جمالی گفت:پیشنهاد سازمان سنجش آموزش کشور این است که سهمیه بومی‌گزینی در کنکور سراسری به طور کامل حذف شود.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «جلسه ۳۴۴ شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی» به ریاست منصور غلامی وزیر علوم با بررسی موضوع سهمیه بومی‌گزینی کنکور سراسری برگزار شد.

احسان جمالی معاون فنی و آماری سازمان سنجش به ارائه گزارش بررسی سهمیه‌های موجود آزمون سراسری پرداخت و گفت: مصوبه سهمیه بومی‌گزینی در سال ۱۳۶۹ به منظور کاهش مشکلات احتمالی نظیر کمبود خوابگاه و امکانات رفاهی، کاستن از مهاجرت‌های درون کشوری و… در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.

او در مورد دسته‌بندی رشته‌های تحصیلی در گزینش بومی بیان کرد: رشته‌های مختلف تحصیلی در تمامی گروه‌های آزمایشی با توجه به ماهیت و میزان ارائه آنها در کل کشور به چهار دسته رشته‌های استانی، ناحیه‌ای، قطبی و کشوری تقسیم‌بندی می‌شوند.

جمالی در مورد رشته‌های استانی گفت: رشته‌های استانی به رشته‌هایی گفته می‌شود که از لحاظ بازار کار به متخصصان بومی این رشته نیاز است.

او افزود: رشته‌های ناحیه‌ای نیز جزو رشته‌هایی هستند که در برخی از استان‌ها ارائه نمی‌شوند، اما در استان‌های مجاور به عنوان ناحیه بومی ارائه می‌شود، که به همین منظور ناحیه‌بندی به صورت ۹ ناحیه انجام شده است.

معاون فنی و آماری سازمان سنجش تصریح کرد: همچنین رشته‌های قطبی به رشته‌هایی اطلاق می‌شود که در بیشتر نواحی وجود ندارند، اما در چند ناحیه بومی مجاور که به عنوان قطب بومی محسوب می‌شوند، دایر هستند، که ۵ قطب شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز به این منظور در نظر گرفته شده است.

جمالی در مورد رشته‌های کشوری گفت: رشته‌هایی که در اکثر قطب‌ها وجود نداشته و تنها در معدودی از دانشگاه‌های کشور ارائه می‌شوند به عنوان رشته‌های کشوری مطرح هستند و گزینش آنها به صورت کشوری انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید


او به نقاط ضعف مصوبه بومی گزینی اشاره کرد و گفت: کاهش مشکلات خوابگاه و امکانات رفاهی به عنوان یکی از اهداف مصوبه بومی گزینی به صورت صددرصد مشکل را رفع نکرده است؛ چراکه در قبولی رشته‌های استانی ناحیه‌ای دانشجو نیاز به خوابگاه دارد.

معاون فنی و آماری سازمان سنجش عدم تلفیق فرهنگ‌ها در استان‌های مختلف را نیز به عنوان یکی دیگر از نقاط ضعف سهمیه بومی‌گزینی عنوان کرد و افزود: این موضوع باعث افزایش قوم‌گرایی شده است و افراد با عقاید یکسان در یک جا جمع می‌شوند.

جمالی با بیان اینکه پذیرش در دانشگاه‌های برتر کشور نباید به صورت بومی‌گزینی اجرا شود و ضرورت دارد این ظرفیت برای کل کشور فراهم باشد، تصریح کرد: حذف مصوبه بومی‌گزینی باعث می‌شود که داوطلب غیر بومی با نمره علمی بالاتر پذیرفته شود.

معاون فنی و آماری سازمان سنجش گفت: پیشنهاد ما این است که سهمیه بومی‌گزینی به طور کامل حذف شود و به جای آن سهمیه‌بندی مناطق یک، دو و سه در راستای دسترسی بیشتر مناطق کم‌برخوردار به ظرفیت‌های آموزشی و اجرا شدن عدالت آموزشی در نظر گرفته شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
زهرا
۲۲:۰۶ ۰۴ دی ۱۳۹۹
الان دیگر امکانات در همه شهرها تقریبا یکسان است وباید نمره های بالاتر قبول شوند. حذف بومی گزینی باید برای دانشگاه فرهنگیان‌هم اعمال شود. ونه اینکه رتبه های ۱۰۰۰۰ شهرستانی قبول شود و رتبه ۵۰۰ در یک شهر مجاور سرخورده شود وبماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۷ آذر ۱۳۹۹
خدایا شکرت بلاخره ما هم شانس داریم تو دانساه های خوب درس بخونیم البته اگه تو 1400 اعمال کنن
Iran (Islamic Republic of)
جمشید
۱۵:۴۷ ۰۷ مهر ۱۳۹۹
وضع برا ما شمالی ها بدتره بچه تهرانی ها بعد تهران فقط شمال رو انتخاب می کنن
Iran (Islamic Republic of)
یوسف
۱۹:۰۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۹
بومی گزینی همه ساله به سود بچه تهرانی هایی ست که حتی با درصد های کمتر از بچه شهرستانی های مظلوم در بهترین دانشگاه ها وارد میشن و این بر خلاف عدالت هست از خبرگزاری خواهشمندیم نسبت به این موضوع پیگیریهایی داشته باشند تا انشالله برای کنکور 1400 این سهمیه بی عدالتی حذف بشه و همه داوطلبان شانس قبولی یکسانی داشته باشند و جغرافیا تاثیری روی قبولی داوطلبان شهرستانی نداشته باشد.ممنون
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۶:۲۷ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
یک داوطلب کنکوری منطقه3با یک داوطلب منطقه1شرایط و امکانات اموزشی یکسان بر خوردارندبه نظرتان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۲ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
....... من سیستان بلوچستانی باید با یک تهرانی رقابت کنم......خوب عزیز من نمی شه.....طرف اقا زادست ..60ملیون پول کلاس کنکورشه............. خودتون می فهمید چی میگد
آخرین اخبار