کربلایی عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران در گفت و گو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
ساری ، با بیان اینکه کشاورزان به
پرورش رتون روی بیاورند، گفت: پرورش این محصول هزینه کمتری نسبت به کشت اصلی دارد و مصرف کود، آب و آفتکش آن کمتر از کشت اول است و قیمت محصول آن نسبت به
کشت اصلی بیشتر است.
او افزود:به علت اینکه رتون ۶۰ تا ۷۰ درصد دوره برنج اصلی را دارد کشاورزان با مدیریت درست میتوانند با ضریب اطمینان بالایی این محصول را تولید کنند.
کربلایی گفت:در کشت رتون به دلیل اینکه هزینه کشت و کار و آماده سازی زمین تا ۵۰ درصد کاهش مییابد بسیار اقتصادیتر است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات برنج مازندران افزود:کشاورزان در کشت این محصول از کود اوره زیاد استفاده نکنند.
رتون به پرورش دوباره ساقههای برنج پس از برداشت محصول بدون شخم و نشاکاری گفته می شود.
در این روش پس از برداشت کامل برنج تمام خوشه ها باید کف بر شده و سپس آب وارد زمین شالیزاری می شود و خوشه های جدید از بقایای خوشه های قدیمی رشد می کند.
انتهای پیام/س