به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در جمع فعالان اقتصادی و بخش خصوصی استان سیستان و بلوچستان گفت:همه اقدامات تولید در صنایع ایران در شرایط تحریمی آن هم در بیسابقهترین، ناجوانمردانهترین و ظالمانهترین شکل تحریمها که در طول تاریخ به یک کشور تحمیل شده ، در حال انجام است و خوشبختانه تولید نه تنها متوقف نگشته بلکه حتی حرکت آن کند نیز نشده است.
او افزود: بنابر تایید مسئولان استان سیستان و بلوچستان، این استان به مثابه یک کارگاه صنعتی فعال شده است و خوشبختانه در کل کشور این شرایط حاکم است.
او اعلام کرد: در سال ۹۹ بیش از ۴۰۰۰ طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد را در دست اجرا داریم و ۲۰۰ طرح آن نیز در قالب "پویش ملی تولید، تداوم امید" به دست رئیس جمهور کشورمان به طور مستمر افتتاح میشوند.
او تصریح کرد: محدودیتهای کرونایی نیز مانع پیشرفت امور نشده و همانگونه که از ابتدای شیوع کرونا ابلاغ شد تولید به هیچ عنوان تعطیلبردار نیست؛ منتهی باید جلوی اجتماعات غیر ضروری را بگیریم و خوشبختانه شیوع کرونا در بخش تولید وجود ندارد، با این حال انتظار میرود همه پروتکلهای بهداشتی در همه بخشهای مختلف کشور از جمله بخش تولید نیز به دقت رعایت شود.
او در ادامه گفت:بندر چابهار که دارای مزایای یک بندر اقیانوسی است و با آبخوری بالا و دسترسی به کریدور شرق باید بیش از این به همه فعالان اقتصادی کشور و بخش خصوصی معرفی شود و در این موضوع اتاق بازرگانی باید فعالانهتر از گذشته عمل کند.
او افزود: با توجه به برنامهریزی انجام شده برای واردات کالاهای اساسی از طریق این بندر طی یک سال گذشته، ضرورت دارد روی توسعه صادرات از طریق بندر چابهار نیز برنامهریزی و اقدام شود و البته این بندر میتواند در حوزه صادرات تولیدات معدنی و صنایع معدنی و همچنین ترانزیت کالا نقش پررنگتری نیز داشته باشد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای معدنی کشورهای همسایه از جمله افغانستان، این بندر میتواند به عنوان یک هاب معدنی مدنظر قرار گیرد و ضرورت دارد اقدامات لازم در این خصوص در دستور کار قرار گیرد.
مدرس خیابانی اضافه کرد: در مواردی که موجبات کندی فعالیتهای اقتصادی استان و همکاری اقتصادی ایران و افغانستان بوده، سازمان توسعه تجارت، رایزن بازرگانی ایران در افغانستان و اتاق بازرگانی به جای مطالبه گری در مواردی که به عنوان وظیفه آنها تعریف شده، در جایگاه مسئول و پاسخگو، باید با قدرت هر چه تمام کارها را پیش ببرند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: یکی از مواردی که سازمان توسعه تجارت باید در بندر چابهار در دستور کار قرار دهد، احداث پایانه صادراتی تخصصی آبزیان در این بندر است.
مدرس خیابانی در بخش دیگری از سخنان خود با ارزیابی کلی از سفر دو روزه خود به استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مطالبهگری به حق مقام معظم رهبری و دستور ویژه رئیس جمهور کشورمان، تکمیل فاز دوم طرح بافندگی شرکت بافت بلوچ در اولویت قرار میگیرد و با توجه به ظرفیت اشتغال ۴ هزار نفری این واحد در گذشته و نقش ویژه آن در توسعه منطقه، باید بازگشت به شرایط آرمانی شرکت مد نظر قرار گرفته و حتی نگاه کاملاً توسعهای نیز به آن وجود داشته باشد.
او ادامه داد: در این راستا سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران مسئولیت کار را بر عهده گرفته و با همکاری ستاد فرمان اجرایی حضرت امام (ره)، تکمیل این فاز دنبال خواهد شد؛ البته این واحد پس از تکمیل و راهاندازی کامل همه بخش ها، باید به بخش خصوصی واگذار شود و این امر رویکرد کلی دولت است تا واحدها در اختیار بخش خصوصی قرار گیرند و دولت به عنوان هدایت گر و حامی طرح را به پیش برده و تحویل آنها دهد.
مدرس خیابانی اعلام کرد: طبق برنامه ریزی انجام شده این واحد با ۵۰ میلیارد تومان منابع ریالی و حدود ۸ میلیون یورو منابع ارزی تکمیل فاز دوم بافندگی خود را آغاز و به زودی آماده بهره برداری میشود.
او افزود: یکی از اقدامات خوب وزارت جهاد کشاورزی در همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت، صدور مجوز کشت پنبه در این منطقه بوده و این اقدام به تکمیل زنجیره ارزش تولید در این صنعت در استان سیستان و بلوچستان و شهرستان ایرانشهر کمک میکند و با شکلگیری این زنجیره باید تولید پنبه، نخ، بخش بافندگی، رنگرزی، چاپ و تولید محصول نهایی یعنی پوشاک در این واحد شکل بگیرد و با توجه به تاکیدات آقای رئیس جمهور، خوشبختانه ظرفیتهای لازم برای صادرات محصولات تولیدی بافت بلوچ به کشورهای مجاور از جمله پاکستان نیز وجود دارد و باید حتماً مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست وزارت صنعت معدن و تجارت در خصوص طرح سیمان تیس در استان سیستان و بلوچستان نیز افزود: در بازدید انجام گرفته از طرح، هم اکنون واحد در آستانه تکمیل و راهاندازی کامل است و با توجه به فرصتهای اشتغال زایی و صادراتی این طرح، باید موانع مالی آن که حدود ۵۰ میلیارد تومان است با کمک بانکهای منتخب حل شود و با توجه به قول مسئولان استانی، این واحد میتواند در روز ولادت حضرت رسول (ع) تکمیل و آماده بهرهبرداری شود.
مدرس خیابانی گفت: نباید فراموش کرد که راه اندازی طرحهایی از این دست میتواند به توسعه و عمران منطقه کمک شایان توجه داشته باشد.
او در خصوص احداث مخازن روغن در بندر چابهار نیز توضیح داد: در گذشته یکی از مشکلات ما برای پهلوگیری کشتیهای حامل روغن خام در این بندر، نبود مخازن روغن در آن بود که در این خصوص شرکت بازرگانی دولتی ایران مسئولیت کار را بر عهده گرفته و با سرمایه گذاری اولیه حدود ۱۵۰ میلیارد تومان گام نخست برای ساخت مخازن در این بندر را برداشته و دیروز شاهد کلنگزنی این طرح بودیم که با تکمیل آن، علاوه بر بندر امام و بندر شهید رجایی شاهد پهلوگیری کشتیهای حامل روغن خام در بندر چابهار نیز خواهیم بود و در این خصوص بنیاد مستضعفان نیز اعلام آمادگی نمود تا در طرح ۱۰۰ هزار تنی مخازن روغن در این بندر همکاری داشته باشد.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص توسعه فعالیتهای مرز تجاری ریمدان افزود: با توجه به مصوبه هیئت دولت این مرز، به عنوان یکی از مرزهای رسمی کشور است و علیرغم عدم شکلگیری برخی زیرساختها، حتماً مراحل راه اندازی آن با جدیت پیگیری میشود و تلاش میکنیم این مرز نیز فعال شده و رونق پیدا کند و با توجه به پیشبینیهای موجود از ظرفیت بالای ترانزیت مرزی، میتواند به توسعه منطقه کمک نماید.
مدرس خیابانی در خصوص توسعه معادن استان سیستان و بلوچستان گفت: توسعه برنامه اکتشافات و افزایش بهرهبرداری از معادن استان علاوه بر سازمان زمین شناسی و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، نیازمند حضور فعالانه بخش خصوصی نیز است و نباید فراموش کرد بخش معادن در استان سیستان و بلوچستان برای ما اهمیت فراوانی دارد و باید معادن کوچک استان نیز فعال شوند.
او اعلام کرد: طبق اعلام معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بیش از ۹۰ درصد اختیارات شورای عالی معادن به استانها تفویض میشود و استانها میتوانند روی صدور مجوزهای لازم در حوزه اکتشاف و بهرهبرداری عملکرد بهتری داشته باشند و شاهد تحول اساسی در این بخش باشیم.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برای فعال سازی و حصول نتیجه مشخص از فعالیت شرکتهای توسعهای از جمله ایدرو و ایمیدرو در استان سیستان و بلوچستان و همچنین سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، اجرای طرح ملی پوشاک در استان و همچنین شرکت بازرگانی دولتی ایران در این استان، برنامههای لازم تدوین و در دستور کار جدی وزارت صمت است.
مدرس خیابانی گفت: با توجه به موقعیت برجسته ژئوپولیتیکی کشورمان، امروز بهترین فرصت برای توسعه تجارت مرزی وجود دارد و با توجه به حجم تجارت بالغ بر ۱۲۰۰ میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایه، حجم صادرات ۲۴ میلیارد دلاری ما به این کشورها عدد پایینی است و باید بهتر از این عمل شود، به عنوان نمونه واردات کشور پاکستان در سال گذشته بیش از ۱۶ میلیارد دلار بوده و ما باید سهم بیشتری از این حجم تجارت را به خودمان اختصاص دهیم.
او در خصوص راه اندازی طرح ساخت کشندهها در این استان با همکاری شریک خارجی گفت: حتما از این طرح استقبال میکنیم چرا که صنعت خودرو جزو صنایع پیشرو در تمام جهان به شمار میآید.
مدرس خیابانی افزود: صنعت ساختمان، فولاد نفت و گاز و پتروشیمی و خودرو از جمله صنایع پیشرو هستند؛ همین صنعت خودرو ۱۱۰ رشته صنعتی دیگر را پوشش میدهد و به آنها شکل میدهد و آمادگی کامل برای توسعه آن در همه بخشها را داریم.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به وجود برخی محدودیتهای ارزی کشور، امروز وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت تامین ارز مواد اولیه صنایع را خود بر عهده گرفته و سراغ بانک مرکزی نرفته است.
مدرس خیابانی تاکید کرد: مجموع سه حلقه یعنی بخش تجاری که نقطه قوت سیستان و بلوچستان است، بخش معدن که ظرفیتهای استفاده نشده این استان باید مورد توجه قرار گیرد و بخش صنعت که نقطه کانون آن شرکتهای بافت بلوچ تایر زابل و طرح احداث واحد کشنده و سایر موارد است که میتواند توسعه استان را محقق سازد.
او افزود: اعتقاد داریم با شکلگیری تجارت، صنعت و معدن در استان، خیلی از هزینههای امنیتی استان سیستان و بلوچستان کاهش مییابد و خود مردم بیش از پیش حافظ امنیت استان میشوند.
انتهای پیام/ش