به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان،محمدی مدیر روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان در این خصوص گفت: این وقفنامه سنگی اشاره به مغازه کنار مسجد پیغمبر (ع) دارد که در سال ۱۳۰۲ هجری قمری یعنی ۱۴۰ سال پیش توسط واقف خیر اندیش، حاج محمد رحیم تاجر رشتی وقف شده است.
او با اشاره به اینکه این کتیبه در سه سطر و به خط توقیع نوشته شده است گفت: میتوان گفت این مغازه موقوفهای، منبع درآمدی بود که از عایدات آن برای امور مسجد پیغمبر (ع) هزینه میشد.
این مسئول با اشاره به اینکه حاج محمد رحیم تاجر رشتی یکی از واقفان خیراندیشی است که موقوفات بسیاری از او به جای مانده است ادامه داد: این تاجر نیک اندیش در زمان قاجار بخشی از املاک و داراییهای خود را وقف نموده است که مغازههای سرای پیغمبر (در حال حاضر) از موقوفات به جای مانده از این خیر است.
محمدی با اشاره به اینکه این کتیبه از اسناد شناسایی شده، اما راکد بود بیان کرد: وقف نامه سنگی مسجد پیغمبر (ع) جز کشفیات جدید اداره اوقاف نیست این اثر مدتها قبل کشف شده بود، اما به دلیل عدم اطلاعات کامل از آن، تا کنون خبری از آن منتشر نشده بود.
مدیرروابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اینکه وقفنامههای سنگی دیگری نیز در استان وجود دارند که هنوز معرفی نشده است ابراز داشت: موقوفات دیگری نیز از این قبیل کشف شده که نیاز به بررسی، شناسایی و تکمیل اطلاعات دارد.
محمدی اظهار داشت: این کتیبه در اختیار اداره کل اوقاف استان همدان است و در موزه وقف واقع در طبقه زیرین آستان امامزاده عبدالله (ع) که به مرکز بزرگ فرهنگی شهر تبدیل شده است نگهداری میشود.
او با اشاره به اینکه قدیمیترین موقوفات استان به زمان صفوی باز میگردد ادامه داد: بیشترین تعداد موقوفات استان همدان در زمان قاجار و صفوی به ثبت رسیده است در حالی که گستردگی و وسعت موقوفات استان در عصر حاضر نسبت به گذشته بیشتر است.
انتهای پیام/ج