کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه از حضور قابل توجه سار صورتی در کرمانشاه خبر داد .

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ سیامک اسماعیلی کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه از حضور قابل توجه سار صورتی در کرمانشاه یاد کرد و گفت : این گونه مهاجر در سال‌های قبل به صورت محدود و موردی مشاهده می‌شد، اما امسال نزدیک به پنج هزار قطعه از آنها به کرمانشاه آمدند و جوجه‌ریزی انجام دادند.

او با اشاره به اینکه چندی قبل گزارش‌هایی از حضور گونه سار صورتی در نزدیکی صحنه اعلام شد، گفت : بررسی‌هایی که انجام دادیم نشان داد امسال این گونه مهاجر به تعداد زیاد وارد منطقه ما شده است.

او با بیان اینکه در سالیان گذشته تعداد سارهای صورتی که گاهی به منطقه ما می‌آمدند بسیار محدود بود، افزود: بر اساس برآوردی که انجام دادیم امسال نزدیک به پنج هزار قطعه از این گونه پرنده به سمت شهرستان صحنه آمده بود.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: این پرنده به ندرت به سمت مناطق غرب کشور می‌آید و عمدتا در نوار شمال کشور و یا نهایتا شمال غرب دیده می‌شود، اما امسال به تعداد زیاد به سمت کرمانشاه آمده بودند.

اسماعیلی گفت: به احتمال زیاد کمبود غذا در سایر مناطق باعث شده سارهای صورتی امسال به کرمانشاه بیایند.

او از سار صورتی به عنوان یک گونه حمایت شده و دارای ارزش اکولوژیک بالا یاد کرد و افزود: سار صورتی معمولا در مناطق خوش آب و هوا و در اواسط اردیبهشت ماه جوجه‌ریزی و زادآوری می کند، اما امسال که شاهد حضور آنها در کرمانشاه بودیم جوجه ریزی این گونه با یک ماه تاخیر و در اواخر خرداد ماه صورت گرفت و بیش از یک ماه در کرمانشاه ماندگاری داشتند.

 اسماعیلی،گفت: سارهای صورتی از چندی قبل کرمانشاه و منطقه صحنه را ترک کرده‌اند.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه ادامه داد: حضور این گونه جانوری در کرمانشاه از نظر محیط زیستی یک رویداد خوب بود، اما خساراتی را به کشاورزان منطقه وارد کرد.

او گیلاس و آلبالو وحشی (بلالوک) را از غذاهای اصلی این گونه دانست و گفت: سارهای صورتی مقداری از این میوه‌ها را در باغات خورده و به کشاورزان خسارت وارد کردند.

اسماعیل گفت: سارهای صورتی نوعی آفت کش طبیعی هم محسوب می‌شوند زیرا نقش بسزایی در مبارزه با برخی آفات خصوصا ملخ دارند که از این نظر حضور آنها مفید است.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه افزود: در سال‌های دور بار دیگر سارهای صورتی به این منطقه مهاجرت زیادی داشتند و در همان زمان هم به باغات خساراتی وارد کردند و از آن زمان مردم آنها را بنام محلی "آگرملوچ" می‍شناسند .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.