پژوهشگران در بررسی خود دریافتند که شیر مادر می‌تواند باکتری‌های خوب را به روده نوزاد انتقال دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پژوهشگران "دانشگاه بریتیش کلمبیا" (UBC) و "دانشگاه منیتوبا" (U of M) در بررسی مشترکی دریافتند که باکتری‌های خوب، از شیر مادر به روده نوزاد منتقل می‌شوند.

این پژوهش نشان می‌دهد که باکتری‌های "استرپتوکوک"و "ویلونلا" می‌توانند از شیر مادر به روده نوزاد انتقال یابند.


بیشتربخوانید


دکتر "استوارت تروی" ، استاد بخش کودکان دانشگاه بریتیش کلمبیا و از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما نشان می‌دهد که شیر مادر، کنترل‌کننده اصلی رشد میکروبیوتای روده نوزاد است. ما دریافتیم که شیر مادر، ارتباطی قوی با میکروبیوتای روده دارد و باکتری‌های شیر مادر، میکروبیوم روده نوزاد را شکل می‌دهند.

به گفته پژوهشگران، این نخستین پژوهشی است که ارتباط میان شیر مادر، باکتری‌های شیر و ترکیبات آن را با میکروبیوتای روده نوزاد در یک سال نخست زندگی او مورد بررسی قرار می‌دهد.

پژوهشگران در این پروژه، میکروبیوم مدفوع نوزادان و میکروبیوم شیر مادر آن‌ها را با استفاده از روشی موسوم به "۱۶S rRNA" مورد بررسی قرار دادند که معمولا از آن برای شناسایی، طبقه‌بندی و تعیین فراوانی میکروب‌ها استفاده می‌شود.

در این پژوهش، ۱۲۴۹ مادر به همراه نوزادانشان مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌های این پژوهش نشان داد که شیر مادر، ارتباطی قوی با سلامت نوزاد دارد.

"برت فینلی"، از پژوهشگران این پروژه گفت: پژوهش ما نشان می‌دهد که اگرچه شیر مادر و روده نوزاد، میکروبیوتای مجزایی دارند، اما تعدادی باکتری نیز وجود دارند که مشترک هستند و در شیر مادر، به وفور یافت می‌شوند.

وی افزود: نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که شیر مادر در انتقال باکتری به روده نوزاد و محافظت از آن نقش دارد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.