به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتوگوی ویژه خبری، اظهار کرد: جمع آوری دفترچههای درمانی نیازمند زیرساخت آیتی قوی و کار فنی حرفهای است. علاوه بر این همکاری مراکز درمانی و پزشکان را نیاز دارد. اما هم اکنون این قول را میدهم تا پایان مهرماه دفترچههای درمانی کاغذی حذف میشود. درحال حاضر دفترچههای درمانی نیاز به تمدید ندارد و ۶ روشی که پیش از این اطلاع رسانی شده بیمه شدگان میتوانند وضعیت اعتبار دفترچه هایشان را استعلام کنند، درحال حاضر با این اقدام مراجعات به شعبه ها کاهش پیدا کرده است.این قول را میدهیم حدود ۴۰ درصد مراجعات حضوری به شعبههای تامین اجتماعی در بهمن ماه کاهش پیدا کند.
وی افزود: حدود ۳.۵ میلیون نفر بازنشسته داریم که در مقطعی که کار میکردند و بخشی از حق بیمهشان را خودشان و بخشی را کارفرما به تامین اجتماعی واریز کرده تا در دوره بازنشستگی از مزایای این دوران استفاده کنند.
سالاری بیان کرد: در سال ۹۸ افرادی که با ۲۰ تا ۳۵ سال سابقه بازنشسته شده بود حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکردند که از ابتدای سال ۹۸ با افزایش سنواتی ۲۶ درصد بیش از دو میلیون تومان دریافتی یک بازنشسته بود، اما هم اکنون با احتساب رقم متناسب سازی این رقم نیز افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: افرادی که ۳۵ سال سابقه داشتند و در سال ۹۸ یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دریافت میکردند اکنون با متناسب سازی، ۳ میلیون تومان حقوقشان است همچنین فردی که ۳۰ سال سابقه دارد و بازنشسته شده ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان دریافت میکند و فردی که ۲۵ سال سابقه دارد بیش از ۲.۵ میلیون تومان دریافت میکند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه میانگین بیش از ۶۰۰ هزار تومان به حقوق بازنشستگان برای اجرای طرح همسان سازی افزوده شد، گفت: افرادی که حقوق بالا دریافت میکردند از منابع همسان سازی بیشتر بر حقوقشان افزوده میشود و آنهایی که حقوق پایین دارند کمتر اضافه میشود.
سالاری ادامه داد: تسهیلات بانکی در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان بود و امسال با افزایش ۱۰ برابری، ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بازنشستهها در نظر گرفته شده و ۴۰۰ هزار نفر از بازنشستگان میتوانند، وام ۵ میلیون تومانی دریافت کنند که این در سال گذشته ۳ میلیون تومان بود. کانون عالی بازنشستگان لیستی را از متقاضیان تهیه کرده و به ترتیب اولویت به آنها پرداخت میکند.
مدیرعامل تامین اجتماعی گفت: اعتبار دفترچههای درمانی تامین اجتماعی پارسال در همین موقع وضعیت مناسبی نداشت و حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به مراکز دولتی بدهکار بودیم و معوقات ۱۵ ماه خود را به این مراکز پرداخت نکرده بودیم همچنین به بخش خصوصی ۶ هزار میلیارد تومان بدهی داشتیم که این باعث کاهش اعتبار دفترچههای درمانی تامین اجتماعی شده بود که تاکید وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و رئیسجمهور با انتصاب بنده این بود که اعتبار دفترچههای درمانی احیا شود و ما در حال حاضر به بخش دولتی تسویه کامل کردیم و حتی یک ریال هم بدهی نداریم. اکنون اگر مراکز درمانی دفترچه بدون تمدید قبول نکرد با ۱۴۲۰ تماس بگیرید.
وی گفت: یک ریال از فروش شستا و شرکتهای آن را بابت امور جاری هزینه نکرده و نخواهیم کرد این اموال مربوط به نسل آینده و پشتوانه سازمان است دنبال این نیستیم سرمایه را بفروشیم و خود را اداره کنیم. این اجرای متناسب سازی از راه فروش سهام نیست چراکه ۳۲ هزار میلیارد تومان سهامی بود که دولت بابت رد دیون به تامین اجتماعی پرداخت کرده است.
سالاری افزود: بورسی شدن شستا تصمیمی بود که هیات امنا سازمان گرفت تا فعالیتهای شستا شفافتر شود اما در حال حاضر به طور کلی سهام شرکتهای خود را مکلف هستیم تا پایان برنامه ششم توسعه را به حداکثر ۴۰ درصد برسانیم و دیگر بنگاهدار نباشیم شستا هم از این قاعده مستثنا نیست و شرکتهای دیگر هم همینطور است و به دنبال آن هستیم که شرکت هما را بورسی کنیم تا بتوانیم سهام آن را به فروش برسانیم البته با درآمد حاصل از فروش این سهامها برای سرمایه گذاری و خرید سهامهای دیگر استفاده میکنیم به عنوان نمونه در فولاد مبارکه ۲ هزارتا سهام خریدیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه در حال حاضر پس انداز کردن در سازمان تامین اجتماعی سخت است، اضافه کرد: ما سال گذشته کسری منابع داشتیم، اما امسال خوشبختانه کسری نداریم.
وی درباره بدهی دولت به تامین اجتماعی تصریح کرد: تا پایان سال ۹۶ آنچه که حسابرسی کل کشور تایید کرده و توسط سازمان برنامه و بودجه اعلام شده است بدهی دولت به تامین اجتماعی ۱۳۵ هزار میلیارد تومان است اما درحال حاضر براساس بررسی های صورت گرفته توسط همکاران بنده در سازمان تامین اجتماعی بدهی دولت به تامین اجتماعی حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است تعیین شده است.
سالاری بیان کرد: خروج از بنگاهداری و دریافت سهام از دولت بابت بدهی سهام خود سرمایهگذاری است. امسال ۳۲ هزار تا به دارایی سازمان تامین اجتماعی افزوده شد. به ازای هر بازنشسته ۴.۶ حق بیمه دریافت میکنیم که این وضعیت خوبی نیست سازمان تامین اجتماعی نیاز به اصلاحات دارد. قوانین بازنشستگی باید اصلاح شود و اگر اصلاحات را انجام ندهیم در بلندمدت به سیستم ما فشار وارد میشود و در ده سال آینده حقوقی که بازنشسته دریافت میکند نسبت به شرایط زمان خود مناسب نیست. سازمان تامین اجتماعی در کوتاه مدت مشکل ندارد، اما برای بلندمدت اگر اصلاحات انجام شود توازن ایجاد نمیشود و مدیران را مجبور به فروش سهام میشود.
مدیرعامل تامین اجتماعی در پاسخ به سئوالی مبنی بر کم بودن حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، بیان کرد: حقوق بازنششستگان کفاف زندگیشان را نمیدهد این حرف کاملاً حرف درست است و راه حل تمامی این انتقادات همان متناسبسازی بوده است و آن چیزی که در وسع سازمان تامین اجتماعی و دولت بود، انجام شده است ما نمیگوییم که میزان حقوق مشخص شده کافی است، اما ما تمام تلاشمان را کردیم که وضعیت را بهتر کنیم. بن خواربار و بن مسکن به بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده است و با مبلغ متناسبسازی به حساب بازنشستگان واریز میشود.
وی در پاسخ به این سئوال که شستا پیش از این حیاط خلوتها آقازادهها بوده است، دلیل انتصاب های غلط در شستا چه بوده است؟، گفت: شستا تابع حاکمیت شرکتی است و کارکنان شرکتهای شستا کارمندان تامین اجتماعی نبوده بلکه کارمند بخش خصوصی هستند و تابع مقررات همان بخش خصوصی هستند پس انتصابات آن روال حاکمیت شرکتی را دارد. شرکتی که به این روال اداره میشود طبعاً این مشکلات در آن وجود دارد اما همواره تاکید وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی بر شفافیت در مدیریت شستا بوده است. پس باید از بنگاه داری خارج شویم تا از این مسائل حل شود و مدیر عامل تامین اجتماعی نباید دغدغه شکرت پتروشیمی، کشتیرانی و ... داشته باشد آرزو دارم از شرکت داری خارج شویم.
سالاری گفت: با مدیریت خوب و برنامهریزی درست تامین اجتماعی با مشکل اساسی مواجه نخواهد شد اگر بخواهیم در بلند مدت مشکل نداشته باشیم، ۳ تا ۴ اصلاحیه در سطح قانونگذاری نیاز داریم و اگر آنها را انجام دهیم تامین اجتماعی سرپا خواهد ماند.
مدیرعامل تامین اجتماعی خاطرنشان کرد: ۳ جانبه گرایی مطالبه کارگران، بیمهشدگان و بازنشستگان است که به جای هیات امنا، شورای عالی وجود داشته باشد این مسئله را به دولت اعلام کردیم در کمیسیونها نیز بررسی شد اگر کرونا نیامده بود در صحن علنی مجلس مطرح میشد و حتماً از سوی نمایندگان مجلس مورد تایید قرار میگرفت اما قول میدهیم این سه جانبه گرایی اجرا شود.
انتهای پیام/