به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، لام آزمایشگاهی که با نام لام میکروسکوپ (Microscope Slide) نیز شناخته میشود، قطعه شیشهای نازکی است که نمونهها را به منظور مطالعه و بررسی در زیر میکروسکوپ بر روی آن قرار میدهند.
از آنجایی که حرکت دادن لام آزمایشگاهی در زیر میکروسکوپ و قراردادن آن در بهترین موقعیت برای مشاهده، راحتتر از حرکت دادن خود نمونه است، استفاده از لام آزمایشگاهی به محققان در بررسی سریع نمونههای متعدد در زیر میکروسکوپ کمک میکند.
بیشتر بخوانید
استفاده از لام همچنین امکان برچسب گذاری نمونه ها، جا به جایی و ذخیره سازی آنها را میسر مینماید.
بهاءلو رئیس آزمایشگاه مرکزی شهرکرد اظهار داشت: لام آزمایشگاهی یکی از پرکاربردترین وسایل آزمایشگاه به شمار میرود به گونهای که برای تشخیص بیماریها و شناسایی میکروبها و ویروسها از این وسیله استفاده میشود.
او افزود: هر آزمایشگاه به طور متوسط روزانه به دو بسته لام نیاز دارد.
توجه یکی از فارغ التحصیلان رشته ژنتیک در شهرکرد که در آزمایشگاه دانشگاه سوپروایزر بود به این لامهای آزمایشگاهی جلب و کنجکاو شد تا بداند که این قطعههای شیشهای پر مصرف از کجا و چگونه تهیه میشوند.
کبیری پس از بررسی و تحقیقاتی که این دانشجو داشت به این نتیجه رسید که تمامی لامهای موجود در بازار تولید کشور چین است و تمامی نیاز بازار از طریق واردات تأمین میشود.
او گفت: از همان موقع بود که به فکر تولید لامهای آزمایشگاهی افتادم.
کبیری افزود: در وهله اول نیاز به مجوزهای لازم کار، دستگاه برش و شیشه به عنوان ماده اولیه داشتم که با حمایتهای پارک علم و فناوری و سازمان صنعت، معدن و تجارت موفق به کسب مجوزهای لازم صنعتی و بهداشتی شدم.
او ادامه داد: برای شروع کار نیاز به یک دستگاه برش داشتیم، دستگاهی که در صورت خرید آن از کشورهای خارجی باید ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان هزینه می کردیم، ولی با کمک اعضای شرکتمان توانستیم پس از پنج ماه دستگاه برش را با ۲۷۰ میلیون تومان هزینه طراحی کنیم و بسازیم.
کبیری گفت: نیاز بعدی ما برای تولید شیشههای نازک یک میلیمتری بود که یکی از کارخانههای تولید جام در تهران موافق کرد که به منظور حمایت از ما شیشههای مورد نیاز تولید لامهای آزمایشگاهی را تولید کند.
او افزود: هم اکنون دو دستگاه برش در کارگاه تولیدی فعال است و میزان تولید با کمک همین دو دستگاه، سالانه حدود ۱۰۰ تن است.
کبیری اضافه کرد: ما در سال توان تولید ۱۲۰ تن لام آزمایشگاهی را داریم و خوشبختانه تا کنون هر مصرف کنندهای که از محصولات ما استفاده کرده راضی بوده است.
کبیری گفت: هم اکنون شش نفر در این کارگاه تولیدی در حال فعالیت هستند که در آینده نزدیک با اضافه شدن دو دستگاه برش دیگر هم انواع مختلفی از لام آزمایشگاهی تولید میشود و هم اشتغال این کارگاه تولیدی به ۱۲ نفر خواهد رسید.
مهرداد قاسمی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: با توجه به اینکه لام آزمایشگاهی مورد نیاز کشور اکنون در این کارگاه تولید میشود، پیشنهادی به وزارت خانه ارسال کرده ایم مبنی بر اینکه با افزایش حقوق گمرکی از ورود این محصول جلوگیری شود و یا کاهش پیدا کند.
او افزود: بعد از آن که بازار داخل به کمک این تولید کننده آمد، با قطع واردات از تولید محصول ایرانی حمایت میشود.
قاسمی اضافه کرد: در جهت افزایش تولید هم تسهیلات مورد نیاز به این واحد صنعتی پرداخت میشود.
عباس پور کارشناس سازمان صمت چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: سالانه حدود ۱۰۰ تن لام آزمایشگاهی از خارج از کشور وارد ایران میشود که باعث خروج یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار ارز از کشور میشود.
او افزود: با فعالیت این واحد صنعتی علاوه بر رفع نیاز کشور، توان صادرات ۲۰ تن لام آزمایشگاهی در سال را داریم.
یک لام میکروسکوپ مرغوب باید سطحی کاملا صاف و شفاف و بدون خش داشته باشد.
سطح لامهای آزمایشگاهی باید عاری از هرگونه گرد و خاک بوده و کاملا تمیز باشد و در بسته بندیها باید تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از ایجاد رطوبت و اکسیداسیون تعبیه شده باشد.
کبیری تولید کننده لام آزمایشگاهی گفت: لامهای چینی به دلیل اینکه با کشتی صادر میشوند، پس از رسیدن به مقصد و به دلیل رسیدن رطوبت به لام ها، کیفیت اولیه را ندارند.
شیشههای شفاف لام ایرانی اکنون پشت شیشههای مات لام خارجی منتظر ورود به بازار کشور هستند.
حالا باید دید مسئولان متولی این حوزه آیا با بستن دروازههای واردات لام خارجی اجازه جهش تولید به لام ایرانی را میدهند یا خیر؟
انتهای پیام/ف
شک نکنید شما میتونید.شک نکنید.بسیار عالی.توکلتون به خدا باشه.تولید سخت هست اما آینده داره
متاسفانه به دلیل عدم حمایت مسئولین مرتبط و واردات بی رویه از کسور چین احتمال تعطیلی خط تولید لام آزمایشگاهی به گوش می رسد باید به حال این کشور تاسف خورد