به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، میرجعفریان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: حسب دستور استاندار، ظرفیت آبرسانی سیار به مناطق روستایی و عشایری استان اخیرا بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت.
او با اشاره به مصوبه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که هفتم تیر ماه جاری با دستور کار آبرسانی به روستاها برگزار شد، افزود: با توجه به دغدغه مردم مبنی بر ناکافی بودن سرانهها در آبرسانی سیار به ویژه در ایام پیک مصرف (تابستان و روزهای آخر هفته)، استاندار بر افزایش سرانهها و رفع مشکل کمبود آب روستاها تأکید کرد.
میرجعفریان بیان کرد: سرانه تامین آب شرب و بهداشتی روستاییان استان در سال ۹۷ به میزان ۶۵ لیتر به ازای هر خانوار بود که پارسال به ۸۹ لیتر افزایش یافت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: با وجود این افزایش سهمیه، باز هم کمبودهایی از مناطق روستایی و عشایری مختلف گزارش شده بود که با ورود مدیریت عالی استان به این موضوع، سهمیه در چند روز گذشته تا ۱۰۰ لیتر افزایش یافت.
او عنوان کرد: رسیدن سرانهها به ۱۲۰ لیتر مصوبه ستاد بحران و دستور شخص استاندار است که برای اجرا در اولویت برنامههای شرکت آب و فاضلاب استان قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید
میرجعفریان درخصوص تامین تانکرهای مورد نیاز برای آبرسانی سیار، تصریح کرد: با توجه به کمبودهایی که در این حوزه احساس میشد، تعداد هفت دستگاه تانکر آبرسان به این مجموعه اضافه شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: مقدمات کار برای تامین ۱۱ دستگاه تانکر آبرسان دیگر نیز فراهم شده است.
او گفت: تا قبل از این ۴۰ دستگاه تانکر، وظیفه آبرسانی به مناطق روستایی و عشایری استان را به عهده داشته است.
در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ روستای استان خراسان جنوبی در شرایط تنش آبی و نیازمند آبرسانی سیار هستند که از این تعداد ۳۶۰ روستا آب دارند، ولی برای تامین آب پایدار اهالی باید با تانکر سیار نیز آبرسانی شوند همچنین ۱۴۰ روستا با بیشترین تنش آبی روبهرو هستند که در اولویت آبرسانی قرار دارند.
استان مرزی خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و بیش از ۴۰ درصد جمعیت استان ساکن روستا هستند.
انتهای پیام/ ی