به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ محمد سعید جعفری با اشاره به افزایش قابل توجه قیمت طلا طی چند وقت اخیر، گفت: با افزایش قیمت سکه و طلا رغبت برای خرید طلا بسیار کاهش یافته و حتی مردم دیگر سراغ خرید طلای آب شده و طلای دست دوم هم نمیروند.
او ادامه داد: اگر بخواهیم دلایل کاهش فروش طلا را بررسی کنیم نزدیک به ۸۰ درصد آن به کمبود نقدینگی و پایین آمدن قدرت خرید مردم بازمیگردد و ۲۰ درصد هم به دلیل نگرانی مردم از ریختن قیمتها و ضرر کردن در این شرایط بازار است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه با بیان اینکه حتی خریدهای اجباری مردم مانند خرید طلا برای عروسی نیز به شدت کاهش یافته، بیان کرد: برخی زوجهای جوان به جای خرید طلا به خرید بدلیجات و یا نقره آبکاری شده روی آوردهند.
جعفری از کاهش قابل توجه میزان فروش در طلافروشیها خبر داد که حتی به نزدیک صفر رسیده و عنوان کرد: طلافروشیهایی داریم که چندین سال سابقه دارند، اما طی هفته اخیر هیچ فاکتور فروشی نداشتند.
او اضافه کرد: رکود بازار طلا به کارگاههای تولیدی نیز سرایت کرده است.
جعفری نتیجه این شرایط را رکود واحدهای تولید و عرضه طلا دانست و تاکید کرد: اگر فکری به حال این وضعیت نشود، احتمال ورشکستگی طلافروشیهای کرمانشاه وجود دارد.
به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر کرمانشاه، هم اکنون نیز ماهیانه درخواستهایی برای ابطال پروانه واحدهای صنفی طلافروشی وجود دارد.
او همچنین با اشاره به کاهش شدید نقدینگی و سرمایه در گردش طلافروشیها به دنبال گرانی طلا، افزود: برای این منظور نیازمند دریافت تسهیلات کم بهره هستیم، اما متاسفانه به طلافروشیها تسهیلات تعلق نمیگیرد.
او درباره در معرض خطر بودن مغازههای طلافروشی هم هشدار داد و گفت: با توجه به گرانی طلا، طمع سارقان زیاد شده و خطر سرقت به شدت طلافروشیها را تهدید میکند.
جعفری تعداد واحدهای صنفی طلافروشی که اکنون در کرمانشاه فعال هستند را نیز ۴۵۰ واحد اعلام کرد.
انتهای پیام/ز