به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت درباره برگزاری آزمونهای سراسری اظهار کرد: بسیاری از خانواده نگران نوجوان و جوان کنکوری خود هستند و بنده به عنوان خدمتگذار و سرباز همه عزیزان در بخش سلامت که بزرگترین آرزویم حفظ تندرستی فرزندان این سرزمین است، بحث احتمال آلودگی عزیزان ما در شرایط برگزاری کنکورها را مورد توجه قرار دادم.
او ادامه داد: از وزیر علوم و رئیس سازمان سنجش و همکارانم در وزارت بهداشت دعوت کردم و جلسه طولانی را برگزار کردیم. یکی از صحبتهایی که درباره کنکور دکترا در هفته کنونی مطرح شد، این بود که طراحان سوال را در قرنطینه نگه داشتند و برای دانشجویان داوطلب کنکور دکترا مقداری زمان برای تصمیمگیری کوتاه است و از دست رفتن وقت و هزینه را به دنبال دارد.
نمکی ادامه داد: توصیه کردم که نشستی برگزار شود و قرار است به من اعلام کنند که با چه مکانیزمی ما میتوانیم هم به دانشجویان و خانوادهها اطمینان دهیم که کمترین آسیب را خواهند دید و هم اینکه از برگزاری این رقابت کشوری محروم نشویم.
وزیر بهداشت بیان کرد: احتمال اینکه از ۱۵ شهریور و حرکت به سمت اوایل پاییز، همزمانی کووید_۱۹ را با آنفلوانزای فصلی داشته باشیم موضوع عجیب و غریب نیست؛ بر همین اساس طولانی شدن این جریان و رفتن به سوی فصل آنفلوانزایی که هر سال ما را گرفتار میکند، بحث جدی است که نباید از آن غفلت کرد؛ یعنی طولانی شدن این دوران ممکن است با حذف همیشگی کنکورها در سال جاری مصادف شود.
او ادامه داد: تلاش میکنیم که ایمنترین و سالمترین دوره برگزاری کنکورها را داشته باشیم و تمام پروتکلهای فاصله گذاری اجتماعی و سالمترین شیوه برگزاری را اعلام کنیم باتوجه به اینکه رییس جمهور دستور دادند بحث را ما در وزارت بهداشت دنبال کنیم و مجددا در اولین فرصت مناسب شکل برگزاری آزمونها را به اطلاع خانوادهها خواهم رساند و اعلام میکنم که چه شرایطی را برای برگزاری مناسب میدانیم.
نمکی یادآوری کرد: مردم بدانند که ما به هیچ وجه راضی به دغدغه خاطر هیچ عزیزی در کشور نخواهیم بود و اولین مدافع سلامت تک تک شهروندان این مملکت هستیم و با شیوه مناسبی این موضوع را مدیریت میکنیم.
او ادامه داد: اولین رکن در معلمی این است که بدانیم معلمی عاشقی و کار انبیاست و معلمی که بخواهد دانش آموخته توسعه یافته تربیت کند باید با عشق آمده باشد، اما چند درصد معلمان ما با عشق و بدون نیازمندی مادی تدریس میکنند، معلم عاشق دانشجوی عاشق مردم و خدا تربیت میکند، معلم عاشق هرگز خسته نمیشود و میتواند با هر کمبودی بسازد و صبوری کند.
نمکی افزود: معلم خوب خود باید منور به نور معرفت باشد و بداند آنچه یاد میدهد موثر است، ما میگوییم خدایا از علم بدون نفع و سود پناه میبریم و معلم خوب باید بداند برای چه میآموزد، برای کدام جایگاه و برای چه میآموزد بارها گفته ام، اگر بتوانیم این سوالها را جواب دهیم که چه کسی را به چه سطحی از مهارت در چه زمانی و با چه هزینهای و توسط چه کسی برای کدام جایگاه نظام سلامت تربیت کرده ایم آن وقت به هدفمان رسیده ایم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز به همت معلمان و استادان توانسته ایم در کشورهای دانش بنیان خلق ثروت کنیم، گفت: در این چند ماه شیوع کووید ۱۹ از واردکننده به تولیدکننده و صادرکننده تجهیزات پزشکی مدرن تبدیل شده ایم و بیماری را با لطف خداوند و بزرگان عرصه پزشکی و پیشکسوتان توانستیم خیلی بهتر از برخی کشورهای پیشرفت جهان در کمتر از ۲ ماه کرونا را مهار کنیم در حالی که شاخصهای ما مثل تخت به جمعیت یا نیرو و کادر قابل مقایسه با این کشورها نبود در واقع مهار کرونا نتیجه همت و غیرت و دانش بزرگان کشور بود که دل به آتش زدند و بر بالین بیمار حاضر شدند.
نمکی گفت: توصیه میکردیم افراد مسن در خانه بمانند، اما اساتیدی پیشکسوتی در روزهای نخست که کمبود اقلام بهداشتی داشتیم به میدان آمدند و دل به آتش زدند و میگفتند اگر ما بیاییم رزیدنت و دستیار میآید و بسیاری از آنها مبتلا یا شهید شدند.
وزیر بهداشت با اشاره به درخواستهای خود از دانشگاههای علوم پزشکی گفت: نیازمند واکاوی و بازنگری عمیق در همه بخشهای دانشگاههای علوم پزشکی داریم و باید دانشجویان جامعه محور و دردآشنا با مسائل مردم تربیت کنیم بنابراین نیازمند تربیت انسانهایی هستیم که در نظام ارائه خدمت بتوانند به خوبی خدمت رسانی کنند.
او با اشاره به اینکه در این دوران فهمیدیم که تختICU به بیمار سرویس نمیدهد بلکه کسی که عاشقانه کار میکند به بیمار سرویس میدهد، گفت: در دانشگاهها ژنرال زیاد تربیت میکنیم، اما سرباز کم داریم، اکثر ماشین هایمان پراید و پژو هستند، اما لاستیک تراکتور تولید و انبار میکنیم
نمکی گفت: دورههای طولانی و گرانقیمت داریم و دانشگاهها به سمت ناامیدی میروند؛ باید به دانشجوی افسرده و بلاتکلیف درس امید، عشق و مهربانی بدهیم. استاد خوب باید دانشجو را بنوازد و او را به نحوی تربیت کند که برای کشور بماند و عاشقانه خدمت کند.
وزیر بهداشت افزود: امیدواریم بر این بیماری فائق بیایم کووید ۱۹ امتحانی برای دانشگاههای کشور است، ما باید لحظه به لحظه آن را رصد کنیم.
نمکی گفت: کووید ۱۹ جنبههای مختلفی به بشریت تحمیل میکند و همه معلمان بهداشتی، پزشکی، روانشناسی، هنرمندان و رسانهها و مردم باید در کنار هم قرار بگیریم تا بتوانیم بر این ویروس فائق بیاییم.
انتهای پیام/
کشوری که به جون جووناش اهمیت نده بدرد نمیخوره
کنکور برای همیشه لغو شه مگه نه اینکه جمعیت زیاده باید در همه رشته ها به اندازه کافی نیرو داشته باشید پرستار قبول نمی کنید معلم قبول نمی کنید در دانشگاه بعد میگید معلم نداریم پرستار نداریم خب استخدام کنید آزاد کنید دانشگاه رو بریم توش درس بخونیم