به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،کامران خرم مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت:میزان مصرف سالانه آب در کردستان یک میلیارد و ۶۶ میلیون مترمکعب است که ۶۵ درصد این میزان از منابع زیرزمینی و ۳۵ درصد هم از منابع سطحی تامین میشود.
او با بیان اینکه بیشترین مصرف آب استان مربوط به منابع زیرزمینی است، افزود: ۸۰ درصد آب مصرفی کردستان در بخش کشاورزی، ۱۳ درصد در حوزه شرب و هفت درصد در بخش صنعت استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان بیان کرد: در حال حاضر دشتهای شرقی استان ۶۶۱ میلیون مترمکعب کسری مخزن آب زیرزمینی دارد که در صورت ادامه این روند، توسعه کشاورزی در این منطقه غیرممکن خواهد شد.
خرم گفت: اگر در دشتهای شرقی استان پنج درصد آب کمتر مصرف شود، ۳۵ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی خواهد شد و این کار باعث جبران کسری بخشی از آبهای زیرزمینی در این منطقه میشود.
او با بیان اینکه ۶ درصد روانابهای کشور در کردستان واقع شده است، تاکید کرد: ۷۳ درصد آبهای زیرزمینی استان در دشتهای شرقی و ۱۴ درصد پتانسیل آبهای سطحی هم در نیمه شرقی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: ۲۷ درصد پتانسیل آبهای زیرزمینی و ۸۶ درصد آبهای سطحی هم در نیمه غربی استان واقع شده که شرایط خوبی برای ایجاد سد و تامین آب مورد نیاز فراهم کرده است.
خرم یادآور شد: با توجه به کاهش منابع آبی زیرزمینی، برنامههایی برای تامین آب شرب مناطق مختلف تا افق ۱۴۲۵ پیش بینی شده که مشکلی در این بخش نخواهیم داشت.
انتهای پیام/م