رئیس جمهور امروز به صورت ویدئو کنفرانس، کارخانه کربنیات سدیم کاوه از جمله طرح‌های صنعتی در شهرستان فیروزآباد را افتتاح کرد.

افتتاح کارخانه کربنات سدیم فیروزآبادبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مجتمع کربنات و سدیم کاوه که فعالیت آزمایشی خود را از حدود ۶ ماه قبل آغاز کرده بود، امروز با ظرفیت تولید سالانه ۳۲۰ هزار تن و سرمایه‌گذاری ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان و در زمینی به مساحت ۲۸۰ هکتار به صورت ویدئو کنفرانس توسط حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور معاون وزارت صمت به بهره‌برداری رسید.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در آیین افتتاح این واحد صنعتی، تولیدی گفت: با پایان فاز تکمیلی شرکت کربنات سدیم فیروزآباد بیش از یک میلیون تن ظرفیت صادراتی در این زمینه فراهم می‌شود و برای کشور ارز آوری دارد.

مهدی صادقی نیارکی در مراسم بهره برداری از مجتمع کربنات سدیم، افزود: شرکت کربنات سدیم کاوه واقع در شهرستان فیروزآباد استان فارس از پروژه‌های بزرگ و پیشران صنعتی و معدنی در سال ۹۹  است که در فاز نخست با ظرفیت تولید ۳۲۰ هزار تن فعالیت می‌کند.

او ادامه داد: این پروژه با سرمایه‌گذاری بیش از ۲ هزار و ۶۷ میلیارد تومان به بهره برداری رسیده و اشتغالزایی مستقیم هزار و ۱۵ نفر را به دنبال دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: این پروژه توسط متخصصان داخلی ساخته شده و این جزو مزیت‌های اساسی این پروژه است.

صادقی افزود: پیش از راه اندازی این طرح ظرفیت کشور در حوزه کربنات سدیم که ماده اولیه صنعت شیشه و پودر شوینده و بلور است ۵۷۷ هزار تن بود که با افزایش ۳۲۰ هزار تنی این طرح، ظرفیت کشور به حدود ۹۰۰ هزار تن در سال رسیده و بیش از ۵۵ درصد رشد در ظرفیت تولید داریم.

او ادامه داد: در سال‌های گذشته برای تامین مواد اولیه شوینده و شیشه سهمیه بندی می‌کردیم، اما امروز نه تنها نیازی به سهمیه بندی مواد اولیه نداریم بلکه با راه اندازی فاز اول این پروژه و فاز تکمیلی آن بیش از یک میلیون تن ظرفیت صادراتی داریم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: صنعت کربنات سدیم تنی ۱۵۰ تا ۲۰۰ دلار ارزش صادرات دارد و اگر بتوانیم یک میلیون تن صادر کنیم سالانه بیش ۲۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور خواهیم داشت.

صادقی افزود: ارزآوری در صنعت لوازم خانگی حدود ۱.۲ میلیون دلار است که اگر بتوانیم پروژه تکمیلی شرکت کربنات سدیم کاوه را با تامین آب راه اندازی کنیم ۲۰۰ میلیون یورو از محل این طرح ارز آوری خواهیم داشت.

او ادامه داد: از دیگر ویژگی‌های این طرح فرآوری مواد معدنی با ارزش افزوده بالا است، معادن بسیار زیادی در اطراف این پروژه داریم که با فعال سازی این پروژه و فعال سازی فاز‌های بعدی آن تمام مواد اولیه با ارزش افزوده بالاتر قابلیت صادرات دارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در بحث اشتغالزایی در همین پروژه با ۳۲۰ هزار تن در سال بیش از هزار نفر مشغول بکار شدند که این موضوع در توسعه منطقه اثرگذار است.

صادقی افزود: همچنین امکان توسعه در صنایع تکمیلی از جمله صنعت شیشه و بلور و شوینده در اطراف کارخانه کربنات سدیم کاوه وجود دارد.

او ادامه داد: بحث آبگیری سد هایقر در شهرستان فیروزآباد ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که اگر این سد توسط وزارت نیرو به بهره برداری برسد در بازه زمانی بسیار کوتاه به ظرفیت تولید کربنات سدیم یک میلیون تن تا پایان سال دست می‌یابیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: استان فارس رتبه چهارم تعداد صنایع کشور را با سه هزار و ۸۸۸ واحد صنعتی دارد.

صادقی افزود: از ابتدای سال تا پایان تیرماه ۷۵ واحد صنعتی با سرمایه گذاری بیش از ۱۴ هزار میلیارد دلار به بهره برداری رسیده و این در حالی است که در سال گذشته ۹۰ طرح با سرمایه گذاری ۲۰۸ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است.

او ادامه داد: با حمایت دولت و تلاش مسوولان جهشی در سرمایه گذاری استان فارس اتفاق افتاده است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در بخشی از سخنان خود خطاب به رییس جمهوری بیان کرد: ۲۲ خردادماه از استان اصفهان در شرکت انتخاب وضعیت لوازم خانگی را در کشور گزارش دادم، در آن تاریخ رشد تولید در حوزه یخچال فریزر و لباسشویی و تلویزیون داشتیم.

صادقی افزود: با افتتاح آن طرح امروز نسبت به مدت مشابه هفت درصد رشد تولید در حوزه یخچال فریزر، ۱۱۵ درصد در حوزه لباسشویی و ۴۹ درصد در حوزه تلویزیون داریم.

او ادامه داد: این طرح‌ها باید در سفره و زندگی مردم نمود داشته باشد و این مسییر توسعه و تولید ادامه خواهد داشت.

بخش قابل توجهی از ماشین آلات به کار رفته در این کارخانه از داخل و بخشی هم از کشور چین تامین شده و محصولات تولیدی آن نیز در صنایع شیشه‌سازی و شوینده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این طرح که عملیات اجرایی آن از سال ۸۷ آغاز شده قابلیت توسعه نیز دارد که زمینه توسعه آن را با افتتاح سد هایقر که منبع اصلی تامین کننده آب مورد نیاز این کارخانه است فراهم خواهیم کرد.

بیشترین مصرف کربنات سدیم در صنایع شیشه‌سازی، بلور، صنایع بهداشتی و شوینده، آرایشی، بهداشتی و صنایع نساجی و دباغی، صنایع غذایی، صنایع کاغذ و صنایع شیمیایی است.

 راه‌اندازی کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد، کشور را نه تنها از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند، بلکه زمینه صادرات این محصول را فراهم خواهد کرد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار