به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ دهلران یکی از شهرستانهای حوزه جنوبی استان ایلام با مسافت ۲۰۵ کیلومتری از مرکز استان بوده که گذر از این مسیر نیازمند ۲ ساعت و ۳۳ دقیقه زمان است.
این شهرستان که در حوزه نفت و گاز و کشاورزی مقام اول استان را از آن خود دارد ، در تولید ملی نقش آفرین است و پروژههای عظیم نفت و گاز با کارگاههای کوچک و بزرگ در آن فعالیت دارند، اما از نبود امکانات زیرساختی تشخیص و درمان در رنج است.
مردمان این دیار برای تشخیص اولیه درد و پیجویی درمان ، سفر به استانهای همجوار و یا مرکز استان ایلام را در پیش میگیرند که این مشکل درد بیماری آنان را مضاعف و بر رنج آنان افزوده است.
۳۰ شهریور ۱۳۹۲ علیمحمد احمدی نماینده وقت مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی از تأمین دستگاه سیتیاسکن بیمارستان دهلران خبر داد تا نخستین نیاز در حوزه زیرساختی تشخیص و درمان به این شهرستان اختصاص یابد.
وعده نماینده وقت ایلام در ۱۳ مرداد ۱۳۹۵ نیز مورد تأکید علی دلپیشه رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام قرار گرفت ، او با عنوان اینکه تلاش برای راهاندازی سیتیاسکن بیمارستان دهلران جریان دارد ، گفت: راهاندازی این دستگاه نیازمند یکسری اقدامهای دیگر و رفع نواقص است که به دنبال رفع آنها هستیم.
امید علی سبزی فرماندار وقت دهلران نیز در سفر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام به دهلران بر ضرورت تسریع در راهاندازی دستگاه سیتیاسکن بیمارستان شهدای دهلران تأکید کرد و ادامه داد: باید تلاش شود این واحد زودتر دایر شود تا مردم بتوانند در مواقع نیاز از خدمات این دستگاه بهرهمند شوند.
اما وعده و وعیدها ، بایدها و نبایدها به فرجام نرسید و عمر مدیریتی وعدهدهندگان آن به پایان رسید و مردم دهلران همچنان در انتظار فرجام تأمین دستگاه سیتیاسکن بوده تا اینکه اسفند ۹۸ محمد کریمیان رئیس تازه نفس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام قول وعده تحقق نیافته مسئولان استانی در خصوص تأمین دستگاه سیتیاسکن بیمارستان دهلران را داد ، اما از آن وعده داده شده نیز تا کنون سه ماه میگذرد و بیماران دهلرانی همچنان راهی شهرها و استانهای همجوار میشوند.
برای چرایی این موضوع و پیگیری نتیجه وعده تأمین دستگاه سیتیاسکن بیمارستان دهلران موضوع را با محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی در میان گذاشتیم که او در پاسخ گفت: در رابطه با سیتیاسکن بیمارستان دهلران به دلیل چشمههای آب گرم و ساطعشدن میزان بالای گوگرد از آنان ، باعث سولفاته شدن همه وسایل و تجهیزات درمانی میشود و دستگاه سیتیاسکن نیز از این قاعده مستثنی نیست و این دستگاه در شهرستان دهلران به واسطه این مشکل ،کارایی چندانی نداشته و خرابیهای مکرری به خاطر گوگرد داشته و علیرغم تعمیرات مکرر بر روی آن ، قابلاستفاده نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه افزود: ما هم قول دادیم که این دستگاه را جابهجا کنیم و در این راستا با وزارت بهداشت مکاتباتی شده و تیم اعزامی ما با بیمارستان و شبکه رایزنیهای مربوطه را انجام داده که نظر تخصصی خود را اعلام کنند.
او مطرح کرد: یک فضای مناسب برای جابهجایی آن در نظر گرفتهشده که به دلیل وجود اشعه ایکس در این دستگاه، جابهجایی بر اساس مجوز از سازمان انرژی اتمی باید صورت گیرد، تائید محل استقرار این دستگاه نیز توسط این سازمان انجام میشود و قطعاً کمی زمانبر خواهد بود و نیروهای ما کار کارشناسی را انجام دادهاند و در صورت تائید محل استقرار این جا به جایی انجام خواهد شد.
کریمیان در ادامه اظهار کرد: البته این نگرانی وجود دارد که فضای جدید دوباره تحت تأثیر گوگرد قرار گیرد و به همین دلیل ما با تعامل بیشتری امور را پیش میبریم.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/ ن