آمریکا که خود را کشور «مهد آزادی» و «دموکراسی» در جهان معرفی می‌کند، نحوه برخورد سرکوبگرانه یگان‌های اعزامی مسلح دولت فدرال به شهر‌هایی که در آن اعتراض‌های عدالتخواهی اجتماعی درجریان است برای رسانه‌های آمریکایی مبهوت کننده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا که خود را کشور «مهد آزادی» و «دموکراسی» درجهان معرفی می‌کند، اکنون نحوه برخورد سرکوبگرانه یگان‌های اعزامی مسلح فدرال با شهر‌هایی که در آن اعتراض‌های عدالتخواهی اجتماعی درجریان است برای خود رسانه‌های آمریکایی نیز غیرقابل باور است، آنچنان که شبکه خبری سی ان ان در خبر اول خود می‌نویسد؛ «شاید باور نکنید که اینجا آمریکا باشد».

آمریکا که خود را کشور «مهد آزادی» و «دموکراسی» در جهان معرفی می‌کند، اکنون نحوه برخورد سرکوبگرانه یگان‌های اعزامی مسلح دولت فدرال به شهر‌هایی که در آن اعتراض‌های عدالتخواهی اجتماعی درجریان است برای رسانه‌های آمریکایی مبهوت کننده و غیر قابل باور است.

به نظر می‌رسد شرایط در آمریکا هرچه به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نزدیک‌تر می‌شود، با توجه به عملکرد دونالد ترامپ رو به وخامت می‌نهد و دامنه و شکل اعتراضات سراسری در آمریکا که به «جنبش عدالتخواهی اجتماعی» و «جان سیاهپوستان اهمیت دارد» صورت گرفته، روز به روز در حال تغییر و نحوه برخورد دولت فدرال نیز با معترضان رنگ و بوی تندتری به خود می‌گیرد، تا انجاکه شبکه خبری سی ان ان آشکار در گزارش خبری خود اعلام می‌کند: «آمریکا در بحران» و نظر کارشناسان این است که آمریکا آبستن یک انقلاب است.


بیشتر بخوانید


رسانه‌ها و حتی اندیشکده‌های آمریکایی اکنون نگاه خود را به وضعیت داخلی آمریکا متمرکز کرده اند، اعتراضاتی که به گفته آنان اکنون پس از به قتل رسیدن جورج فلوید شهروند سیاهپوست به دست پلیس سفید آمریکایی در پنجم خرداد ماه، ادامه آن به بیش از ۵۰ روز رسیده است؛ وضعیت بحرانی که پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ۱۳ آبان ماه در پیش روی ملت و دولتمردان آمریکایی قرار دارد.

دونالد ترامپ که از آغاز اعلام حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، در تابستان ۲۰۱۵، روش مخصوص به خود را که همان بحران آفرینی و سوار بر موج برآمده از این بحران‌ها بود، به ساحل پیروزی و تکیه زدن بر جایگاه ریاست جمهوری آمریکا بود، همان منش و رفتار را در درون کاخ سفید در پیش گرفت که جامعه جهانی و ملت آمریکا شاهد بحران‌های عدیده‌ای که وی درمدت سه سال و نیم حضور درکاخ سفید بوجود آورد، بوده و هستند.

اکنون به اذعان کارشناسان و ناظران داخلی و بین المللی سوء مدیریت ترامپ به ویژه در ماه‌های اخیر در دو زمینه کنترل و مهار همه گیری ویروس کرونا و اعتراض به نژادپرستی در آمریکا، نارضایتی‌هایی پر رنگی حتی در میان هوادران وی بوجود آورده و این‌ها درحالی است که ترامپ با این همه خود را برای انتخاب دوباره و تمدید حضور در کاخ سفید بنابر استراتژی‌های ناهنجار آماده می‌کند.

ادامه درگیری در پورتلند ایالت اورگان

شبکه خبری سی ان ان در یک گزارش میدانی نشان داد که نیرو‌های امنیتی چگونه با شلیک گاز‌های اشک آور و برخورد قهریه با معترضان در پورتلند ایالت اورگان برخورد می‌کنند.

سی ان ان در این گزارش عنوان کرد: آمریکا در بحران، معترضان در پورتلند تنها خواهان برقراری عدالت اجتماعی و تغییر در ساختار پلیس و تصحیح برخورد نیرو‌های پلیس با شهروندان رنگین پوست در آمریکا هستند، اعتراضاتی که دراین شهر از زمان قتل جورج فلوید تاکنون به بیش از ۵۰ روز ادامه یافته است.

نژادپرستی در آمریکا از صاحبان قدرت نشات می‌گیرد؛ آمریکا آبستن یک انقلاب

«ای. دی موندائین» (E.D. Mondaine) رئیس «انجمن پیشرفت رنگین پوستان» (NAACP) در شهر پورتلند اورگان درباره ادامه اعتراض‌ها در آمریکا به ویژه در این شهر به سی ان ان گفت: همگان آگاهیم که نژادپرستی سیستماتیک در این کشور از آن‌هایی که در منصب قدرت در آمریکا قرار دارند، نشأت می‌گیرد.

رئیس انجمن پیشرفت رنگین پوستان پورتلند در ادامه به این شبکه خبری آمریکایی گفت: وضعیتی که شاهدیم و نیرو‌های ویژه به سرکوب معترضان هواخواه عدالت اجتماعی می‌پردازند، در زمان خاصی قرارداریم، در بحبوحه یک انقلاب و ما (به نوعی) در یک جنگ قرار داریم.

معترضان سیاهپوست مسلح در خیابان‌های کنتاکی

آمریکایی‌ها که تاکنون به دیدن افراد سفید پوست سراپا مسلح به سلاح‌های گرم درخیابان‌ها بخصوص آنهم در شهر‌هایی که اعتراض‌های به نژادپرستی در آن‌ها برپا بود، عادت داشتند اکنون خبرگزاری رویتز از حضور سیاهپوستان سراپا مسلح در اعتراض‌های خیابانی در آمریکا خبر می‌دهد.

انتشا خبر و تصاویر مربوط به این حضور موید گفته‌های رئیس انجمن پیشرفت رنگین پوستان در پورتلند است که روشی که ترامپ برای سرکوب معترضان در پیش گرفته طرف مقابل را ناچار به واکشن مشابه کرده و آمریکا به واقع به سوی یک جنگ، آنهم یک جنگ داخلی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ پیش می‌رود.

رویترز د ر این خصوص در گزارش خود نوشت: در شهر «لوئیس ویل» (LOUISVILLE) ایالت کنتاکی گروهی از سیاهپوستان معترض که سراپا مسلح به سلاح گرم بودند روز شنبه (روز گذشته) به خیابان آمده و خواستار اجرای عدالت برای «بروئنا تیلور» (Breonna Taylor) زن سیاهپوست ۲۶ سال‌های شدند که در ماه مارس (فروردین) نیرو‌های پلیس به آپارتمان وی یورش برده و او را به ضرب گلوله از پای درآوردند.

مقابله مردم با گروه‌های سرکوب گر کاخ سفید

کارشناسان و تحلیلگران مسائل آمریکا به این موضوع اذعان دارند که دولت مرکزی فدرال هرگز در مواجه از اعتراض‌هایی که گاه و بیگاه در این کشور روی می‌دهد به این درجه از خشونت دست نزده اند، تصمیم دونالد ترامپ در روز‌های گذشته برای اعزام یگان‌های ویژه که به گفته رسانه‌های آمریکایی ظاهری مخوف و یونیوفرم‌هایی بدون نشان مشخصی می‌باشند، به شهر‌ها و ایالت‌هایی که توسط دموکرات‌ها اداره می‌شوند، یک سرکوب آشکار از سوی کاخ سفید می‌دانند.

اکنون برخورد نیرو‌های سرکوب در آمریکا علیه معترضان و تجهیزاتی که در برخورد با آن‌ها به کار می‌رود، منجر شده تا معترضان عدالتخواهی با دست خالی به مقابله به آن‌ها بپردازند، آنچنان که اکنون «هافینگتون پست» از به کار بردن ابزار باغبانی از سوی جامعه آمریکا علیه این نیرو‌های سرکوب گر خبر می‌دهد.

هافینگتن پست روز یکشنبه دراین باره به صراحت نوشت: یگان‌های به شدت نظامی اعزامی دونالد ترامپ به پورتلند به معترضانی که خود را «پدرانی علیه فاشیست» در آمریکا می‌خوانند برای زدن و بازگرداندن گلوله‌های پرتابی از سوی این یگانه‌ها به سمت معترضان از ابزار باغبانی استفاده می‌کنند، درهمین حال برخی دیگر از معترضان از دستگاه بادی باغبانی «برگ پَران» برای برگرداندن دود‌های سمی ناشی از گاز اشک آور به سمت نیرو‌های نظامی سرکوب گر استفاده کردند.

نمی‌توان باور کرد اینجا آمریکا است

آمریکا که کشور «مهد آزادی» و «دموکراسی» درجهان شناخته می‌شود اکنون نحوه برخورد سرکوبگرانه یگان‌های اعزامی مسلح دولت فدرال به شهر‌هایی که در آن اعتراض‌های عدالتخواهی اجتماعی درجریان است برای رسانه‌های آمریکایی مبهوت کننده و غیر قابل باور است آنچنان که شبکه خبری سی ان ان در خبر اول خود می‌نویسد: شاید باور نکنید که اینجا آمریکا باشد.

کارشناسان و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا بر این باورند که ادامه این رویه از سوی کاخ سفید خشم جامعه آمریکا که اکنون برخاسته از بحران‌های عمده‌ای همچون ناتوانی دولت مرکزی فدرال در مهار ویروس کرونا، که شمار مبتلایان به آن به بیش از چهار میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسیده که از این تعداد نیز بالغ بر ۱۴۹ هزار نفر جان باخته اند، بیکاری و بحران اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ و همچنین بی عدالتی سیستماتیک اجتماعی در جامعه آمریکا، نه تنها فرو نخواهد نشاند، بلکه روشی که مستاجر کنونی کاخ سفید با توجه به حس نهفته نژادپرستی که دارد، برای این بحران‌ها در پیش گرفته، آتش خشم جامعه آمریکا را شعله ور‌تر خواهد ساخت.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.