شایعات بسیاری در رابطه با فناوری 5G وجود دارد که با مطلع شدن از ماهیت این نسل از اینترنت می‌توان راه رد کردن آن‌ها را آموخت.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتشار اخبار توسعه فناوری 5G بسیاری از کاربران در دنیا برای دسترسی به این نسل از اینترنت لحظه‌شماری می‌کردند و منتظر عرضه هرچه سریع‌تر آن بودند. اما همزمانی عرضه این فناوری با شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برخی افراد سوءاستفاده‌گر با ایجاد تئوری‌های توطئه ذهن کاربران سراسر جهان را درگیر کنند.

یکی از دلایل اصلی گسترش این توطئه‌ها عدم اطلاع کافی افراد از ماهیت این فناوری است. برای مثال، مانور اصلی توطئه‌گران تأثیر فرکانس‌های فناوری 5G بر روی سیستم ایمنی بدن است و بسیاری از اشخاص نیز این مسئله را باور دارند، با این حال باید اظهار داشت که فرکانس ایجاد شده توسط نسل پنجم فناوری اینترنت همراه از فرکانس منتشر شده توسط برج‌های تلفنی کمتر است.

هر آنچه باید از 5G بدانیم

این فناوری در سه قالب عرضه می‌شود که قالب اولیه فرکانسی مشابه به فناوری نسل چهارم دارد که مطابق با ۶۰۰ الی ۷۰۰ مگاهرتز است. قالبی که این فناوری را در سطحی متوسط عرضه می‌کند قدرت فرکانسی مطابق با ۲.۵ الی ۳۷ گیگاهرتز را دارد که در حال حاضر نیز توسط بسیاری از برجک‌های ارتباطی تلفن تولید می‌شود. در آخر قدرتمندترین فرکانس تولید شده توسط نسل پنجم اینترنت همراه تنها ۲۵ الی ۳۹ گیگاهرتز فرکانس دارد.

با وجود آن‌که تحقیقات امکان آسیب‌پذیری بدن انسان توسط فرکانس‌های مختلف را اثبات کرده‌اند، اما این امر تئوری توطئه در رابطه با 5G را به اثبات نمی‌رساند. در واقع تحقیقات همچنین ثابت کرده‌اند که فرکانس‌های مختلف اینترنتی تا ۶۰ گیگاهرتز توانایی عبور از بدن را ندارند و در نتیجه تنها برخورد آن‌ها با لایه خارجی بدن است و نمی‌توانند آسیبی به سیستم امنیتی بدن برسانند. به دنبال همین مسائل تصمیم گرفته شده است گزارشی کامل در رابطه با فناوری پر سر و صدای 5G وضع شود تا کاربران بتوانند با علمی بیشتر شرایط مربوط به این فناوری را بسنجند.


بیشتر بخوانید


اینترنت 5G چیست؟

اینترنت 5G در واقع یک پیشرفت چشمگیر و ستودنی است. این فناوری که به ترجمه تحت‌اللفظی "نسل پنجم" نام دارد عنوانی خلاصه شده از Fifth Generation است. فناوری اینترنت همراه نسل پنجم از اواخر سال ۲۰۱۸ عرضه شد، اما امسال با شیوع ویروس کرونا و گسترش شایعات بیشتر از همیشه سر زبان‌ها قرار گرفت.

باید اظهار داشت که اینترنت همراه نسل پنجم تنها به دلیل افزایش سرعت و توطئه‌ها مورد توجه قرار ندارد؛ مهم‌ترین نکته در رابطه با 5G توسعه فناوری هوشمندسازی شهری است و با کمک نسل جدید اینترنت حالا بسیاری از گجت‌های مختلف می‌توانند همواره به اینترنت متصل شوند و مسیری جدید در دنیای فناوری را آغاز کنند.

امکانات اینترنت 5G

نکاتی در رابطه با اینترنت 5G:

  • تا ۱۰ گیگابایت نرخ ارسال داده در ثانیه؛ این فناوری بین ۱۰ الی ۱۰۰ درصد از 4G و 4.5G سریع‌تر است
  • بیش از ۱۰۰۰ برابر پهنای باند برای هر واحد منطقه
  • امکان اتصال دستگاه‌ها به شبکه تا بیش از ۱۰۰ برابر (نسبت به 4G)
  • کاهش ۹۰ درصدی در استفاده از انرژی شبکه

سرعت اینترنت 5G چقدر است؟

اینترنت 5G در بهترین حالت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه سرعت دارد. این فناوری ۱۰ الی ۱۰۰ درصد سریع‌تر از نسل پیشین خود عمل می‌کند. علت این سرعت بالا استفاده صحیح از پهنای باند و میزان مناسب فرکانس ارسال شده است. شرایط اعمال شده روی این فناوری باعث می‌شود کیفیت اینترنت افزایش پیدا کند و همچنین گنجایش آن گسترش یابد. با این وجود سرعت اینترنت در مکان‌های مختلف یکسان نخواهد بود. برای مثال تحقیق صورت گرفته در آمریکا سرعت اینترنت را در چند محل آزمایش کرده بود.

سرعت اینترنت 5G

نتیجه آزمایش صورت گرفته در شهرهای مختلفف آمریکا به شرح ذیل است:

  • لاس وگاس ۲۲۰ مگابایت بر ثانیه
  • لس‌آنجلس ۳۵۰ مگابایت بر ثانیه
  • دالاس ۴۵۰ مگابایت بر ثانیه
  • شیکاگو ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه
  • مینیاپولیس ۹۵۰ مگابایت بر ثانیه

این نتایج سرعتی مطابق با ۱۰ الی ۵۰ برابر بیشتر از 4G را به نمایش می‌گذارند.


نرخ پایین تأخیر در 5G چیست؟

فناوری 5G نرخ تأخیر فوق‌العاده کمی را به کاربران خود ارائه می‌دهد. این یعنی تأخیر بین زمان ارسال پیام تا زمان دریافت آن داده از ۲۰۰ میلی‌ثانیه در 4G به ۱ میلی‌ثانیه رسیده است. در حقیقت ارسال هر پیام با فناوری 5G به معنای واقع کلمه یک هزارم ثانیه به طول می‌انجامد. این در حالی است که میانگین واکنش انسان به یک محرکه نمایشی ۲۵۰ میلی‌ثانیه یا همان یک چهارم ثانیه است. اینترنت 5G حالا ۲۵۰ بار از یک انسان سریع‌تر است.

فواید اینترنت 5G

مواردی که می‌توانند استفاده بهینه‌ای از کاهش نرخ تأخیر فناوری نسل پنجم شوند شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

  • ارتباط وسایل نقلیه با وسایل نقلیه دیگر یا با فناوری‌های هوشمند
  • توسعه همه‌جانبه بازی‌های واقعیت مجازی
  • عمل‌های جراحی از راه دور
  • ترجمه همزمان هوش‌های مصنوعی

تفاوت 5G و 4G چیست؟

نسل پنجم شبکه اینترنت‌های بی‌سیم درواقع یک انقلاب در فناوری به حساب می‌آید که دنیای خود را از محدودیت به اینترنت تلفن‌های همراه، به توسعه علم اینترنت اشیاء تغییر داده است. تغییرات اصلی نسل پنجم نسبت به 4G فراتر از سرعت است و با وجود این فناوری اینترنت اشیاء و ارتباطات توسعه فوق‌العاده‌ای را به خود خواهند دید.

توسعه فناوری 5G

برای مثال نرخ تأخیر پایین یک پیشرفت چشمگیر برای گجت‌هایی است که داده‌های خود را به صورت زنده از فضا‌های ابری دریافت می‌کنند. این قابلیت می‌تواند برای اتومبیل‌های خودران بسیار کارآمد باشد. اینترنت نسل جدید همچنین می‌تواند صد برابر بیش از 4G پذیرای دستگاه‌های مختلف باشد. این فناوری قادر است در هر یک کیلومتر مربع از یک میلیون دستگاه پشتیبانی کند. مصرف کم انرژی اینترنت‌های نسل پنج نیز باعث می‌شود گجت‌های مختلف بدون نیاز به کمک انسان فعالیت خود را برای سال‌ها ادامه دهند.


مروری بر فناوری اینترنت‌های بی‌سیم در نسل‌های مختلف

در چهار دهه گذشته گوشی‌های همراه بیش از هر فناوری دیگری زندگی ما انسان‌ها را تغییر داده‌اند و می‌توان گفت خود این گجت‌ها نیز بیشترین تغییرات را به خود دیده‌اند. این انقلاب‌های فناوری نحوه زندگی انسان را تا ابد با تحول مواجه کرده است و دسترسی افراد را به موارد زیادی باز گذاشته است. در ادامه مروری بر نسل‌های مختلف فناوری‌ها صورت گرفته تا کاربران بدانند هر نسل با خود چه امکاناتی را به همراه داشت و چه تغییراتی را به وجود آورد.

  • اینترنت نسل اول یا همان 1G، آغاز راه شبکه اینترنت‌های بی‌سیم در سال ۱۹۷۹ بود و قابلیت برقراری تماس را به زندگی انسان‌ها آورد.
  • نسل دوم اینترنت‌های بی‌سیم، 2G، به افراد این امکان را داد که از سال ۱۹۹۱ به بعد برای یکدیگر پیام متنی ارسال کنند.
  • فناوری 2.5G و 2.75G امکاناتی بیشتر همانند GPRS و EDGE را به بازار آورد.
  • نسل سوم اینترنت، 3G، در سال ۱۹۹۸۸ با توسعه اینترنت ارتباط گوشی‌های همراه را گسترش داد.
  • در ادامه فناوری 3.5G، برای بار اول اینترنت را به گوشی‌های همراه آورد و مرز‌های ارتباط را جابه‌جا کرد.
  • سپس در سال ۲۰۰۸، نسل چهارم اینترنت امکان ارسال تمامی نوع داده‌ها را فراهم کرد.
  • نسل 4G LTE نیز سرعت فناوری سال ۲۰۰۸ را دو برابر کرد و دسترسی کاربران را افزایش داد.
  • حالا نسل پنجم شبکه اینترنتی تمامی مرز‌ها را رد کرده و محدودیت اتصال به گوشی‌های همراه را از میان برداشته است. این فناوری حالا دیگر با تمامی گجت‌های هوشمند در ارتباط خواهد بود.

گزارش از امین وصالی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۳ مهر ۱۳۹۹
همین اینترنت فورجیمون که حداکثر ۱گیگابیت برثانیس سقفش واسه من ۵ مگابیت بیشتر نیست. این 5جی هم بیاد فوقش ۱۰ مگابیته به یک هم نمیرسه چه برسه ۱۰گیگابیت. قیمت موبایلی هم که 5g ساپورت کنه ۲۰ میلیون به بالاس.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۵ ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
اشتباه نوشتید. Mb یعنی مگابیت (که به اندازه یک هشتم مگابایت هست)
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۹:۵۲ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
بیچاره روستایی ها 3gهم ندارند. همه چیز در تهران متمرکز شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
از نسل چهارم به همین صورت تعریف و تمجید شد و سرعت و مدت اتصال و پاسخ خیلی بالا و خوب بود ولی متاسفانه بعد از مدت کوتاهی کلا از کار افتاد این هم به همون مشکل دچار میشه
Iran (Islamic Republic of)
اسی
۲۰:۰۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
برا ما فرق نمیکنه اگه 8Gبشه ما با همون سرعت لاکپشتی میریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
با تکنولوژی استارلینک که آمریکا راه انداخته تمام اپراتورها محکوم به ورشکستگی خواهند بود حالا 5G هم بیارن وقتی کسی نیست مصرف کنه اصلا 1000G بیار. خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
وقتی گوشی هایی که از 5G پشتیبانی می کنن قیمتشون بالای 15 میلیون تومانه مصرف کننده این تکنولوژی در این شرایط اقتصادی کشور چه تعداد خواهد بود ؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۳۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
به درد بازی انلاین میخوره :)
Iran (Islamic Republic of)
فرشاد از اهواز
۱۶:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
به امید خدا این سرویس اینترنت اومد ایران تمام اعداد و ارقام فوق را به یک پنجم و بیشتر تبدیل کنید با تشکر وزارت ارتباطات ایران
Iran (Islamic Republic of)
Amir
۱۶:۲۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کی به ایران میاد ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اینترنت چی هست حالا ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
اگه قابلیت هایی و که میخوام و داشته باشه ما هم استفاده کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
فقط گوشیت باید ساپورت کنه و قیمت چند مدلی که ازش ساپورت می کنن الان قیمتی بالای 15 میلیون دارن حالا باز هم میخوای استفاده کنی ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
در یک گزارش نشون داد که پرندگان در یه کشور اروپایی با وصل 5G مردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۳۱ تير ۱۳۹۹
فناوری که زندگی را دگرگون و بهتر میسازد ،دور بودن از آن فناوری ،به گونه ای ، دیوانگی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
فقط گوشیت باید ساپورت کنه و قیمت چند مدلی که ازش ساپورت می کنن الان قیمتی بالای 15 میلیون دارن حالا باز هم میخوای استفاده کنی ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
من به شخصه الان نت فورجی هم نمی توانم بخرم. خیلی خوبه فناوریش رو داشته باشیم، ولی نباید کاربران همه پول این فناوری رو بدن.
Iran (Islamic Republic of)
پبدنی
۱۲:۰۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
هر روز باید انسان از روز قبلش پیشرفتش بهتر و بیشتر باشد و یا تغییر کند و گر نه زندگیش را به بیهودگی میگذراند.
این اینترنت نگاه بشر را به زندگی بهتر خواهد کرد و آینده ای روشن در همه زمینه های زندگی ،دارد.
این اینترنت با قطعی کمتر و سرعت بسیار بیشتر حتما آسایش و راحتی بیشتری در پی دارد و از این اینترنت اعصاب خرد کن ،برای همیشه، رهایی خواهیم یافت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۴ ۳۱ تير ۱۳۹۹
این فناوری یقینا در پیشرفتهای بشری نفوذ کرده و در جراحی و اینترنت اشیا و در فرستادن و دریافت فیلمهای ۴k و ۸k و قطعی های کمتر و امنیت بیشتر و و تمام زیر ساختهای دیگر ،کاربرد فراوانی دارد ویکی از همکاریهای بین ایران و چین میتواند ورود این اینترنت نسل نو و فراگیریش، در یکی ،دوسال آینده در کشورمان باشد.
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۱:۳۶ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کشور ما نیز همپای جهان با بکارگیری این نسل نوین و به گسترش و توسعه این اینترنت در تمام گستره این کشور تلاش کند و این اینترنت که جهان را دگرگون می‌سازد هر چه زودتر بکار گیری و بهره برداری شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
با فناوری 5G میشه حسگر های موجود در گیاهان رو کنترل کرد..یعنی قحطی های آینده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۳۱ تير ۱۳۹۹
برعکس کشاورزی هم رباتیک و مکانیزه و هوشمند میشود و تولید افزایش می یابد.
Iran (Islamic Republic of)
محمد مومن
۰۹:۵۱ ۳۱ تير ۱۳۹۹
با سلام
گزارش خیلی خوبی بود.
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۳۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
ما که همون 2Gشو بهمون نمیدن قطعیش زیاده گرونه چرا حرف از5G برای ما میزنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۳۱ تير ۱۳۹۹
این فناوری برای ما نیست. پیشرفت ما نیست. لطفا ازش حمایت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
4gرو ما ساختیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۳۱ تير ۱۳۹۹
باید برای بروز شدن شب و روز نشناخت و تلاش کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
عزیزان،آگه این حمایت بشه، ما وارد وابستگی تکنولوژی، استعمار تکنولوژی میکنه. لطفا حمایت نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کامپیوتر رو ما ساختیم ؟ اینترنت و گوشی تلفن همراه رو ما ساختیم؟
Iran (Islamic Republic of)
دوباره
۱۹:۳۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
خدا نکشتت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۳۱ تير ۱۳۹۹
کاملا درسته کنترل سازمان سیا قطعا قوی تر میشه بر کشورمون چون کلید اینترنت دست آمریکاست. دوربین گوشی هامون و لپتاپ هامون اطلاعات شخصی رو دیوایس هامون خوب قائدتا راحت تر و سریعتر سو استفاده میشن باتوجه به اینکه حوزه امنیت سایبری ما حوزه تازه تاسیس و جوانی هست حالا اینو مقابل متخصصان پیر صاحب فناوری ایالات متحده