به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، برنامه جامع همکاری ایران و چین؛ مفاد قرارداد و پاسخ به ابهام امشب ۱۹ تیرماه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری با حضور غلامرضا انصاری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه و حامد وفائی استاد دانشگاه مورد بررسی قرار گرفت.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با اشاره به اینکه گمانه زنیهای محتوای قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین را تایید و تکذیب نمیکنم، گفت: قرارداد ۲۵ ساله با چین یک قرارداد برد برد است.
او با اشاره به اینکه دولتمردان به فکر راهبردها در روابط تجاری اقتصادی با کشورهای مهم دنیا هستند، افزود: نگاه به شرق یکی از اصلیترین سیاستهای جمهوری اسلامی ایران است، این در حالی است که علیرغم فشارهای سیاسی، اقتصادی و تهاجمات فرهنگی ایران به فکر روابط تجاری گسترده با کشورهای مهمی همچون چین است.
انصاری ادامه داد: نگاه راهبردی به شرق همواره در سیاست جمهوری اسلامی ایران وجود دارد، این موضوع نشان دهنده آینده نگری ایران و دیدگاه استراتژیک نسبت به تحولات بینالمللی است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه با اشاره به اینکه باید برنامه ریزی برای همکاری با چین داشته باشیم، عنوان کرد: در سفر رئیس جمهور خلق چین به تهران بحث همکاری راهبردی دو کشور به مدت ۲۵ سال مطرح شد.
او خاطرنشان کرد: سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پیرامون این موضوع واکنش نشان داده است بنابراین امروز طبیعی است که همه کشورهای غربی نسبت به بحث همکاری دراز مدت ایران و چین حساسیت نشان دهند.
بیشتر بخوانید
انصاری با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انرژی است، گفت: هر دو کشور در منطقه حساس قرار دارند، اگر اقیانوس هند را به عنوان اقیانوس قرن بیستم بدانیم ایران در مهمترین ورودی اقیانوس هند و چین در تنگه مالاکا قرار دارد لذا هر دو کشور از اهمیت زیادی برخوردار هستند.
انصاری با اشاره به اینکه ایران و چین روابط اقتصادی دارند، افزود: مطالب زیادی در رابطه با قرارداد ایران و چین در رسانه مجازی دیده میشود که برخی از آنها مسخره است، در دنیا هیچ کس با جمهوری اسلامی ایران در رابطه با واگذاری شهر یا استانی نمیتواند صحبت کند، لذا رابطه جمهوری اسلامی ایران با چین رابطه عمیق اقتصادی است که از گذشته این رابطه وجود داشته بعد از انقلاب هم ادامه دار شده و در آینده نیز گسترش پیدا خواهد کرد.
او تصریح کرد: با اعمال تحریمهای نفتی ایران، بزرگترین فشار تاریخ بر صادرات وارد شد، روابط تجاری ایران و چین ۲۴ هزار میلیارد دلار بود بنابراین روابط ما با چین روابط خوب و قابل توجهی است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه هر دو کشور به چرخه تولید ورود پیدا کردند، گفت: در چرخه تولید قرار گرفتن از ویژگیهای مهم ایران و چین است، چین در شرایط فعلی تنها کشوری است که رسماً از ما نفت میخرد لذا ما نفت را به کشورهای مختلف و با شیوههای مختلفی میفروشیم و تحریمها را دور میزنیم، آمریکا در موضوع کرونا به چین فشار میآورد لذا فشار سیاسی امریکا به چین در هر موضوعی رخ میدهد.
انصاری با بیان اینکه کشوری که در این مقطع بطور رسمی از ما نفت میخرد ملت ما فراموشش نخواهند کرد، ادامه داد: چین در حوزه سیاسی و اقتصادی مدافع خوبی برای ما بودهاند، در آخرین نشستی که در آژانس بود چین و روسیه تنها کشوری بودند که رای منفی به قطعنامه آژانس دادند، چین و روسیه در صحنههای مختلف و در برجام مدافع ایران بودند بنابراین رابطه چین و ایران رابطهای بسیار برجسته است.
وفایی با اشاره به این که چین برای مناسبات خود با کشورهای مختلف قالبی را تنظیم میکند، گفت: روابط ایران با چین ارتقا یافته است و چین برای رابطه با ایران سطح مشارکت جامع راهبردی را در نظر گرفته است، در این رابطه بحث مشارکت، راهبردی بودن و جامعیت مطرح است بنابراین چین برای مناسبات خود با سایر کشورهای مختلف عناوینی را تعریف میکند.
او با اشاره به اینکه تعاملات ایران و چین مشارکتی است نه رقابتی، خاطرنشان کرد: برنامهریزیهای طولانی مدت لوازم این رابطه محسوب میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه چین ابرقدرت نوظهور است، ادامه داد: اگر کسی برای روابط طولانی مدت برنامه ریزی نکند، آینده را باخته است.
او افزود: برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین توافقنامه نیست، رسانههای ایران متاسفانه عجولانه عمل میکنند و هیاهو دارند این موضوع در بحث برجام قابل مشاهده است.
وفایی با اشاره به اینکه قرار دادن همه تخم مرغها در سبد غرب غلط است، ادامه داد: این موضوع در مورد شرق هم نیز صدق میکند، باید تعادل را با محوریت منافع ملی حفظ کنیم، خیلی از کشورها بحث تعادل را در دستور کار خود قرار داده اند.
او با اشاره به نفوذ چین در نظام بین الملل گفت: در حوزه اقتصادی بازار یک میلیارد و چند صد میلیون نفری را نمیتوان نادیده گرفت، مناسبات ایالت متحده آمریکا و چین قابل توجه است، این دو کشور درگیر جنگ تجاری با یکدیگر هستند، امابسیاری از پروژههای راهداری در آمریکا را چینیها انجام میدهند.
وفایی با اشاره به اینکه امروزه نمیتوان چین را نادیده گرفت افزود: کسی که چین را نادیده بگیرد در آینده دچار مشکل میشود.
انتهای پیام/
واقعا فک کردین زمان هخامنشی هست
چطور حالا به شرقی ها وابسته شدین
اون شرقی بی کیفیت لا مذهب
همین چینیا با کشتیهای ماهیگیری کرالشون اکوسیستم خلیجفارس رو تو اجاره دارن از بین میبرن وصیادهای جنوبرو بیکار کردن .ببینید اینا بیان روی منابع حیاتی ما تسلط داشته باشن چیکار میخان بکنن
فقط می دانم برجام هم معامله برد برد بود
ازونجایی که کیش یک جزیره توریستیه،و چین هم بهترین سازندگان تو دنیا هستند،بهترین کاره باهمکاریه هم جزیره رو به یه جای تفریحی عالی تبدیل کنند.
اصلا خبری از فروشو...نیست!!! بخدا بهترین کاره همکاری با چین.
سرمایه گذار خارجی بهترین گزینه برای اقتصاد هر کشوریه!!!
چرا مردم ما انقدر زودباورند!!!
اصلا فروختن جزیره و...خنده اوره
گارد جاویدان سپاه و ارتش تا الان از تمامیت ارضی امپراتوری ایران مراقبت کرده اند.
بگذار دشمنان ایران بسوزندو بمیرند.
درود بر ایران و ایرانی
قراره چین ابرقدرت بشه ؟!! یادتون رفته برا چی انقلاب کردیم که از زیر یوغ ابر قدرت بیاییم بیرون ، هیچ کشوری ابر قدرت نمیشه مگر با له کردن کشورهای ضعیف ، هر قراردادی با چین فقط برا چین بُرد داره و شکست برا ما
بلکه باید توسط مردم وبراساس رای مردم تصمیم گیری شود
نمره من از فهم سیاسی اگه عدد صفر هم باشه .
همونکه ترامپ با این قرارداد مخالفت کرده برای من یک معنی میده ،
این قرارداد برای ایران مفید است .
وقتی کشوری که در سازمان ملل حق وتو داره ، در ایران منافعی داشته باشه ، اوضاع فرق داره ...
فقط امیدوارم قرارداد طوری باشه که منافع اقتصادی ایران داخل اون به خوبی لحاظ شده باشه .
کشورهای توسعه یافته ،همه سرمایه گذاران خارجی با منافع مشترک بین المللی توسعه پایدار پیدا کردن
اولا که خیلیها که میرن غرب موقعیتی تو کشورش گیر نیاورده که رفته اونجا، این یعنی مسوولان ما باید شرمنده اون جونهایی باشن که به در و دیوار میزنن تو کشور خودشون یک کار مناسب گیر بیارن ولی نمیتونن و مهاجرت میکنن. یعنی واقعا اینطور بنظر میرسه که اونی که رفته اونور وطنش رو دوست نداره و هیچ کاری حاضر نیست برا کشورش بکنه؟!
دوما، دقیقا تا زمانیکه اینطور فکر کنیم، غرب به استعمار منابع فکری و مادی ما ادامه میده، چون میگه اینها که پشیزی برا نیروهای خودشون ارزش قایل نیستن و خود مردمش هم این رو متوجه شدن، خوب پس براحتی میشه منابع فکری و ثروتهاشون رو به طرف خودشون بکشونیم، همونطور که اینهمه سال اینکار رو کردن، الان هم همینکار رو میکنن.
چنانی میگه حجم بالای تجاری با چین سکه ۱۰ میلیون و دلار ۲۰ هزار شده
چی به مردم میرسه ؟؟؟؟
جز بدبختی و اقتصاد داغان
مبیبنید چین کشور بسیار پرجمعیتیخ درحدی که با این همه وسعتش کفاف این جمعیت هنگفت رو نمیده اگر قرار باشه 25 سال چینی ها به ایران بیان و از منابع استفاده کنن باید بگم یکی از ضرر های مشهودش زاد ولد و سکونت دائمی خیلی از چینی ها در ایرانه درحالیکه جوانهای ایرانی کار پیدا نمیکنند چشم بادومی های کمونیست عین زالو کم کم به کل کشور نفوذ میکنند انوقت توی هر خیابونی باید چشممون به چینی بیوفته اینش مهم نیست اما ازونجایی که خیلی زرنگن خیلی راحت طی این 25 سال بخشی مشاغل رو در دست میگیرن و َجوونهای ماهم که بهشون بها داده نشده فوقش میرن زیر دست اینا نوکری کنن
ولی حالا میگن نگاه به شرق
البته روابط باید باشه ولی اول به فکر صنعت و اشتغال داخلی باشید، چیزی که خودمون نمیتونیم تولید کنیم یا کارش را انجام بدهیم از خارجی ها کمک بگیریم.
در قبال خرید نفت، چه امتیازاتی به چین دادیم؟
مستعمره به چه معناست و چقدر با مستعمره شدن فاصله داریم؟
توضیح بدید به مردم
اول اطلاعاتتو زیاد کن.
کدوم استعمار!!!!
واقعا اگه یه سرمایه گذار بره تو یه کشوری،میشه استعمار!!!
پس کل دنیا استعماره همن!!!
خدایا
نه شرقی نه غربی؟؟؟؟؟؟؟
مستعمره ی چین و روس شدیم...
نه شرقی نه غربی؟؟؟؟؟؟؟
مستعمره ی چین و روس شدیم...
اگه بگم باورتون نمیشه من چند سالمه!!
دلم برا بچه ی نداشتم میسوزه.
سلام بدبخت
چی باعث شده بدون تحقیق انقدر بی انصافانه نگاه کنید؟ بنده هم دل خوشی از این دولت ندارم ولی دلیل نمیشه بی انصاف باشم