رئیسی گفت: سیاست ستاد ملی مقابله با کرونا این نیست که به سمت ایمنی جمعی به عنوان یک استراتژی گام بردارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سایه روشن آمار کرونا در کشور امشب ۳۰ تیرماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

رئیسی با اشاره به اینکه این بیماری ناشناخته است، گفت: هر مطالعه ای در هر جای دنیا باید به اشتراک گذاشته شود زیرا مطالعات و اطلاعات می‌تواند کمک کننده باشد، در کشور ما میزان و سطح مطالعات و پژوهش‌ها زیاد است.

او با اشاره به اینکه سیاست وزارت بهداشت، دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا این نیست که به سمت ایمنی جمعی به عنوان یک استراتژی حرکت کنیم، افزود: برخی از کشورها مانند سوئد به این سمت حرکت کردند اما بعد از مدتی عذرخواهی کردند و گفتند که این راه اشتباه است، اگر کشوری می‌خواهد به ایمنی جمعی برسد باید ۶۶ درصد یک جامعه به بیماری مبتلا شوند تا ایمنی جمعی ایجاد شود، یعنی مرگ و میر باید در سطح جامعه زیاد باشد.


بیشتر بخوانید


معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: هنوز ثابت نشده فردی که به ویروس مبتلا شده است تا چه مدتی می تواند ایمن باشد.

تا سال آینده واکسنی به دست ما نمی رسد

رئیسی با اشاره به موفقیت کشورها در دستیابی به واکسن کرونا ادامه داد: تا سال آینده واکسنی به دست ما نمی رسد، باید به توصیه‌های بهداشتی توجه کنیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه عملکرد شرکت‌های دانش بنیان در دستیابی به واکسن کرونا خوب است، اما دسترسی به آن یکسال زمان می‌بردف بیان کرد: در مرحله اول ۷۸ میلیون نفر و در مرحله دوم ۴۱ میلیون نفر غربالگری شدند تا اگر فردی علامت بیماری را دارد سریع پیدا و زنجیره بیماری را قطع کنیم.

او با اشاره به اینکه ایمنی جز با واکسن ایجاد نخواهد شد، افزود: اعداد و ارقامی که در خصوص بیماری ارائه می‌شود برای مدیریت بیماری خوب است، سلامتی خودمان را به اعداد و ارقام که مدلسازی ریاضی است نباید گره بزنیم.

رئیسی با اشاره به اینکه باید زنجیره انتقال ویروس را قطع کنیم، بیان کرد: استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستشوی مکرر دستان با آب و صابون را هم چنان باید ادامه دهیم، وجود تهویه مناسب و رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچنین فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند ما را محافظت کند.

او با اشاره به اینکه در اروپا و آمریکا و حتی در کشور خودمان روی واکسن اقدامات صورت گرفته است افزود: کشور‌های مختلفی که شروع به تولید واکسن کردند در فاز‌های مختلف قرار دارند و لذا ادعا بر این بوده که در پاییز ممکن است برخی کشور‌ها به واکسن دسترسی پیدا کند، اما باید اذعان داشت که تا سال آینده واکسنی به دست ما نخواهد رسید.

همه استان‌ها در وضعیت هشدار قرار دارند

معاون وزیر بهداشت گفت: باید تا سال آینده سبک زندگی را به گونه‌ای به جلو پیش ببریم که نشاط و امید همراه با پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا را در سرلوحه کارمان قرار دهیم، باید پروتکل‌ها را رعایت کنیم، افراد باید به سلامت روان شان توجه داشته باشند و امید و نشاط را همواره در پیش بگیرند و به توصیه‌های بهداشتی عمل کند و زندگی نسبتا عادی را در سبک زندگی در پیش بگیرند.

رئیسی با اشاره به اینکه همه استان‌ها در وضعیت هشدار قرار دارند، افزود: در هر استانی که شیوه نامه‌های بهداشتی رعایت نشود، کرونا دوباره اوج می‌گیرد، مردم از مراجعه مستقیم به بیمارستان‌ها خودداری کنند و ابتدا با تلفن ۴۰۳۰ تماس بگیرند.

او با اشاره به اینکه انجام تست مولکولی یا تشخیص عفونی پی سی آر تنها راه تشخیص بیماری کووید ۱۹ است، بیان کرد: در کل جهان نیز کمی بیشتر از ۱۴ میلیون نفر به بیماری تاکنون مبتلا شده اند بنابر این اعلام ابتلای ۲۵ میلیون نفر به ویروس کرونا پایه علمی ندارد.

رئیسی با بیان اینکه تست پی سی آر مواد ژنتیکی ویروس را مورد بررسی قرار می­ دهد، اظهار کرد: تست، آنتی ژن پروتئین­‌های خاص روی سطح ویروس را مشخص می ­کند.

معاون وزیر بهداشت گفت: تست سرولوژی یا آنتی بادی کرونا نیز نوع دیگری از آزمایش است که از خون برای آزمایش استفاده می‌کنند که ارزش تشخیصی برای بیماری ندارد، بر این اساس تشخیص داده می‌شوند وضعیت منطقه به چه صورت است. به همین دلیل، نباید از تست آنتی بادی برای تشخیص عفونت فعال ویروس کرونا استفاده کرد.

رئیسی با بیان اینکه کل تخت‌های بیمارستانی ما ۱۱۰ هزار عدد است گفت: اگر بر فرض اینکه ۲۵ نفر مبتلا شده باشد باید تاکنون ۳ میلیون نفر بستری شده باشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار