دکتر طغیانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانگر در گفت و گو با خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
اصفهان، گفت:با توجه به
گرما و آلودگی هوا و
شیوع کرونا تغذیه مناسب در این فصل از سال، ترکیب وعدههای غذایی با میوهها و سبزیجات تازه است. برای مثال میتوانند وعده غذایی صبحانه را به صورت نان و پنیر با میوههایی مثل زردآلو، انگور، گرمک، هندوانه و سایر میوههای فصل میل کنند.
او افزود: استفاده از میوههای تازه مثل هندوانه و گرمک به عنوان عصرانه به میزان یک سهم (۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم) در تامین آب بدن موثر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانگر ادامه داد: حتما یک وعده غذایی ساده در دستور غذای خانواده قرار گیرد، مثلا اگر برای ناهار غذای پختنی میل میکنند برای شام یک غذای ساده مثل آبدوغ خیار جایگزین کنند. اگر در بین اعضای خانواده کودک یا نوجوان در سن رشد دارند، میتوانند با اضافه کردن گردو و کشمش یک وعده غذایی کامل داشته باشند.
طغیانی اضافه کرد: یکی از بهترین راههای تامین آب بدن نوشیدن شربتهای خانگی مثل شربت آبلیمو است که میتواند ویتامینها و سایر مواد مورد نیاز بدن را تامین کند. استفاده از شربتهایی با اسانس و طعم دهنده مصنوعی میتواند زیان رسان باشد. نکتهی مورد توجه در این زمینه استفادهی شربتهای رقیق است، چون هدف، رساندن آب به بدن است.
او یا اشاره به اهمیت تامین آب مورد نیاز بدن ادامه داد: بهتر است همه به دنبال خود یک بطری آب معدنی داشته باشند تا در طول روز آب بنوشند. البته این آب نباید سرد باشد، چون آب سرد عامل مبتلا شدن به بیماریهای گوارشی مثل یبوست و مشکلات دهان و دندان است.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: متاسفانه برخی در شبکههای مجازی به دلیل شیوع کرونا مردم را از مصرف سبزی تازه منع میکنند در صورتی که مصرف سبزی با رعایت نکات بهداشتی و شست و شو برای بدن لازم است.
طغیانی یادآور شد: بیماران کرونایی که دوران نقاهت خود را میگذرانند، حتما باید با متخصص تغذیه هماهنگ باشند و با توجه به شدت بیماری خود رژیم غذایی متفاوتی دریافت کنند، چون غذاهای کربوهیدراتی انرژی بیشتری برای سوختن نیاز دارد و مصرف بیش از حد آنها میتواند مشکل ساز شود، ولی به طور کلی مصرف غذاهایی با پروتئین بیشتر میتواند برای آنها موثر باشد.
انتهای پیام/ی