به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بحرانهایی که در اکثر نقاط جهان دیده میشود یک عامل بیشتر ندارد، دخالت آمریکا!
جهان بحران زده راهبرد اصلی آمریکاست؛ آرامش، امنیت و صلح در جهان مطلوب آمریکا نیست؛ چرا که با استقرار صلح و امنیت در جهان، منافع کاخ سفید به خطر میافتد.
اکنون مهمترین بحرانی که در گوشهای از جهان وجود دارد، بحران غرب آسیاست، این منطقه از هر لحاظ اهمیت ویژهای دارد؛ از نظر اقتصادی، سیاسی، جغرافیایی و حتی مذهبی و فرهنگی.
غرب آسیا منبع و مخزن نفت دنیاست؛ درصد قابل توجهی از سوخت دنیا از این منطقه تأمین میشود؛ علاوه بر آن از نظر جغرافیایی نیز به خاطر شرایط خاص خود پل ارتباطی آسیا با اروپا و آفریقاست و ایران در نقطهای از این منطقه قرار دارد که بسیار ویژه است.
بیشتر بخوانید
در دست داشتن قلب نفتی جهان از آرزوهای دیرینه قدرتهای دنیا بوده است.
پس از آنکه آمریکاییها در جهان جهانی دوم قدرت خود را با ساخت و استفاده بمب اتم در ژاپن، به دنیا اثبات کردند، این کشور قدرت خود را به دنیا تحمیل کرد تا بتواند میدان سیطره خود را بر جهان وسیعتر کند.
آمریکا با حضور در منطقه خلیج فارس و وادار کردن کشورهای منطقه به تبعیت از آن، توانست عمق نفوذ خود را افزایش بدهد؛ بدون آنکه مانعی بر سر مطامع و سیاستهای رژیم آمریکا وجود داشته باشد.
همه کشورهای عربی و ایران تن به خواسته آمریکا دادند و تا سالهای طولانی غرب آسیا و خلیج فارس محل جولان آمریکاییهایی بود تا این که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و یکی از کشورهای بسیار مهم منطقه از زیر سلطه آمریکا بیرون آمد.
اما چرا بحرانهای منطقه غرب فارس به ویژه خلیج فارس پایان نمییابد؟
آیا آمریکاییها توان آن را ندارند که به این بحرانها پایان دهند؟
یا اینکه دلیل اصلی بحرانهای موجود و عمیق منطقه، حضور و دخالتهای آمریکاست؟
سران سرسپرده کشورهای عربی منطقه تا زمانی که به این واقعیت نرسند که میتوان بدون حضور و دخالت بیگانه با همکاریهای مشترک و روابط عمیق میان دولتها و ملتها منطقهای عاری از بحران شکل داد، وضعیت همین گونه است که دیده میشود.
اعتقاد سران رژیمهای عربی به ویژه عربستان سعودی بر این است که آمریکا خیرخواه آنهاست؛ چرا که از استقرار حاکمیت آنها حمایت و دفاع میکند و برای این اتفاق نیز هر اندازه که لازم باشد، هزینه میکنند.
بحرانها و جنگهایی که در منطقه غرب آسیا ایجاد شده است، به آمریکا موجودیت میبخشد، چرا که در غیر این صورت، هیچگاه آرامش و صلح در دنیا به این اندازه نمیتواند به آمریکا فرصت دخالت، نفوذ و تأثیر گذاری در جهان را بدهد.
غارت نفت منطقه خلیج فارس، فروش سلاح با ارقام بسیار بالا به کشورهایی که تحت نفوذ و سلطه آمریکا قرار دارند و حضور نظامی در منطقه، فرصتهایی است که نابسامانی و بحران برای رژیم آمریکا مهیا کرده است.
این که برخی این سوال در ذهنشان نقش بسته که چرا آمریکا توانایی پایان دادن به بحران خلیج فارس را ندارد، پاسخ این است که آمریکا اعتقادی به چنین فرآیندی و اتفاقی ندارد، اگر منطقه خلیج فارس به ثبات و صلح برسد، این رژیم تسلیحات ساخته شده خود را به چه کشورهایی بفروشد؟
چگونه نفت منطقه را به تاراج ببرد و چرخ اقتصادی خود را بچرخاند؟
هم اکنون خریداران اصلی سلاحهای آمریکا در منطقه خلیج فارس حضور دارند، کشورهای عربی به ویژه سعودیها، میلیاردها دلار سلاح از آمریکا خریداری میکنند.
عربستان سعودی در یک بسته خرید تسلیحاتی از آمریکا در دوران کنونی ریاست جمهوری «دونالد ترامپ»، قرارداد خرید سلاح به ارزش ۷۰۰ میلیارد دلار را امضا کرده است که برای آمریکا بسیار خوشایند است؛ چنین بازاری هر فروشندهای را به طمع میاندازد؛ چرا که ولع خرید سلاح در میان سران رژیمهای عربی بسیار زیاد است.
به این ترتیب، آمریکا چگونه میتواند از سران کشورهای عربی چشم پوشی کند؟
اما آیا راه حلی برای حل مشکلات و بحرانهایی که در غرب آسیا به ویژه خلیج فارس وجود دارد؟
با توجه به شرایطی که اکنون در آمریکا و در دوران ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» وجود دارد، باید در انتظار تحولاتی باشیم که این کشور آبستن آن است.
اکنون تنها کشوری که به طور جدی آمریکا را در جهان به ویژه در منطقه حساس غرب آسیا به چالش کشانده ایران است و این سیاست در حال گسترش و نفوذ در میان مردم کشورهای اسلامی است.
تنها راه موجود این است که مردم مسلمان منطقه به ویژه آنهایی که سران سرسپرده دارند، بیدار شوند.
بیداری اسلامی راهی است که میتواند با ادامه آن، غرب آسیا و خلیج فارس را به امنیت و آرامش رساند اگرچه در این راه مشکلاتی حادث شده و خواهد شد، اما هزینه آن بسیار کمتر از حضور آمریکا و سرسپردگی رژیمهای عربی است.
مردم مسلمان کشورهای عربی منطقه باید هزینههای غفلتهای سالهای طولانی خود را در قبال حاکمان سرسپرده بپردازند و تا زمانی که هژمونی آمریکا در منطقه غرب آسیا با بیداری اسلامی فرو نریزد، نمیتوان امیدوار بود که جهان اسلام روی آرامش را به خود خواهد دید.
منبع: میزان
انتهای پیام/