به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ کیوان کاشفی امروز پنج شنبه در جلسه کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی کرمانشاه گفت: سالها مشکلات اصلی در حوزه صادرات مربوط به مرزها، زیرساختها و قوانین بازدارنده بود، اما امروز مشکلات ارز همه آنها را از یادها برده است که فقط به دنبال حل آن هستیم لذا وضعیت خوبی نداریم.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه افزود: سالها به پاس صادرات به فعالین این عرصه تقدیرها به عمل میآمد، اما امروز آنها را خائنینی میدانند که ارز را خارج میکنند.
او بیان کرد: دیروز آخرین مهلت تسویه حساب ارزهای صادراتی مربوط به سالهای ۹۷ و ۹۸ بود و صادرکنندگان پس از این تاریخ اگر ارز صادراتی را برنگردانند با سختگیریهای بیشتر از سوی بانک مرکزی و قوه قضائیه مواجه خواهند شد.
کاشفی با اشاره به اینکه لیست آن دسته از صادرکنندگان که تسویه نداشتند جهت برخورد به دستگاه قضا معرفی شده اند، گفت: این لیست شفاف سازی نشده و میزان ارزی را که هر استان باید برگرداند مشخص نیست.
این مسئول بیان داشت: اینکه مبلغ ۲۷ میلیارد دلار ارز که به کشور برنگشته است نیاز به شفافسازی دارد و پس از شفاف سازی میتوانیم لیست افراد را معرفی کنیم چرا که اتاق بازرگانی با افراد متخلف موافق نیست و با افرادی که به دنبال سو استفاده باشند برخورد خواهد کرد.
او گفت: اگر فشارهای بانک مرکزی به همین روال ادامه پیدا کند و با این سیاست پیش برود بدون شک صادرات کشور ۵۰ درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه عنوان کرد: کنار کشیدن بخش عمدهای از صادرکنندگان منطقی، بالا رفتن آمار بیکاری و کاهش ورودی ارز در بخش صادرات و واردات از دیگر مشکلاتی است که به دنبال این سیاست و فشار بانک مرکزی در کشور شکل خواهد گرفت.
او بار دیگر تاکید کرد: اگر شیوه بازگشت ارز حاصل از صادرات با لجاجت بانک مرکزی ادامه پیدا کند، بدون شک در نیمه دوم سال مشکلات شدیدی ایجاد خواهد شد.
کاشفی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات بیماری کرونا و بسته شدن مرزها به دنبال شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: البته بازگشایی هفتهای ۲ روز مرز سومار در دستور کار است که این برای انعقاد صادرات بسیار مشکل است و باید برای بازگشایی همه روزه این مرز تلاش کنیم.
عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی ایران سامان بخشیدن منطقه ویژه اقتصادی قصرشیرین را در توسعه اقتصادی استان بسیار مؤثر دانست و بیان داشت: متأسفانه این پروژه هیئت مدیره خوبی ندارد و میتوان گفت مدیریت استان آن را رها کرده است.
این مسئول به مشکلات طولانی شدن طرح جامع بازارچه پرویز خان نیز اشاره داشت و گفت: این طرح نیز از مواردی است که رسیدگی به آن میتواند صادرات از این مرز را به روزی ۷۰۰ تا ۸۰۰ ماشین برساند.
کاشفی افزود: همچنین مرز سومار مسیر کوتاهی تا عراق دارد که باعث نصف شدن هزینه حملونقل نسبت به مرز پرویز خان میشود لذا راه دسترسی مرز سومار نیز باید موردتوجه قرار گیرد، اما سالهاست که حدود ۶۰ کیلومتر این مرز بسیار نامناسب بوده و باید تسطیح شود که هنوز این مهم انجام نشده است.
انتهای پیام/ز