به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، انتشارات هزاره ققنوس یکی از انتشاراتیهای قدیمی است که در بازار نشر فعالیت میکند هرسال شاهد انتشار کتابهایی در این انتشارات هستیم از جمله کتابهایی که در سال جاری در انتشارات هزاره ققنوس منتشر شدند میتوان به کتابهای زیر اشاره کرد:
پدر غایب
رمان ” پدر غایب» اثر رضا رئیسی در انتشارات هزاره ققنوس به چاپ دوم رسید این رمان داستان تنهایی، ترس و پرسشهای بی پاسخ است. داستان زندگی خانوادهای است که پدر برای دفاع از وطن به جنگ میرود و باز نمیگردد.
راوی داستان پسر خانواده است. وقتی پدرش مفقودالاثر میشود، او فقط سه سال دارد و از پدر، تنها دست هایش را به یاد میآورد. کودکی، نوجوانی و ایام جوانی راوی در حسرت نبودن پدر و ترسهایی میگذرد که مدام در کمین او هستند. گرچه مادر و پدر بزرگش (آقاجان) با تمام توان میکوشند تا جای خالی پدر را پر کنند و بچهها را به سلامت از بحرانها عبور دهند، اما هرگز پاسخگوی ذهن پرسشگر راوی داستان نیستند.
بیشتر بخوانید:
مسئله چرایی رفتن پدر به جنگ و قانع نشدن گاه گاه فرزند از پاسخهایی که دریافت میکند، در بزرگسالی نیز او را دچار چالش میکند و ذهن پرسشگرش برای او دردسرساز میشود. پسر مانند پدر باورمند است و اتفاقا او هم درد وطن دارد و در پاسخ به سوالاتش به دنبال پاسخی قانع کننده میگردد. اما نگاهش را تاب نمیآورند. کارش به اخراج از دانشگاه، زندان و انزوا میکشد. در این میان، مادر درمانده از جدال بین خاطرات همسری که میخواهد فقط و فقط قهرمان و اسطوره بماند و فرزندی که در تلاش است پدر را از نو بشناسد و تعریف کند.
در ادامه، راوی تقلا میکند تا تجربههای زیسته اش (بی کسی، تنهایی، زندان، تلاطمها و جوش و خروش هایش) را به آگاهی تبدیل کند. شخصیتهای پدر غایب با آنچه زندگی، شرایط جنگ و دوران پس از جنگ به آنها عرضه میکند یا به دست میآورند تعریف میشوند.
این بار زلیخا روایت میکند
کتاب «این بار زلیخا روایت میکند» اثر یاسمین رحمتی از کتابهای جدیدی است که در سال جاری در انتشارات هزاره ققنوس منتشر شد. همانطور که در برشی از کتاب میبینیم در این کتاب روایتگر داستان یوسف و زلیخا خود زلیخاست و این بار داستان از زبان او روایت میشود.
در برشی از کتاب آمده است:
«عمری ست در کنعان قلبم منتظرت نشسته ام…!
میدانی به یعقوب حسودیام میشود! آخر لااقل بوی پیراهنت را شنیده، سرمست از عطر تنت چشم به راه نشسته؛ «الف لام را»ی قلبت را با نعمت
پیامبری اش حک کرده…من که پیامبر نیستم!
کاش آنروز در بازار برده فروشان یک دل سیر به تماشایت نشسته بودم؛ با هر درهمی که سرت چانه میزدند، سراسر دلم به سماع اشک، «من غلام
قمرم…» میرقصید راستش من هنوز نفهمیدم قمر از تو نور می گیرد یا تو از آن طلوع میکنی؟»
من شوهرم را نکشتم
کتاب «من شوهرم را نکشتم» با ترجمه آرش رحمتی در سال جاری در انتشارات هزاره ققنوس منتشر شد. این کتاب که انتشارات فرهنگ و رسانه قرن جدید کشور چین آن را چاپ و انتشارات هزاره ققنوس نسخه فارسی آن را منتشر کرده است سعی میکند برخی از قوانین غیر نافذ و خلاف آمدهای انسانی چین را به چالش بکشد.
از دیگر کتابهایی که در سال جاری در انتشارات هزاره ققنوس منتشر شد میتوان به کتابهای «تلخی» اثر رضا رئیسی، «بهارنارنج» اثر لیلا زاهدی، «کلمات را در آغوش میگیرم» اثر محمرضا مهدی زاده، «خرچنگ قورباغه» اثر صفورا تقوی مقدم، «من هیوا هستم» اثر ارشاد ازغ، «تاسیان» اثر انسیه سادات افغان و «کرانه ناپدید» اثرمرضیه کهرانی اشاره کرد.
انتهای پیام/