به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان، در گردهمایی که با حضور و مشارکت معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد با اشاره به تجربه دانشگاهها در ارائه دروس به صورت مجازی در ایام کرونا گفت: در ترم تحصیلی گذشته پتانسیل خوبی در دانشگاهها برای آموزش مجازی ایجاد شد که برای آموزش عالی کشور یک سرمایه است و حتی پس از کرونا نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
او افزود: در ترم گذشته شاهد برخی چالشها در بحث ارزیابی پایان ترم بودیم که انتظار میرود با تکیه بر تجربه بدست آمده در ترم آتی برای این موضوع نیز برنامه ریزی شود و آمادگی قبلی وجود داشته باشد.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: ما در هر شرایطی در مقابل نسل جدید و دانشجویان مسئولیت داریم و باید طوری برنامه ریزی کنیم که مسائلی مانند کرونا مانع تحصیل و پرورش آنان نشود.
او با اشاره به ضرورت برنامه ریزی بلندمدت برای شرایط تحصیل ویژه ایام کرونا گفت: نحوه اسکان خوابگاهی و تغذیه مهمترین دغدغههای معاونان دانشجویی دانشگاهها در ایام کرونا است.
بیشتر بخوانید
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در شرایط کنونی ارائه خدمات تغذیه در حد نیاز قابل انجام است و در موارد ضرورت تغذیه به صورت بسته بندی ارائه میشود و استفاده از رستورانهای مکمل توصیه میشود.
صدیقی تاکید کرد: در مجموع کل ظرفیت خوابگاهی امکان استفاده از ۵۰ درصد ظرفیت وجود دارد، ولی در دانشگاهها و خوابگاه بسته به تعداد و بزرگی اتاقها و امکانات مشترک، امکان ارائه خوابگاه متفاوت است.
او اظهار کرد: خدمات خوابگاهی به صورت چرخشی ارائه میشود و باید بازه مشخصی نیز خوابگاهها به نو دانشجویان اختصاص یابد تا با محیط دانشگاهها آشنا شوند.
معاون وزیر علوم افزود: ترم تحصیلی پیش رو به صورت تلفیق حضوری و مجازی برگزار میشود به صورتی که دروس نظری به صورت مجازی و دروس عملی به صورت حضوری ارائه میشود و این امکان پیش بینی شده است تا دانشجویان دروس عملی را حد المقدور به صورت میهمان در دانشگاههای محل سکونت خود بگذرانند.
او تاکید کرد: ثبت نام از دانشجویان برای انتخاب دانشگاه برای گذراندن دروس عملی و آزمایشگاهی در سامانه سجاد از امروز ۶ مرداد ماه آغاز میشود و از دانشگاهها انتظار میرود حداکثر مساعدت را با در خواستها داشته باشند تا شاهد کاهش تردد دانشجویان در شرایط حاضر باشیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: دانشگاهها مراکز بهداشت و درمان را تجهیز و تقویت کنند، با دانشگاههای علوم پزشکی منطقه خود همکاری نزدیک داشته باشند و از طریق مراکز مشاوره با دانشجویان در معرض آسیب تعامل داشته باشند؛ چرا که تماس دانشگاه با دانشجویان در یاد و خاطره آنها مانده و موجب همدلی بیشتر خواهد شد.
او در خصوص ورزش و تربیت بدنی به عنوان بخشی از فعالیتهای تحت مدیریت معاونان دانشجویی گفت: توسعه فضاهای ورزشی با قدرت ادامه یابد و واحدهای عملی تربیت بدنی با پیش بینیهای لازم و با تقسیم بندی دانشجویان به چند گروه و نیز استفاده از نرم افزارهای موبایلی برگزار شود.
صدیقی در خصوص دانشجویان غیر ایرانی ادامه داد: در خصوص این دانشجویان نیز اولویت بر ارائه دروس به شکل غیر حضوری است و حتی دروس فارسی به دانشجویان غیر فارسی زبان نیز باید به صورت مجازی ارائه شود.
او تاکید کرد: در مواردی که حضور فیزیکی دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه ضرورت دارد باید نسبت به بازگشت آنان به کشور براساس ضوابط وزارت بهداشت برنامه ریزی شود.
رئیس سازمان امور دانشجویان در پایان تاکید کرد: معاونان دانشجویی در فرصت باقی مانده تا آغاز سال تحصیلی برای سناریوهای مختلف حضور دانشجویان در محیط دانشگاه، پذیرش دانشجویان، امتحانات؛ دروس عملی و مواردی از این قبیل برنامه ریزی کنند و حداکثر آمادگی را داشته باشند.
انتهای پیام/