برخی از موارد می‌تواند باعث افتادگی پلک‌های شما شود، شرایطی که به پتوز معروف است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، افتادگی پلک دلایل مختلفی دارد که یکی از آن‌ها مادرزادی است، یعنی افتادگی پلک در زمان تولد به دلیل تکامل نیافتن ماهیچه‌های بالا‌برنده پلک، بعضی از بیماری‌های خاص، فلج عصب پلک یا به دلیل سایر بیماری‌های مادرزادی که در یک یا دو طرف ظاهر می‌شود.

برخی از موارد می‌تواند باعث افتادگی پلک‌های شما شود، شرایطی که به پتوز معروف است. در بیشتر موارد چیزی برای نگرانی ندارند، در حالی که برخی دیگر قابل درمان هستند. حتی نوزادانی که با این بیماری متولد شده اند می‌توانند تحت عمل جراحی ساده قرار بگیرند و چشم انتظار زندگی با بینایی عادی باشید.

با این وجود، مشکلات پلک‌های شما چیزی نیستند که آن‌ها را نادیده بگیرید. هر دو پلک بالا و پایین شما در محافظت از چشمان شما از آسیب بسیار مهم است. آن‌ها همچنین به کنترل میزان نور به چشمان شما کمک می‌کنند.


بیشتر بخوانید


علت افتادگی پلک:

در اینجا چند مورد از شایع‌ترین علل پتوز به علاوه راه‌های ممکن برای رفع افتادگی پلک وجود دارد.

شما با آن به دنیا آمده اید:

به این بیماری پتوز مادرزادی گفته می‌شود و خوشبختانه مشکلی است که برطرف می‌شود. در حقیقت، باید سریعاً درمان شود. اگر پلک در راه باشد، کودک نمی‌تواند دید [طبیعی]داشته باشد. وقتی کودک رنگ و نور می‌بیند، همه اعصاب را تحریک می‌کند. شبکیه و مغز مسیر‌هایی ایجاد می‌کنند که بینایی مادام العمر ایجاد می‌کند. پتوز مادرزادی درمان نشده می‌تواند منجر به آمبلیوپی (تنبلی چشم)، آستیگماتیسم (تاری دید) و چشم‌های متقاطع شود، اما جراحی برای تقویت ماهیچه‌های پلک می‌تواند از بروز عوارض جلوگیری کند. این یک عمل نسبتاً ساده است.

اعصاب آسیب دیده:

آسیب عصبی ناشی از آسیب دیدگی پلک یا شرایطی که بر مغز و سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد همچنین می‌تواند باعث افتادگی پلک‌های شما شود. سندرم هورنر یکی از این شرایط است. این یک سندرم نادر است و زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی (مثلاً سکته مغزی یا تومور) به عصبی آسیب می‌رساند که یکی از عضلات متصل به حرکت پلک‌ها را کنترل می‌کند. به طور کلی، سندرم هورنر همچنین باعث می‌شود که مردمک چشم شما خیلی کوچک شوند. پتوز مرتبط با سندرم هورنر معمولاً هنگام درمان مشکل اساسی از بین می‌رود.

آسیب عصبی ناشی از دیابت کنترل نشده طولانی مدت و فشار خون بالا همچنین می‌تواند منجر به ابتلا به پتوز شود، به همین دلیل تشخیص و درمان برای هر بیماری بسیار مهم است.

مشکلات عضلانی:

حرکت پلک در درجه اول توسط سه ماهیچه کنترل می‌شود که مهمترین آن‌ها عضله لواتور است. هر چیزی که روی این عضلات تأثیر بگذارد، می‌تواند بر نحوه عملکرد پلک شما نیز تأثیر بگذارد.

یکی از این موارد که باعث افتادگی پلک می‌شود، یک بیماری عضلانی ارثی به نام دیستروفی عضلانی چشمی (OPMD)، نوعی دیستروفی عضلانی است که نه تنها بر حرکت چشم بلکه بلع و حتی برخی از اندام را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. مورد دیگر، اُفتالموپلژی خارجی مزمن پیشرونده (CPEO) مزمن است که معمولاً باعث ایجاد پتوز در هر دو چشم می‌شود. دیستروفی میوتونیک، شایع‌ترین شکل دیستروفی عضلانی است که در بزرگسالی شروع می‌شود، همچنین باعث پتوز در هر دو چشم می‌شود.

افزایش سن:

از گفتن این متنفریم، اما افتادگی پلک‌ها نتیجه ناگزیر دیگر پیری است. به آن پتوز آپونوروتیک یا پیری گفته می‌شود. جاذبه و زمان همه چیز را به سمت پایین سوق می‌دهد و گاهی اوقات تا حدی می‌رسد که پلک در حال افتادن است. گاهی اوقات پوست اضافی روی پلک می‌تواند روی پلک آویزان شود و دید را مسدود کند. در اکثر موارد، مشکل زیبایی است و جراحی انتخابی می‌تواند، برخی از جوانه‌های پلک شما را ترمیم کند. در بعضی مواقع، پلک افتاده می‌تواند روی بینایی شما تأثیر بگذارد، در این صورت ممکن است برای حفظ بینایی به عمل جراحی نیاز داشته باشید.

عمل جراحی:

پزشکان در انجام انواع مختلفی از عمل جراحی چشم چنان تمرین کرده اند که عوارض اغلب اتفاق نمی‌افتد. اما ممکن است در برخی موارد عوارضی ایجاد شود و اگر این عارضه افتادگی پلک باشد، به آن پتوز بعد از عمل گفته می‌شود.

عضله لواتور چشم می‌تواند به مرور زمان از هم جدا شود. افتادگی پلک بعد از عمل جراحی آب مروارید، قرنیه، عیوب انکساری (مانند لیزیک) و جراحی گلوکوم گزارش شده است.

میاستنی گراویس:

این بیماری نادر خود ایمنی بر نحوه ارتباط ماهیچه‌ها و اعصاب شما تأثیر می‌گذارد و منجر به ضعف عضلات می‌شود. در میاستنی گراویس، آنتی بادی‌ها (پروتئین ها) که بطور معمول با مهاجمان مشروع مانند ویروس‌ها مبارزه می‌کنند، دچار افتادگی می‌شوند و از دریافت پیام‌های ارسال شده توسط سلول‌های عصبی جلوگیری می‌کنند. افتادگی پلک‌ها اغلب نشانه اولیه این بیماری است.

پتوز می‌تواند در طول روز نوسان داشته باشد. شما ممکن است بینایی مضاعف داشته باشید. این می‌تواند بر روی عضلات نیز تأثیر بگذارد. این بیماری می‌تواند مناطق دیگر بدن شما را نیز تحت تأثیر قرار دهد. هیچ درمانی وجود ندارد، اما تغییرات در شیوه زندگی و دارو‌ها می‌توانند ضعف عضلات مرتبط را تحت کنترل داشته باشند.

سرطان:

اگرچه تومور‌های داخل چشم شما روی پلک تأثیر نمی‌گذارد، اما سرطان اطراف یا خارج از چشم می‌تواند بر ماهیچه‌هایی که پلک شما را بالا و پایین می‌آورد، تأثیر بگذارد. این شامل تومور‌هایی در هر نقطه در امتداد اعصاب یا در امتداد شریان‌هایی است که به چشم می‌رسد، یا در ماهیچه‌هایی که چشم شما را کنترل می‌کنند. پتوز همچنین به ندرت می‌تواند نشانه‌ای از سرطان متاستاتیک مانند سرطان پستان یا سرطان ریه باشد.

هر وقت متوجه مشکلی در پلک‌های خود شدید، با چشم پزشک تماس بگیرید، به خصوص اگر به سرعت در طی چند روز یا چند ساعت به وجود بیاید و با علائم دیگری مانند ضعف در بازو‌ها، پا‌ها یا صورت شما، سردرد جدی و یا دید مضاعف همراه باشد.

نحوه درمان افتادگی پلک‌ها:

اگر دچار پتوز ناشی از یک بیماری زمینه‌ای (مانند میاستنی گراویس) هستید، باید این بیماری درمان شود. معمولاً این حالت افتادگی را بهبود می‌بخشد یا حداقل تثبیت می‌کند. در غیر این صورت، افتادگی پلک به طور معمول با جراحی درمان می‌شود. جراح ماهیچه‌ای که حرکت پلک را کنترل می‌کند، تنظیم، تقویت و یا حتی مجدداً وصل خواهد کرد. این روش با بی حسی موضعی انجام می‌شود و می‌توانید همان روز به خانه بروید.

تزریق بوتاکس و سایر پرکننده‌ها می‌تواند پوست پلک‌ها را محکم کند، و حتی عینک‌های چشمی وجود دارد تا پلک بالا را باز کند.

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.