اعضای بدن این جوان دچار مرگ مغزی، جان ۸ نفر را از مرگ نجات داد و به آن‌ها زندگی دوباره بخشید

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، فرزین رضاعی رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در اولین جلسه هم اندیشی تأسیس شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان کردستان گفت: یکی از مهمترین نیاز‌های استان ایجاد بستری برای مهیا کردن زیرساخت‌های مرتبط با پیوند اعضاء است.

او افزود: اولین اهداکننده عضو استان کردستان در سال جاری مربوط به اعضای بدن پسر جوان ۲۰ ساله از اهالی شهرستان قروه است که دچار ضایعه مرگ مغزی بر اثر سانحه تصادف شده بود، اقدامی انسان دوستانه که ایثار و گذشت را بار دیگر معنا بخشیدند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان: با بیان اینکه اعضای بدن این جوان دچار مرگ مغزی، جان ۸ نفر را از مرگ نجات داد و به آن‌ها زندگی دوباره بخشید افزود: عمل جداسازی اعضا و پیوند در بیمارستان سینای تهران روز گذشته انجام شد.

رضاعی در ادامه به هدف تأسیس شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان و اهمیت موضوع در استان اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه اهدای عضو افراد دچار مرگ مغزی زندگی بخش بسیار دیگری از افراد می‌شود بنابراین با اهداء، فرصت دوباره زندگی کردن را به دیگران ببخشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه: یکی از پیشروترین مقررات در خصوص اهدای عضو را در ایران داریم، افزود:اما هنوز نسبت به دیگر کشور‌های جهان در این شاخص در رتبه پایینی قرار گرفته‌ایم.

رضاعی با بیان اینکه نجات جان انسان‌ها با اهدای عضو بسیار ارزشمند و از بار معنوی بالایی برخوردار است گفت: در حال حاضر در کشور ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار پیوند هستند و هر روز ۱۲ بیمار به علت عدم دریافت عضو فوت می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: سالانه ۴ هزار مرگ مغزی در کشور رخ می‌دهد که قابلیت اهدای عضو دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه شایعترین علت مرگ مغزی در کشور ما تصادفات جاده‌ای است گفت: با رضایت کامل خانواده فرد دچار مرگ مغزی، از اهدا کنندگان داوطلب استقبال می‌شود و مشکل خاصی برای پیوند اعضا وجود ندارد.

رضاعی با اشاره به اینکه مرگ مغزی ظاهری شبیه به کما دارد ادامه داد: امکان بهبود فرد مبتلا به مرگ مغزی وجود ندارد و بر اساس فتوای علما این فرد دوباره زنده نخواهد شد.

او با اشاره به میانگین شاخص اهدای عضو (تعداد موارد اهدای عضو در یک میلیون نفر) در کشور این امر را ۱۱/۸ عنوان کرد و گفت: میانگین شاخص اهدای عضو در کردستان ۲ است و رتبه ۲۸ را در این خصوص نسبت به سایر استان‌ها داریم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: اعضای بدن ۴۱ بیمار مرگ مغزی از سال ۸۳ تا کنون در استان اهدا شده که از این تعداد ۲۴ نفر مرد و ۱۷ نفر زن بوده است.

رضاعی با بیان اینکه افرادی که دچار مرگ مغزی می‌شوند تنها ۷۰ درصد آن‌ها قابلیت اهدای عضو دارند افزود: فقط ۲۵ درصد بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو می‌رسند که مهمترین علت اهدا نشدن عضو، عدم استقبال و رضایت خانواده‌ها است.

او با بیان اینکه ترویج و نهادینه کردن امر اهدای عضو، لازمه فرهنگ سازی است گفت: در حال حاضر اهدای عضو در استان کردستان به علت عدم اعتقاد به مرگ بیمار تا زمان ایست کامل قلبی، ترس از سرزنش دیگران، ترس از مثله شدن و اعتماد به معجزه کمتر از حد استاندارد است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، ارتقاء شاخص اهدای عضو از عدد ۲ به ۵ را مهمترین هدف خود بیان کرد و در ادامه به اهم اقدامات دانشگاه، و بررسی مفاد اساسنامه تأسیس شعبه انجمن اهدای عضو ایرانیان در استان کردستان اشاره کرد.

رضاعی در پایان اهداف این انجمن و راه‌های رسیدن به این امر را بیان کرد و گفت: ارتقای دانش همه سطوح جامعه درباره مرگ مغزی، آموزش نحوه شناسایی کامل افراد مرگ مغزی شده، همراه نمودن خیرین و رسیدگی به مشکلات خانواده اهدا کننده عضو از جمله این اهداف است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار