به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص اظهارنظر برخی از مسئولین شهری مبنی بر مشاهده بیمارستانهای فاقد ایمنی در تهران، بیان کرد: اگر مسئولان شهری در تهران موارد فاقد ایمنی از بیمارستانهای تهران را دیده اند، چرا تاکنون رسما و به صورت مکتوب به ما گزارش نداده اند؟. میگویند که آتش نشانی مواردی را بررسی کرده، چرا به وزارت بهداشت این موارد، اعلام نشده است؟ اگر اعلام شده به کدام حوزه معرفی شده است؟.
او افزود: چند روز پیش در جلسهای که در مجلس شورای اسلامی داشتیم، در مورد حادثه مرکز درمانی که دچار حریق شده بود، بحث و تبادل نظر شد و همکاران ما در آتش نشانی گفتند که قبل از حادثه، مشکلات و ایرادات را بیان کرده بودند و این ایرادات را برای وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی فرستاده بودیم. هر جایی که کارگر آنجا کار میکند به نوعی با وزارت کار در ارتباط است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: ایرادی که یکی از مسئولان شهری در مورد بیمارستانهای فاقد ایمنی در تهران گرفته را نمیدانیم ایراد به خودش است یا به وزارت بهداشت؟. وزارت بهداشت برای ساختمانی که ساخته میشود از اداره استاندارد، شهرداری، سازمان انرژی، وزارت راه و کار استعلام میکند.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: وزارت بهداشت بر اساس استعلامهایی که از سازمانهای مختلف میگیرد، مجوز فعالیت مراکز درمانی را صادر میکند. وزارت بهداشت قانونا بر فرآیند ارائه خدمات، نظارت دارد و در مورد مرکزی که اخیرا در تهران دچار حریق شده، مواردی از تخلفات پزشکی و حرفهای و فعالیت افراد بدون مجوز را مشاهده و مستندات آن را به مراجع مختلف از جمله سازمان تعزیرات حکومتی، معاونت انتظامی نظام پزشکی کل کشور و تهران ارائه کرده است.
وزارت بهداشت، مسئول نظارت بر فرآیندهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی است
جان بابایی تصریح کرد: وزارت بهداشت مسئول نظارت بر فرآیندهای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، مثلا اینکه آیا بیماران به درستی خدمت میگیرند و آیا ارائه دهندگان خدمت به درستی کار میکند یا خیر، اما در مورد فیزیک و ساختمان، مسئول فنی در مراکز درمانی فعالیت دارد و مکلف است که استعلامها را از همه مراکز و مراجع قانونی از جمله اداره استاندارد، شهرداری، آتش نشانی و وزارت کار بگیرد و اگر این استعلامها اخذ نشده باشد، میتوانیم پروانه آن مرکز را ابطال کنیم. حال سوال اینجاست که اگر به مراکز متخلف تذکر داده شده، چرا رسما به وزارت بهداشت اعلام نکرده اند؟.
او یادآوری کرد: فیزیک یک ساختمان و یا وجود کپسولهای اکسیژن در مراکز درمانی مربوط به حوزههای مختلف از جمله سازمان استاندارد، آتش نشانی و شهرداری است که باید گواهیهای مربوطه را به مراکز درمانی دهند و مسئولان این حوزهها باید ببینند که آخرین ارزیابی شان مربوط به چه زمانی بوده و به چه مرجعی گزارشها ارائه شده است.
انتهای پیام/