بیشترین پرداختی تسهیلات کرونا به رانندگان متقاضیان است که تاکنون ۲۷ میلیارد تومان پرداخت شده است. تحلیل این آمار نشان میدهد که دریافت تسهیلات بدون ضامن و وثایق بانکی با اقبال بیشتری از طرف متقاضیان روبه رو بوده است.
در مورد رانندگان، بیشتری سهم مربوط به وزارت کشور با تعداد ۷۳۰ هزار نفر است. در بخش شرکتهای تعاونی مسافربری نیز شرایطی فراهم شد تا متقاضیان بتوانند به طور جداگانه ثبت نام کنند. همچنین در حوزه خویش فرمایی و بیمه شدگان مشاغل آزاد، همکاری خوبی از طرف وزارتخانههای میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، فرهنگ و ارشاد و صنعت، معدن و تجارت انجام و وضعیت بیمه شدگان در زیر دستهها شناسایی شده است.
براساس دستورالعمل ستاد ملی کرونا از ابتدا مقرر شد در بخش بیمه شدگان، کدملی افراد ذیل ۱۴ رسته منتخب برای ارسال پیامک اطلاع رسانی در اختیاز وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار بگیرد تا متقاضیان برای ثبت نام در سامانه کارا اقدام کنند و پس از بررسی و تأیید دستگاه بخش مربوطه، جهت پرداخت به سیستم بانکی ارجاع شود.
اصلاحات آیین نامه پرداخت تسهیلات ویژه کرونا، براساس آیین نامه اولیه پرداخت این تسهیلات، کارفرمایان تعهد بودند حداقل ۹۰ درصد نیروی کار خود را حفظ کنند. به عبارتی شرط دریافت تسهیلات این بود که کارفرمایان متعهد میشدند تا پایان سال نیروی کار خود را حفظ و بیمه آنها را پرداخت کنند، در غیر این صورت مشمول جریمه میشدند و سود نرخ تسهیلات دریافتی آنها تا ۲۴ درصد افزایش مییافت. این مورد با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و موافقت کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا اصلاح شد و تعهد کارفرمایان برای حفظ نیروی کار خود تنها برای ۳ ماه تا زمان پرداخت تسهیلات است.
بیشتربخوانید
انتهای پیام/