مینا وطن خواه کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: رفلاکس معده زمانی اتفاق میافتد که محتویات معده و گاهی اثنی عشر که دارای صفرا است، به داخل مری و حتی گاهی دهان برگشت میکند.
او عوامل زمینه ساز و تشدید کننده رفلاکس معده را مصرف موادغذایی چرب، ادویه ها، شکلات، کافئین، پیاز، نوشابه، الکل و دخانیات، پرخوری، چاقی و حاملگی عنوان کرد و بیان داشت: دراز کشیدن بعد از غذا خوردن، مصرف داروهای آرامبخش و اعصاب، برخی از داروهای ضد فشار خون و بیماریهایی از جمله؛ دیابت و زخم معده و همچنین استرس نیز باعث بروزرفلاکس معده میشوند.
وطن خواه بیان کرد: افرادی که از رفلاکس معده رنج میبرند باید از مصرف برخی غذاها و نوشیدنیها مانند؛ نعنا، مرکبات و آب آنها، گوجه، فلفل و قهوه پرهیز کرده و همچنین حجم مصرفی غذا در هر وعده را کاهش داده و از خوردن غذا ۲ تا ۳ ساعت قبل از خواب خودداری کنند، ضمن اینکه تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی نیز تاثیر بسزایی دارد، البته در افرادی که کاهش وزن دارند رفلاکس معده کمتر دیده میشود، اما داروهای تجویز شده از سوی پزشک نیز در بهبود این عارضه موثر است.
انتهای پیام/ق