مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: ورود آلاینده‌ها به ویژه فاضلاب‌ و ساحل‌سازی و تجاوز به دریا از نگرانی‌های عمده حفظ جنگل‌های مانگرو یا حرا است.

ورود آلاینده‌ها و ساحل‌سازی تهدیدی برای جنگل‌های حرای بوشهربه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرهاد قلی نژاد مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در وبینار تخصصی به مناسبت ۲۶ جولای ( ۵ مرداد ) روز جهانی حفاظت از اکوسیستم مانگرو که در دفتر مدیر کل برگزار شد، بیان کرد: امروزه با توجه به فشار‌های اقتصادی، محیط زیست در وضعیت خاصی قرار گرفته است. در این اوضاع بیشترین فشار‌ها به منابع زیستی هر کشوری وارد می‌شود و نیاز است که برای تحقق مفهوم نوین توسعه پایدار به محیط زیست و حفظ منابع زیستی کشور توجه ویژه شود.

فرهاد قلی نژاد افزود: باید اعتقاد داشته باشیم که منابع زیستی اساس توسعه اقتصادی است و بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هر گونه فعالیتی که منجر به تخریب محیط زیست شود، در قانون اساسی ممنوع و جرم اعلام شده است.

جنگل‌های حرا زیستگاهی ارزشمند با کارکردهایی مختلف

او ادامه داد: جنگل‌های مانگرو یا حرا یکی از اکوسیستم‌های ارزشمند زیستی جهان هستند که ما در کشور و در حوزه خلیج فارس این زیستگاه‌ها را داریم؛ زیستگاه‌های که فواید و کارکرد‌های آن‌ها بر همه ما روشن است و  باید به دغدغه‌هایی که برای حفظ این جنگل‌ها داریم بیشتر توجه شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، عنوان کرد: تاثیری که این جنگل‌ها بر روی آب و هوا دارند، شرایط زیستگاهی که برای گونه‌های گیاهی و جانوری ایجاد می‌کنند، نقش آن‌ها در جذب آلایند‌ه‌ها و تولید اکسیژن و همچنین کارکرد آن‌ها به عنوان جاذبه گردشگری از جمله فواید این زیستگاه ارزشمند است.

تهدیدهای حیات جنگل‌های حرا

قلی نژاد بیان کرد: امروزه در خلیج فارس به علت انواع تهدید‌های زیست محیطی نگران حفظ این جنگل‌ها هستیم. ورود آلاینده‌ها به ویژه ورود فاضلاب‌ها یکی از نگرانی‌های عمده حفظ اکوسیستم خلیج فارس و جنگل‌های مانگرو است.


بیشتر بخوانید


او گفت: بر همین اساس، در استان بوشهر برنامه‌های ویژه‌ای برای کاهش ورود فاضلاب به خلیج فارس و بهبود شبکه  تصفیه خانه‌ شهرک‌های صنعتی تدوین کرده‌ایم.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به نقش ساحل‌سازی در حیات جنگل‌های مانگرو یا حرا، بیان کرد: آنچه که امروز حیات این جنگل‌ها را در خلیج فارس تهدید می‌کند  همین ساحل سازی‌ها و تجاورز به خوریات است که سازمان حفاظت محیط زیست در سال اخیر در این زمینه مقاومت زیادی کرده است و اجازه نخواهیم داد که به حریم دریا تجاوز شود.

توسعه جنگل‌های حرا در بوشهر

قلی نژاد ادامه داد: رئیس جمهور در ابلاغیه‌ای به استانداران استان‌های ساحلی اعلام کرده که هر گونه تصرف در حریم دریا و خوریات ممنوع است و باید از آن جلوگیری شود.

او گفت: در سال‌های اخیر به کمک سازمان‌های مردم نهاد و دوستداران طبیعت در استان بوشهر، فعالیت‌های خوبی در زمینه توسعه جنگل‌های حرا و نهال کاری  صورت گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر بیان کرد: ۹۰ درصد جنگل‌های حرا در این استان، تحت حفاظت محیط زیست قرار گرفته و جزء مناطق حفاظتی چهارگانه است به طوری که در پارک ملی دریایی نایبند، خور بساتین، منطقه‌مند و پارک ملی دریایی دیر نخیلو شاهد این جنگل‌ها هستیم.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.