در نخستین جلسه گفت‌وگوی مدیرکل هنر‌های نمایشی با روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها، سهم تئاتر استان‌ها از حمایت اداره‌کل هنر‌های نمایشی مشخص شد.

به گزارش  حوزه تئاتر  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نخستین جلسه گفت‌وگوی مدیرکل هنر‌های نمایشی و مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور با روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها متاثر از شرایط شیوع بیماری کرونا، روز گذشته ۳۰ تیرماه در فضای مجازی و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد.

در این ویدئوکنفرانس که سیدمحسن حسن‌زاده مدیر روابط‌عمومی اداره‌کل هنر‌های نمایشی مدیریت آن را بر عهده داشت، علاوه بر روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها، دو مدیرکل ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری و عبید رستمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان نیز حضور داشتند.

 در طول این جلسه، قادر آشنا و رضا بصیرت به شنیدن صحبت‌های محمدرضا درند رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان کرمانشاه، حسین کریمی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی هرمزگان، فرشید بزرگ‌نیا رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان چهارمحال و بختیاری، کیانوش بهروزپور رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان همدان، محمد یاقوت‌پور رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان خوزستان، کیوان حبیبی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان قزوین، ندا قربانیان رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان البرز، احمد مرادی حقیقی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان سمنان، حمیدرضا صفار رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان تهران، یاسر محمودی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان مازندران، امید خاک‌پور رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان آذربایجان غربی، محمدالله توکلی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی جنوب‌کرمان، امین فرحی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان خراسان شمالی، جهانشیر یاراحمدی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی استان بوشهر، حمید طالبی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی منطقه آزاد اروند، فاتح بادپروا رئیس انجمن هنر‌های نمایشی کردستان و بهمن صادق‌حسنی رئیس انجمن هنر‌های نمایشی گیلان پرداختند.

از جمله اصلی‌ترین مطالبات روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها که در این ویدئوکنفرانس مطرح شد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-جبران خلأ پیش‌آمده در دو سال ۹۷ و ۹۸ در تفاهم‌نامه میان ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در پرداخت مطالبات هنرمندان استان‌ها و پیگیری عقد تفاهم برای سال ۹۹

-برقراری تعاملی منطقی میان شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها و ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای بهره‌مندی از حداکثر ظرفیت‌ها

-نصب تابلوی تئاترشهر بر فراز مجموعه‌های فاقد این تابلو و واگذاری امکان استفاده از مجموعه‌های دارای این تابلو به شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها

-لزوم حضور نمایندگانی از سوی شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها در جلسه تدوین اساسنامه

- افزایش مدت زمان حضور رئیس و هیئت‌رئیسه شعب انجمن هنر‌های نمایشی در این جایگاه و تاکید بر کوتاه بودن مدت زمان دو سال

-درخواست به تعویق افتادن انتخابات بعدی شعب انجمن هنر‌های نمایشی کشور و اضافه شدن طول مدتی که تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا امکان فعالیت وجود نداشته است بر طول دوران تصدی روسا و...

قادر آشنا نیز پس از شنیدن مشروح صحبت‌های روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها در قالب نخستین ویدئوکنفرانس خود و مدیرعامل انجمن هنر‌های نمایشی کشور با روسای شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها در خصوص تثبیت نقش و جایگاه انجمن‌ها گفت: نقش و جایگاه انجمن باید تثبیت شود و ارتقا یابد و در این صورت است که باقی مسائل قابل حل می‌شود. ما به دنبال دادن شخصیت مستقل قانونی و حقوقی به شعب انجمن‌های هنر‌های نمایشی سراسر کشور هستیم، به گونه‌ای که با عوض شدن مدیران‌کل دچار تغییر و تحول نشوند.

آشنا با تاکید بر عقد تفاهم‌نامه‌ای جهت مشخص شدن سهم اداره‌کل هنر‌های نمایشی در حمایت از تئاتر استان‌ها تصریح کرد: نکته دوم در رابطه با تئاتر استان‌ها این است که طی رایزنی با شخص دکتر سیدعباس صالحی، معاون محترم هنری ایشان و مجموعه مدیران مرتبط با استان‌ها در حال تلاش برای عقد تفاهم‌نامه‌ای هستیم که خوشحالم اعلام کنم امروز در حال نهایی شدن است. این تفاهم‌نامه میان معاونت هنری و اداره‌کل هنر‌های نمایشی منعقد و طی آن سهم اداره‌کل در حمایت از تئاتر استان‌ها مشخص خواهد شد.

او با تاکید بر لزوم حمایت از روند اجرا‌های عمومی در استان‌ها و همچنین جریان نمایشنامه‌نویسی تصریح کرد: نکته دیگر لزوم حمایت از روند اجرا‌های عمومی در استان‌ها و جریان نمایشنامه‌نویسی است.

آشنا با اشاره به لزوم بهره‌برداری بیش از پیش از تئاترشهر‌ها در استان‌ها تاکید کرد: استفاده و بهره‌برداری از سالن‌ها یا همان تئاترشهر‌ها در استان‌ها مسئله بعدی است. ما باید طی برنامه‌ریزی‌ای دقیق مشخص کنیم شعب انجمن هنر‌های نمایشی استان‌ها چگونه می‌توانند از سالن‌های ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهره‌برداری کنند و روند این بهره‌برداری باید به انجمن‌ها واگذار شود.

او صحبت‌هایش را با تمرکز بر فضای مجازی ادامه داد و گفت: بحث بعدی استفاده اهالی تئاتر استان‌ها از فضای مجازی است که می‌کوشیم زیرساخت‌های بهره‌مندی از آن را از طریق سایت ایران‌تئاتر فراهم کنیم.

او همچنین به اشاره به سهم ۲۰ درصدی حمایت‌های دولتی از اجرا‌های عمومی در استان‌ها گفت: چیزی نزدیک به ۲۰ درصد حمایت دولتی برای فعالیت‌های تئاتر استان‌ها در حوزه اجرا‌های عمومی اختصاص داده شده است. بودجه تئاتر استان باید از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها تامین شود، اما سالیان سال است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاست حمایت دولتی را نیز مدنظر دارد و برای نیل به آن سهمی ۲۰ درصدی درنظرگرفته‌ایم.

آشنا در خصوص پرداخت مطالبات هنرمندان از اداره‌کل هنر‌های نمایشی نیز گفت: پیش‌تر اعلام کردم که ما بدهی‌ها را پرداخت کردیم. ۱۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بدهی اداره‌کل به هنرمندان، مبلغی بود که براساس لیستی که انجمن هنر‌های نمایشی با امضای مدیرکل وقت تحویل‌مان داد و مطالبات سالیان گذشته هنرمندان بود پرداخت شد. در این میان سهم مطالبات شرکت‌کنندگان در جشنواره صاحبدلان و مریوان متعلق به استان‎ها بود که پرداخت شد.

مدیرکل هنر‌های نمایشی در خصوص انتخابات انجمن نیز توضیح داد: شرایط حال حاضر شرایطی خاص است، اما واقعیت این است که عده‌ای از هنرمندان و مدیران‌کل از وزارتخانه درخواست کرده‌اند که انتخابات برگزار شود. تصمیم وزارتخانه نیز بر آن شد که اگر ادارات‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها می‌خواهند انتخابات را برگزار کنند مجاز به انجام آن باشند. ما نه تنها اصراری بر برگزاری انتخابات نداریم که پیشنهاد می‌کنیم الویت‌تان من نباشد، اما چون برخی مدیران‌کل از معاونت هنری درخواست کرده‌اند، اگر بخواهند می‌توانند انجام دهند.

 

انتهای پیام/

 

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.