به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات جلسه ششم ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور که به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد با بیان اینکه در دستور اول جلسه اسناد ملی چهار حوزه فرهنگ تعیین تکلیف شد، اظهار کرد: در کشور بیش از ۷۰ هزار مسجد داریم، ظرفیت بزرگی برای ابعاد معنوی و اجتماعی کشور است که نیازمند توجه و سیاستگذاری است؛ بنابراین در این امور مساجد مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و سازمان تبلیغات اسلامی متولی تدوین سند ملی "گسترش و تقویت نهاد مسجد و سامان بخشی و راهبری آن" با همکاری ۱۱ دستگاه دیگر که در حوزه مسجد مسئولیت دارند شد.
او با بیان اینکه سند ملی وقف و امور خیریه نیز در نقشه مهندسی فرهنگی کشور پیش بینی شده است، گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز مسئول تدوین این سند هم به لحاظ ساماندهی و سیاستگذاری داراییهای وقف کشور و هم به لحاظ تنوع بخشی در حوزه وقف مانند وقف علمی یا وقف هنری و انواع وقفهایی که امروز در سطح ملی و ایرانیان خارج از کشور علاقهمند به مشارکت در آن هستند شد. سازمان تبلیغات اسلامی متولی تدوین سند ملی "گسترش و تقویت نهاد مسجد و سامان بخشی و راهبری آن" با همکاری ۱۱ دستگاه دیگر که در حوزه مسجد مسئولیت دارند شد.
عاملی در ادامه با اشاره به سند ملی امور فرهنگی و امنیت عمومی و اجتماعی که دستور دیگر جلسه بود تصریح کرد: وزارت کشور و شورای اجتماعی این وزارتخانه مسئول اصلی تدوین این سند شدند.
بیشتر بخوانید
او اضافه کرد: بحث احساس امنیت و تقویت حوزههای اعتماد عمومی موضوع خیلی مهمی است که در میان شاخصهای عمومی مهمترین شاخص احساس امنیت است و عواملی که به هر دلیلی مخدوش کننده این حوزه است باید بر طرف شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی سند توسعه فرهنگ مهدویت و انتظار را دیگر سندی ذکر کرد که مورد بررسی در جلسه قرار گرفت و افزود: مسئول اصلی تدوین این سند مرکز مدیریت حوزه علمیه شد و مجموعههای متعددی مانند صدا و سیما، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در زمینه فرهنگ انتظار موثر هستند که علاوه بر دستگاه محور (مرکز مدیریت حوزه علمیه) در تدوین این سند مشارکت خواهند داشت. بحث احساس امنیت و تقویت حوزههای اعتماد عمومی موضوع خیلی مهمی است که در میان شاخصهای عمومی مهمترین شاخص احساس امنیت است و عواملی که به هر دلیلی مخدوش کننده این حوزه است باید بر طرف شود.
عاملی دستور دوم جلسه ستاد را تدوین چارچوب و آئین نامه تدوین اسناد استانی برش نقشه مهندسی فرهنگی بیان کرد و ادامه داد: در میان اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سند مهندسی فرهنگی پیش بینی شده است که تا سطح استانها برای آن برنامه ریزی یکپارچه و ماموریت گرایی برای جلوگیری از کارهای موازی شود.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران اضافه کرد: چارچوب این سند در جلسه مورد بررسی قرار گرفت که تصویب نهایی آن به جلسه آینده ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی کشور موکول شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: در میان اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی برای سند مهندسی فرهنگی پیش بینی شده است که تا سطح استانها برای آن برنامه ریزی یکپارچه و ماموریت گرایی برای جلوگیری از کارهای موازی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین از بررسی پیامدهای فرهنگی شرایط کرونایی پیش از دستور اصلی جلسه ستاد خبر داد و گفت: اینکه دستگاههای فرهنگی مانند حوزههای علمیه و دانشگاهها چه مشارکتی و نقش آفرینی برای تقویت فرهنگی عمومی در شرایط کرونایی و پسا کرونا میتوانند داشته باشند از اهم محورهای این موضوع بود.
او افزود: همچنین از ایثارگری طلاب حوزههای علمیه که در کنار مدافعان سلامت در رسیدگی به بیماران در بیمارستانها و امور خانوادههای درگیر با بیماری کرونا و دفن درگذشتگان در اثر این بیماری مانند طلاب رزمی - تبلیغی در دفاع مقدس در عملیاتها و ... مشارکت داشتند در جلسه تقدیر و تشکر به عمل آمد.
انتهای پیام/