محمدباقر حاجکاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان
در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان،گفت:عمده هدف مراسم عید قربان، به جا آوردن استحباب شرعی است، ولی اگر عمیقتر به مساله نگاه کنیم، رعایت مسائل بهداشتی نیز ریشه در مسائل شرعی داشته و منبعث از آموزههای دینی است؛ در واقع ذبح دام در همه مراحل با سلامت انسان ارتباط دارد و عقل و شرع حکم میکند که برای برگزاری مراسم عید قربان، بهداشت نیز به اندازه مسائل شرعی رعایت شود.
این مسئول ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که به حفظ ضوابط بهداشتی در مراسم عید قربان منتج میشود، تامین دام از میادین عرضه مجاز احشام است که چند روز قبل از عید قربان در سطح شهرستانها دایر میشود؛ چراکه در همه این میادین، کارشناسان دامپزشکی حضور دارند و به افراد کمک میکنند که دامهایی با درصد سلامت بالا بخرند.
او با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص میدهند، افزود: علاوه بر این، اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاحسازی یا سایر راهنمائیهای لازم صورت میگیرد.
حاجکاظمی تصریح کرد: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب را رعایت شود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف حتما باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال (نه فریزر) قرار بگیرد؛ چراکه طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود که میکروب بیماریهای احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.
حاجکاظمی با تاکید بر اینکه ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شویندههای قوی (از جمله وایتکس) و آب جوش بشویند، خاطرنشان کرد: متاسفانه علایم تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی میتوان جلوی شیوع آن را گرفت.
طی روز عید قربان امسال، ۴۰ کارشناس دامپزشکی در قالب ۲۵ اکیپ ثابت وسیار در سطح استان، نظارت بر سلامت دام را بر عهده داشته و آماده خدمت رسانی به مردم شریف استان میباشند.
دهها بیماری مشترک بین انسان و دام وجود دارد که از طریق گوشتهای قربانی قابل انتقال به انسان هستند که میتوان به سل، بروسلوز (تب مالت)، تب کریمه کنگو، هاری، سالمونلوز، سیاه زخم، تب کیو، توکسوپلاسموز، سیستی سرکوس بوویس (کرم کدو) و ... اشاره کرد.
انتهای پیام/ن