قدیر گفت: افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در قم نگران‌کننده است،شهروندان باید از حضور در تجمعات و سفر اجتناب کنند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،  محمدرضا قدیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با تأکید بر آموزش و فرهنگ‌سازی در جهت رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: آموزش، سیاستی راهبردی و رکن بسیار مهم در پیشگیری از شیوع کووید ۱۹ است.

قدیر تصریح کرد: استفاده از شیوه‌های غیرحضوری و مجازی در برقراری تماس، خرید و آموزش تا حد زیادی از تردد‌های غیرضروری جلوگیری می‌کند، از این رو باید زیرساخت‌های آن را به‌خوبی فراهم کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در ماه‌های گذشته درگیر کرونا ویروس شده‌ایم و کرونا جزیی از زندگی‌مان شده و باید شیوه زندگی را در مواجهه با کرونا تغییر دهیم تا بتوانیم با آن زندگی کنیم، اما تسلیم ویروس نشویم.

قدیر بیان کرد: تأثیر آموزش و فرهنگ‌سازی به‌صورت مستمر بیش از هراس‌های مقطعی اثربخش است و نمی‌توان جامعه را با ترساندن اغنا کرد، همان‌طور که عادی‌سازی شرایط نیز کاری نادرست و زمینه‌ساز افزایش تجمعات و تردد‌های غیرضروری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآورشد: در جهت قطع زنجیره ویروس و جلوگیری از انتقال باید به سمت فرهنگ‌سازی و روش‌های نوین در جهت اطلاع‌رسانی و آموزش حرکت کنیم، قطعاً استفاده از شیوه‌های خلاقانه و جدید برای ارتقای سطح آگاهی جامعه خود یک هنر است.

قدیر افزود: رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود و جامعه به‌خوبی بداند که عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی و به‌ویژه نزدن ماسک، تعرض به حقوق اجتماعی و شهروندی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ارتباط با آموزش شهروندان، گام‌های مهمی برداشته شده و حتی مرکزی را در راستای پاسخ گویی به سؤالات مردم پیرامون کرونا راه‌اندازی کرده‌ایم و بیش از ۴۰ هزار پاسخ مردمی و مشاوره داشته‌ایم.

قدیر عنوان کرد: زدن ماسک، رعایت فاصله‌گذاری و شستن دست‌ها همچنان سه رکن مهم و تعریف شده در پیشگیری از شیوع بیماری است و باید رسانه‌ها در رعایت پروتکل‌ها و آموزش پذیری مردم ما را همراهی کنند.

او تصریح کرد: در مورد ذرات هوا در فضای مسقف نیز احتمال انتقال وجود دارد و ماسک مهم‌ترین مکانیسم در جلوگیری از ابتلا به کرونا است و هر فردی که از منزل خارج می‌شود ملزم به زدن ماسک است و در این باره ماسک خانگی که قابلیت شستشو دارد نیز کفایت می‌کند و نیاز به ماسک‌های طبی و جراحی نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: مناطق قرمز و سفید طبق معیار‌ها و ارائه آماری مشخص می‌شود و باید مراقبت باشیم وضعیت هشدار به قرمز تبدیل نشود، البته ترساندن مردم نیز کار درستی نیست و اعلام آمار و ارقام گاهی موجب افسردگی در جامعه به‌ویژه در میان جوانان می‌شود، اما باید در مواجهه با ویروس منطقی و هوشمندانه رفتار کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآورشد: با توجه به بازگشایی‌های اخیر، پروتکل‌هایی نیز تعریف شد که عدم رعایت آن در رستوران‌ها و فضای ورزشی و آرایشگاه‌ها و ... موجب برخورد قانونی و پلمب می‌شود.

قدیر ادامه داد: افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در قم نگران‌کننده است، به‌خصوص اینکه پاییز و احتمال شیوع آنفلوانزا را در پیش داریم، شهروندان باید به‌طور جدی از حضور در مراسم‌ها و تجمعات و یا سفر اجتناب کنند و بدون ماسک بیرون از خانه نروند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم یادآورشد: در یک مراسم عروسی، ۲۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند و این خطر حضور در تجمعات را نشان می‌دهد و باید در جهت سلامت خود و دیگران مسائل بهداشتی را مورد توجه قرار دهیم.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار