم زنگ زده و یک بسته از هم قرض میگیرند و یا مجبور به استفاده از داروی دیگری میشوند.
مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: کارخانههای دیگر برندهایشان را وارد بازار کرده و کمبود این دارو را پوشش میدهند، طی مکاتبهای که با کارخانه تولیدکننده داروی سلسپت در استانمان داشتیم، مقداری ماده اولیه وارد شده و دارو به زودی تولید و وارد بازار مصرف خواهد شد.
او افزود: فرمول داروهای جایگزین با سلسپت یکی بوده و برند تولید شده در شرکت زهراوی سلسپت بوده و همان داروی تولیدی در یک کارخانه دیگر، نام دیگری دارد، اما در مجموع ماده اولیه داروها یکسان هستند.
منبع ایسنا
انتهای پیام/ک