به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ابعاد پیام رهبری به مناسبت ایام حج امشب ۸ مرداد ماه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با حضور حسین کچویان عضو هیات علمی دانشگاه تهران و فواد ایزدی تحلیلگر مسائل بینالملل مورد بررسی قرار گرفت.
فواد ایزدی تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به اینکه حکومت آپارتاید به حکومت نژادپرست مشهور است، گفت: در آفریقای جنوبی اکثریت مردم سیاه پوست و سفیدپوستان در اقلیت بودند لذا سیستم آپارتاید ایجاد شد.
او با اشاره به اینکه با توجه به بین المللی شدن نژادپرستی در آفریقای جنوبی حکومت تغییر یافت، ادامه داد: تغییر جمعیت در آمریکا را شاهد هستیم لذا هر چقدر جمعیت رنگینپوستان در آمریکا افزایش پیداکند جمعیت سفیدپوست شروع به کارهای غیر معمول میکند.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با اشاره به اینکه آمریکا هر چقدر جلوتر میرود به کشور نژادپرست تبدیل میشود، بیان کرد: فروپاشی حکومتی در این کشور اتفاق خواهد افتاد لذا سرکوبها در آمریکا بیشتر شده است.
ایزدی تصریح کرد: آمریکا در سرکوب حرکتهای اجتماعی توانمند است و حرکت فعلی دو ماه است که از عمرش میگذرد و هنوز سرکوب نشده است و لذا یکی از دلایل آن این است که این حرکت بین المللی شده است.
ایزدی با اشاره به ابراز حمایت از این حرکت در جاهای مختلف دنیا خاطرنشان کرد: بحث اعلام همبستگی در پیام مقام معظم رهبری بسیار حائز اهمیت است، اگر یک اعلام همبستگی بین المللی وجود داشته باشد سرکوب این حرکت سختتر میشود لذا کل جهان اسلام باید از این حرکت دفاع کنند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل عنوان کرد: اعلام حمایت مسلمانان خارج از آمریکا از حرکت اجتماعی داخلی آمریکا میتواند کمک کننده باشد لذا این حرکت ادامه دار است.
حسین کچویان عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه افول غرب شاخصهای عینی از جمله مسئله جمعیت، فروپاشی خانواده و اقتصاد ناکارآمد دارد افزود: غرب به دلیل نداشتن جمعیت فعال به وسیله سیاستهای مهاجرتی از جوانان دیگر کشورها به ویژه کشورهای مسلمان برای مقابله با زوال جمعیتی استفاده میکند و اگر این سیاستها نبود تاکنون دچار زوال شده بود.
او با بیان اینکه خانواده درغرب دچار فروپاشی شده است افزود: ۵۰ درصد جمعیت آمریکا متولدان خارج از خانواده اند، نظام اقتصادی غربی برای پایداری به سود دائم نیاز دارد و تاکنون با روشها و تطبیقها تلاش کردند این حاشیه سود را برای خود ایجاد کنند، اما بحرانهای اقتصادی کنونی نشان میدهد سیاستهای گذشته غرب در این زمینه دیگر پاسخگو نیست و اقتصاد آنها رو به فروپاشی است.
کچویان با اشاره به اینکه روی کار آمدن قدرتهای جدید اقتصادی نیز عرصه را برای اقتصاد غرب تنگتر کرده است اظهار کرد: فاصله طبقاتی، نابرابری اقتصادی و فقر موجب شده است دیگر دولتهای غربی پاسخگو نباشند و این حجم نا برابری اقتصاد آنها را ناکارآمد کرده است.
او با بیان اینکه شرایط اقتصادی غربیها به نقطهای رسیده که بازگشت به شرایط مناسب برای آنها را بسیار بسیار سخت کرده است ادامه داد: آمریکاییها برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران در منطقه هفت تریلیون دلار هزینه کرده اند در حالی که نوسازی زیرساختهای آمریکا به هفت تریلیون دلار نیاز دارد.
او بیان کرد: آمریکاییها درمنطقه از جمهوری اسلامی ایران شکست قطعی خوردند و این شکست فقط در موضوع اقتصادی نبو، آمریکاییها اکنون برای مقابله با کرونا منابع مالی ندارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران اضافه کرد: مقایسه شرایط کنونی کشور با زمان پیروزی انقلاب اسلامی نشان میدهد اتفاق بزرگی در کشور افتاده است و شاید دو سه دهه آینده بتوان این عظمت را بهتر درک و درباره آن گفتوگو کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در غرب افول در حال اتفاق است گفت: ممکن است تغییرات شگرفی ایجاد شود، بحث جایگزینی قدرتهای بزرگ بین المللی مطرح است.
او با اشاره به اینکه احتمال فروپاشی غرب به طور کلی وجود دارد افزود: غرب با موانع جدی روبرو شده است، در منطقه و در جهان اسلام شاهد افول وضعیت آمریکا و غرب هستیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که نقطه عطف بحث تغییراتی است که در قدرتها اتفاق خواهد افتاد خاطرنشان کرد: هر تمدنی برای تداوم خود نیازمند نیرو است لذا تمدنها برای رشد خود نیازمند رشد جمعیت خصوصاً جمعیت جوان هستند.
او با اشاره به اینکه مسئله فروپاشی خانواده در آمریکا مطرح است گفت: خانواده هسته اساسی شکل گیری افراد محسوب میشود، وقتی خانواده نباشد از تبعات آن فقدان تربیت میشود.
کچویان بیان کرد: هژمونی غرب دچار چالش شده است، دو دسته نابرابری عظیم بین طبقات دارا و ندار اتفاق افتاده است به طوری که کل ثروت در جهان در اروپای غربی متمرکز شده است.
انتهای پیام/