بهروز مهدلو مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، پیرامون مسائل مالیاتی اظهار داشت:با توجه به اینکه هرسال ۳۱ تیر ماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه بود به خاطر بیماری کرونا و شرایطی که ایجاد شد
ستاد ملی مبارزه با کرونا مهلت ارائه اظهارنامهها را تمدید کرد و اظهارنامه اشخاص حقیقی و مشاغل که پایان خرداد ماه بود با دوماه تاخیر تا پایان مرداد ماه خواهد بود .
بیشتر بخوانید
او افزود: اشخاص حقوقی و شرکتها هم تا ۳۱ شهریور ماه و افرادی هم که مشمول ارزش افزوده دوره اول هستند تا ۱۵ شهریور مهلت ارائه اظهارنامه دارندکه در صورت عدم ارائه اظهارنامه مشمول جرائم سنگینی خواهند شد.
مهدلو در رابطه با تکمیل اظهارنامهها گفت:بخشی از اشخاص حقیقی از توافق نامه سازمان مالیاتی و اصناف استفاده میکنند و مالیاتشان را مقطوع پرداخت میکنند که ما در سال گذشته در اصفهان از ۲۲۰ هزار اشخاص حقیقی که داشتیم ۶۱ درصد آنها از این بخشنامه استفاده کردند؛ که ما پیش بینی میکنیم امسال بین ۶۵ تا ۷۰ درصد اظهارنامهها بدین شکل باشداما ۳۰ تا ۳۵ درصد الباقی مشاغل و اشخاص حقوقی در سالهای گذشته اظهارنامههای خود را به هر شکلی که میخواستند ارائه میکردندکه امسال برای اولین بار و با اجرای ماده ۹۷ قانون باید انجام شود.
مهداو ادامه داد: همه مودیان مشاغل و شرکتها باید کلیه درآمد ها، دریافتیها و هزینههای خود را بصورت شفاف و براساس واقعیت در اظهارنامه قید کنند که بعد از ارائه ظرف مدت چند ماه سازمان مالیاتی موتور جستجوی رسیدگی برمبنای ریسک را فعال میکند و با استفاده از بانکهای اطلاعاتی در صورت مغایرت به پرونده رسیدگی میشود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه ماده ۹۷ نیاز به فرهنگ سازی، آموزش و اطلاع رسانی دارد ادامه داد:ما آمادگی این را داریم تا اموزشات لازم را ارائه دهیم و در حال تهیه برنامهای هستیم تا در اختیار اتاق اصناف و اتحادیهها قرار دهیم تا به اعضای خود آموزش دهند. چون امسال سالی هست که آزمون سختی را داریم و مودیان باید اطلاعات دقیق خود را اعلام کنند وتوصیه ما به مودیان این است که هوشیاری ویژهای داشته باشند و دقت کنند تا درآمدها و هزینههای واقعی خودشان را ارائه دهند؛ فارغ از اینکه سابق چه مقدار مالیات پرداخت میکردند.
مهدلو افزود: بانکهای اطلاعاتی در اختیار ما هستندکه یکی از این بانکهای اطلاعاتی حسابها و تراکنشهای بانکی افراد است که در اختیار ما قرار داردکه با تجمیع همه اطلاعات اظهارنامهها صحت سنجی و راستی آزمایی خواهند شد.
بستههای ویژه برای حمایت از تولید کنندگان
بهروز مهدلو در رابطه با بستههای حمایتی گفت: اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان برای اولین بار در کشور سه سال پیاپی یک بسته حمایتی برای حمایت از تولید ارائه داده که رضایتمندی مودیان را به همراه داشته است این بسته حمایتی در سالهای گذشته برای حمایت از تولید و واحدهای تولیدی بود که امسال بخاطر شیوع بیماری کرونا و با توجه به اینکه سال جهش تولید نامگذاری شده، هم برای تولید و هم اشخاص حقیقی و آسیب دیده از کرونا هست.
مدیر کل امور مالیاتی استان اصفهان در خصوص معافیت و بخششهای مالیاتی گفت: بعضی افراد فکر میکنند اداره مالیات معافیت مودیان و مالیات را تعیین میکند، درصورتی که براساس قانون اساسی هیچ مالیاتی وضع نمیشود مگر به موجب قانون؛ و هیچ معافیت، تخفیفات و ترجیحاتی وضع نمیشود مگر به موجب قانون.
بهروز مهدلو با اشاره به اینکه ابلاغ الکترونیکی اظهارنامهها اغاز شده گفت: سازمان امور مالیاتی کشور حدود ۱۰ سال است که با اجرای طرح جامع مالیاتی توانسته بسیاری از خدمات خود را بصورت الکترونیکی انجام دهد؛ و با توجه به شیوع بیماری کرونا و برای اینکه مودیان کمتر مراجعه حضوری داشته باشند و رفت و آمدها کاهش پیدا کند، سامانه ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی فعال شده و مودیان مالیاتی میتوانند با مراجعه به سایت tax.gov.ir و تکمیل فرم درخواست، اعلام آمادگی کنند تا اوراق مالیاتی برای انها بصورت الکترونیکی اعلام شود.
تامین هزینههای دولت از محل دریافت مالیات
مدیر کل امور مالیاتی استان در خصوص میزان درآمدهای دولت از طریق دریافت مالیات گفت: در سالهای گذشته بودجهای را دولت ارائه میداد و مجلس تصویب میکرد که دخل و خرج دولت بود و معمولا ۲۰ تا ۲۵ در صد هزینههای دولت از طریق مالیات تامین میشد و الباقی از محل درآمدهای نفتی بود که هزینههای جاری دولت پرداخت میشد، اما در حال حاضر نزدیک به یک سوم کل درآمدهای دولت و حدود ۵۰ درصد هزینههای حقوقی دولت هم از مالیات تامین میشود.
او ادامه داد: در حال حاضر هم ما یک کسری از طریق پرداختهای مالیاتی داریم و با توجه به اینکه نفت هم دچار تحریم شده و درآمدهای نفتی نداریم ارکان نظام و مسئولین به این فکر افتاده اند تا حداقل هزینههای جاری از محل درآمدها تامین شود؛ چون اگر این درآمدها تکاپوی هزینهها را نکند قطعا دولت این درآمدها را از محل دیگری تامین خواهد کرد.
بهروز مهدلو ادامه داد: نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در کشور نزدیک به ۷ است که نسبت پایینی به شمار میرود، چون در سایر کشورها این نسبت بالای ۲۰ میباشد که این آمار نشان دهنده این موضوع است که ما نمیتوانیم هزینههای دولت را از مالیات تامین کنیم. از طرفی نمیتوانیم مالیاتها را بیشتر کنیم، چون به مودیان و واحدهای تولیدی و فعالان فشار اقتصادی وارد میشود.
او با اشاره به اینکه فعالانی که درامد بیشتری دارند باید مالیات بیشتری پرداخت کنند تصریح کرد:ما باید این فرهنگ سازی را داشته باشیم که در جامعه همانطور که یک کارمند و کارگر مالیات از حقوقش کسر میشود و سهم خودش را در تامین هزینههای دولت ایفا میکندآن فعالانی هم که درآمد بیشتری دارند وظیفه سنگین تری دارند و باید پرداختی بیشتری داشته باشند. وهمه مردم باید در این امر مشارکت و هماهنگی لازم را داشته باشند که در این راستا ما سامانه ۱۵۲۶ را داریم تا مردم هرگونه انتقادات، پیشنهادات و نقطه نظری دارند ارائه کنند و در بحث فرارهای مالیاتی میتوانند اطلاع رسانی کنند.
شناسایی ۱۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در استان؟!
مهدلو تاکید کرد: در استان اصفهان بیش از ده هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شناسایی شده و تقریبا ۵۰۰ میلیارد تومان آن وصول شده است، نزدیک به دوسال است که برای شناسایی، روی پروژهای کار میکنیم که در این پروژه معوقات سنگینی داریم که استفاده از شرکتهای کاغذی و کارتهای بازرگانی اجارهای انجام شده را جمع آوری و شناسایی کردیم و با همکاری دستگاههای دیگر تلاش میکنیم تا آن مقداری که قابلیت وصول دارد را در ماههای آینده و حتی سال آینده وصول کنیم.
مدیرکل امور مالیاتی استان افزود:چون در بیشتر فرارهای مالیاتی بحث استفاده از شرکتهای کاغذی و کارتهای بازرگانی و حسابهای اجارهای مطرح بوده طی دو سال گذشته اقدامات پیشگیرانه خیلی خوبی را با کمک تمام دستگاهها انجام دادیم و با قاطعیت میتوان گفت در استان اصفهان بیش از ۹۹ درصد راههای ایجاد شرکتهای کاغذی را تا الان بسته بودیم؛ و در این رابطه فرهنگسازی کردیم و اطلاعات را به رسانهها دادیم و برنامههای تلویزیونی ساخته و پخش شد تا مردم آگاه شوند.
بهروز مهدلو در پایان با تقدیر و تشکر از زحمت پزشکان، پرستاران و کادر درمانی کشور اضافه کرد: قانونی در قانون بودجه بود که پزشکان و ۵۰ شغل دیگر در راستای شفاف سازی باید کارت خوان داشته باشند؛ که پزشکان بیشترین مشارکت را با ما داشتند و با هماهنگیهای که با نظام پزشکی داشتیم اکثر پزشکان در این طرح ثبت نام کردند که متاسفانه با شیوع بیماری کرونا همزمان شد. اما سازمان نظام پزشکی اعلام کرده اگر هموطنی مراجعه به پزشکی میکند که دستگاه کارت خوان ندارد میتواند به سامانه ۱۵۲۶ اعلام کند تا هم سازمان مالیات و هم نظام پزشکی تذکرات لازم را بدهند.
انتهای پیام/ی