به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، کوت عبدالله چسبیده به شهر اهواز است و با وجود ظرفیتهای گسترده کشاورزی، گردشگری و فرهنگی هراز چند گاهی به دلیل محرومیتها و مشکلات آن به صدر اخبار استان و کشور میآید.
مسئله فاضلاب این منطقه که در گذشته جزئی از شهر اهواز بوده و امروز آن را به عنوان شهرستان کارون میشناسیم همواره در شرایط معضل و بحران وجود داشته و سبب شده خبرنگاران همواره پیگیر این مسئله باشند.
نواب حاجیانسعیدی، شهردار کوت عبدالله با بیان اینکه سال ۹۲ این منطقه تبدیل به شهر جدید شد، اظهار داشت: کوت عبدالله در گذشته بهعنوان یکی از مناطق حاشیهای کلانشهر اهواز بود و پس از تبدیلشدن به شهر زیرساختهایی نیاز داشت که تاکنون محقق نشده است.
او افزود: یکی از بزرگترین مشکلات مردم کوت عبدالله بیکاری جوانان است که مسائل اجتماعی و فرهنگی شهر را تحت تأثیر قرار داده و تبدیلشدن این منطقه به شهر؛ انتظار کاذبی جهت استخدام و ایجاد اشتغال توسط شهرداری را به وجود آورده است.
شهردار کوت عبدالله ادامه داد: شهرداری منطقه ۵ اهواز که متولی رسیدگی به امور شهری کوت عبدالله است با حدود ۲۲۰ نفر نیروی کار فعالیت میکرد، اما پس از تبدیلشدن به شهر و استخدامهای غیرمتعارف و غیرقانونی، اکنون این تعداد به بیش از یک هزار نفر رسیده است.
حاجیان سعیدی با اشاره به میزان حقوق پرداختی کارکنان شهرداری کوت عبدالله گفت: بر این اساس شهرداری کوت عبدالله ماهانه حدود ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان حقوق پرداخت میکند که فاصله بسیار زیادی با درآمدها دارد.
او با بیان اینکه در حال ساماندهی صدور پروانه ساخت و دریافت عوارض برای افزایش درآمدهای شهرداری هستیم، عنوان کرد: وضعیت صدور پروانه ساخت به خوبی ساماندهی شده، اما همچنان حدود ۷۰ درصد مردم عوارض پرداخت نمیکنند و این در حالی است که عمده درآمد شهرداریها از عوارض و ساختوسازها تأمین میشود.
شهردار کوت عبدالله با اشاره به از بین رفتن بسیاری از معابر و زیرسازیها در سیل فروردین و بارانهای زمستان ۹۸ گفت: براثر عوامل طبیعی حدود ۷۰ درصد معابر شهر کوت عبدالله دچار خرابی و فرسودگی شده است.
او افزود: برای بازسازی و ترمیم این معابر به بیش از ۶۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که با توجه به منابع درآمدی و هزینه تأمین آن از عهده شهرداری کوت عبدالله خارج است.
حاجیان سعیدی ادامه داد: همچنین برای پروژه دفع آبهای سطحی نیز به اعتباری بالغبر ۱۱۰ میلیارد تومان نیاز است تا مردم برخی مناطق شهر کوت عبدالله که حدود ۹ متر از سطح دریا پایینتر هستند دچار آبگرفتگی مشابه آذرماه سال ۹۸ نشوند.
شهردار کوت عبدالله با اشاره به وضعیت فاضلاب در شهر کوت عبدالله گفت: در این شهر شبکه فاضلاب وجود ندارد و فاضلاب خانهها بهوسیله ۱۶۰ کیلومتر جوی روباز به خارج از شهر منتقل میشود.
او افزود: جویهای روباز بهمنظور انتقال آبهای روان احداث شدند و ظرفیت و امکان انتقال فاضلاب شهری را ندارند. همچنین وجود فاضلاب در جویهای روباز از نظر بهداشتی و سلامت نیز مسئلهای غیرمتعارف و خطرناک است.
حاجیان سعیدی ادامه داد: جویهای روباز در سالهای گذشته ایجاد شدند، اما اکنونکه جمعیت شهری به بیش از ۱۲۰ هزار نفر رسیده و طول خیابانهای ۱۰۰ متری به ۴۰۰ متر و بیشتر افزایشیافته، جویها در کمتر از ۴ روز پس از لایروبی دچار گرفتگی و تهنشینی رسوبات شده و سبب تجمع فاضلاب در خیابانها میشود.
شهردار کوت عبدالله تصریح کرد: دشمن شماره یک آسفالت، فاضلاب است که سبب تخریب زیرسازی و از بین رفتن آن میشود؛ بنابراین درخواست ما از معاونت عمرانی استانداری خوزستان این است که ۲ پروژه توسعه جویهای روباز و آسفالت معابر در شهر کوت عبدالله را پیگیری و به اجرا برساند.
او درباره جذب سرمایهگذار به شهر کوتعبدالله، عنوان کرد:کمیتهای جهت سرمایهگذاری در شهرداری کوت عبدالله تشکیل شده، اما نوسانات ارزی موضوع سرمایهگذاری را متوقف کرده است.
حاجیان سعیدی افزود: ۲ پروژه احداث میدان میوه و ترهبار و شهرک مسکونی جدید در سال گذشته برای سال ۹۹ پیشبینی شد، اما به دلیل شدن نوسانات ارز هیچ پیمانکاری حاضر به فعالیت و سرمایهگذاری در این پروژهها نیست.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ب