به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا سیفی، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر در برنامه صبح بخیر ایران درباره اقدامات انجام شده برای مناطق عشایری در دوران کرونا اظهار کرد: در موضوع عدالت آموزشی به طور ظاهری جزو کشورهای پیشرو جهان هستیم؛ چراکه ۹۷/۳ درصد دانش آموزان وارد مدرسه می شوند اما در تحقق عملی عدالت آموزشی یعنی فرصت های برابر فاصله داریم چراکه زیرساخت های لازم وجود ندارد. البته قدم های خوبی برداشته شده است اما همچنان تا نقطه آرمانی فاصله داریم.
او ادامه داد: آموزش و پرورش در بحران کرونا خوب عمل کرد، به ویژه در دورانی که شیوع این ویروس گسترش یافت، اقدامی جهادی انجام داد.
سیفی تصریح کرد: شبکه آموزش از هشتم اسفند، طی حرکتی دغدغه مند، به پخش برنامه های زنده برای آموزش دروس اقدام کرد. برای ادامه این برنامه فراخوانی داده شد و معلمان به طور داوطلبانه شرکت کردند و این روند تا تابستان هم ادامه داشت.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر با اشاره به اینکه در مناطق فاقد دسترسی به برق و اینترنت؛ تمهیداتی برای آموزش اندیشیده شد، گفت: برای این مناطق شیوه نامهای تهیه شد تا آموزش در همه مناطق تداوم داشته باشد، بر این اساس ابتدا امکان سنجی شرایط انجام شد، برای مثال در استان یزد ۲۴۶ دانشآموز به هیچ عنوان دسترسی به اینترنت نداشتند.
او افزود: بازپخش برنامههای شبکه آموزش از شبکه تلویزیونی استانی پخش شد، البته در مواردی معلمان با وجودی ناهمواری مسیر و تعطیل بودن مدارس برای آموزش حضوری با رعایت پروتکل های بهداشتی حاضر شدند. علاوه بر آن درسنامه، خودآموز ارائه شد که آموزش را برای دانش آموز تسهیل کند.
سیفی با اشاره به اینکه در مجموع ۸۰۰ مدرسه چادری در منطقه عشایر داریم، یادآوری کرد: برخی مدارس در چادر برگزار میشوند و این موضوع اشکالی ایجاد نمیکند. ما ۱۰۰ مدرسه عشایری با یک نفر دانش آموز داریم و اگر چادر؛ استاندارد و تجهیز باشد، مشکلی پیش نمی آید.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر تاکید کرد: اتفاقی که آموزش های تلویزیونی رقم زد باعث شد تا سطح توقع والدین افزایش پیدا کند و در مدارس عشایری که تا چند وقت قبل دانشآموز عشایر در منطقه صعب العبور صرفا با یک سرباز معلم آموزش می دید، وجه دیگری از کیفیت آموزشی را تجربه کرد.
او با اشاره به اینکه ایران در ایام کرونا اقدام خوبی برای آموزش غیرحضوری داشت، بیان کرد: در سازمان فرهنگی آموزشی کشورهای اسلامی (آیسسکو)، نمونه کار ایران، نمونه موفقی محسوب شد.
سیفی همچنین از تداوم برنامه مدرسه تلویزیونی خبر داد و گفت: مبنای کار بر آموزش مهارتهای مختلف است و از اول مرداد برای چهار گروه مخاطب والدین، مربیان، مدیران و دانشآموزان برنامه های تلویزیونی ادامه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر افزود: با توجه به اینکه از نیمه شهریور مدارس بازگشایی میشوند، بازآموزی دروس ابتدایی به ویژه یادگیری حروف الفبا قبل از ۱۵ شهریور آغاز می شود. هدف این است که دانش آموزان کلاس اولی فارسی و ریاضی را به خوبی بیاموزند همچنین برای سایر پایه ها دروس علوم و ریاضی بازآموزی میشوند.
سیفی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه زمان قطعی بازگشایی مدارس از نیمه شهریور خواهد بود یا خیر، گفت: طبق آخرین اخبار و اظهارات وزیر، مدارس در این تاریخ باز می شوند اما باز هم باید منتظر نظر ستاد مبارزه با کرونا باشیم.
انتهای پیام/