سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت:۱۰۰ قلم کالای اساسی در سامانه ۱۲۴ ثبت شده که ۱۱ قلم افزایش قیمت نداشته است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  کلامی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت امشب ۱۶ تیرماه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری به بررسی تنظیم بازار کالا‌های اساسی پرداخت.

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه ۱۰۰ قلم کالای اساسی در سامانه ۱۲۴ ثبت شده است گفت: ۱۱ قلم هیچ افزایش قیمتی نداشته است و ۳۶ قلم بین صفر تا پنج در افزایش قیمت داشته اند، همچنین ۵۳ قلم بیش از ۵ درصد افزایش قیمت داشتند.

او با اشاره به اینکه برخی کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند افزود : برنج وارداتی ۱۱۲۱ هندی برای خرید ایران حدود یک دلار است ، حدود ۲ سال سقف قیمت مصرف کننده برنج هندی ۸ تومان بود به طوری که اکنون قیمت میانگین کشوری حدود ۱۵ هزار و ۳۹۰ تومان است.
 
کلامی با اشاره به اینکه برنج هندی در فصل مهر، آبان و آذر برداشت می شود ادامه داد: الان تجار برای سهم بازار تلاش می کنند تا کالا را خریداری کنند لذا واردات برنج نسبت به سال قبل در این مقطع زمانی کاهش را نشان می‌دهد اما بازار متاثر از این موضوع نخواهد بود و کنترل شده است.
 
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه الان قیمت شکر خام حدود ۳۳۰ دلار است گفت : اگر بخواهیم ارز بازار آزاد را ملاک قرار دهیم قیمت بالا می رود، برای شکر وارداتی با ارز نیمایی مداخله قیمت نکرده‌ایم تا انگیزه تامین از بین نرود.
 
او با اشاره به اینکه مداخله قیمت نباید صورت گیرد و به صورت رقابتی شکر باید عرضه شود عنوان کرد : برای کالاهایی که قیمت تثبیتی در نظر گرفته نمی شود ضابطه قیمت گذاری تولید داخل در نظر گرفته‌ایم بنابراین سازمان حمایت قیمت جهانی و ارز نیما را رصد کرده و در زمان لازم مداخله می‌کند.
 
کلامی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوسفندی نسبت به سه ماه قبل دو و نیم درصد افزایش را نشان می‌دهد افزود: قیمت گوشت گوسفندی مخلوط ۹۲ هزار و ۴۰۸ تومان است که اکنون این رقم دو و نیم درصد افزایش داشته است.
 
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه در بحث دام زنده سبک موضوع کرونا باعث شد برخی از میادین دام به واسطه محدودیت بیماری فعالیت‌هایشان کمتر شود خاطرنشان کرد : خرید و جابجایی دام نسبت به گذشته مشکل شده است و در عین حال که مصرف کننده درآمد سرانه اش افزایش نیافته است.
 
او با اشاره به این که قبلاً قیمت دام زنده ۳۸ هزار تومان بود افزود: شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید از محل دام داخل باید به کمترین قیمت برسد لذا قیمت تضمینی گوشت خیلی پایین تر از این ارقام است، از سوی دیگر دامداران عدد ۷۰ الی ۷۵ هزار تومان را مد نظر دارند دامدار به دنبال بالا ترین قیمت برای فروش و پشتیبانی به دنبال خرید ارزان تر است.
 
کلامی با اشاره به اینکه دولت ذخیره سازی را انجام می‌دهد تا در موارد کمبود بازار را متعادل کند تصریح کرد: مردم گوشت قرمز خریداری می کنند لذا حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده با خرید تضمینی انجام می‌شود.
 
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت با اشاره به اینکه مرغداران دچار زیان شده اند به طوری که در فروردین و اردیبهشت ماه با کاهش مصرف روبه‌رو بودیم گفت : مرغداران درخواست تعدیل مقادیر جوجه ریزی را داشتند. در اردیبهشت ماه طبق عدد رسمی ۱۱۴ میلیون قطعه جوجه ریزی شد لذا با توجه به اینکه کسب و کارهای مربوطه بازگشایی شده اند این افزایش قیمت در بازار صورت گرفته است، نهاده باید با نرخ مصوب به دست مرغدار برسد.
 
کلامی ادامه داد : سال گذشته ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن ذرت ترخیص کردیم اما اکنون این رقم به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده است بنابراین می‌توان اذعان داشت که ذرت حاشیه بازار ندارد.
 

گرانی کالا ناشی از دلالی و انحصار کالا است

حسنی دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه ما در همه اقلام افزایش قیمت داشته ایم گفت:
در کشور هیچ گونه کمبود کالا وجود ندارد و گرانی کالا ناشی از دلالی و انحصار کالا است.


دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: قیمت روغن بر اساس اعلام رسمی ۱۲ تا ۱۵ درصد افزایش داشته است. همچنین شاهد افزایش قیمت در محصول برنج هم هستیم و متاسفانه سودجویی کاذب شکل گرفته است.

او با اشاره به اینکه کمبودی در سطح کشور در حوزه مواد غذایی نداریم خاطرنشان کرد: سودجویی و گرانفروشی صورت گرفته لذا برای ۶ تا یک سال آینده در اقلام مواد غذایی کمبودی نداریم.

حسنی تصریح کرد: اصل مشکل بر سر موضوع ارز است. از دولت خواستیم تا عرضه و تقاضا قیمت را تعیین کند و ما ارز نمی‌خواهیم.

او افزود: شکر با قیمت  ۸ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان خرید و فروش می‌شود، اما اگر شکر با ارز وارد کشور شود قیمت از این رقم نیز ارزان‌تر خواهد بود.

کلامی سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در پاسخ به دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: نرخ شکر ايرانی ۶ هزار و ۷۰۰ تومان در درب کارخانه است، اما نرخ شکر وارداتی با قيمت دلار نيمايی جديد محاسبه می شود.

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور در ادامه برنامه گفت: امسال ۵۰درصد افزایش پروار داشتیم. دامدار در بدترین شرایط قرار دارد و کسی دام آنها را نمی خرد، دام پروار بالای ۱۰۰ کیلوگرم است، لذا مشتری یا تقاضای داخلی برای آن وجود ندارد.

او تصریح کرد: جمعیت دام سبک کشور ۶۸ میلیون راس و میزان پروار بندی کشور ۱۲ میلیون راس است که رشد ۵۰ درصدی را نشان می دهد، الان بازار داخلی به دنبال دام ریز است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
کنترل قیمت ها وجود ندارد ، برنج هندی ۱۷۰۰۰ تومن شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۷ مرداد ۱۳۹۹
قیمت گوشت به ۱۲۰ هزار تومن رسیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۰ ۱۷ تير ۱۳۹۹
چه فایده داره شکایت کنی تعزیرات هم میره میگه خسته نباشید وبر میگرده مردم راسیاه میکنن میگن روش قیمت مصرف کننده داره من رفتم داروخانه دوعدد پماد گرفتم روش زده بود یکی1800و دیگری 2200ازمن 8000 هزار گرفت گفت گرون شده بعد اقا میگه اجناس تا 5درصد گرون شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۱۷ تير ۱۳۹۹
تا حالا چندین بار گرانفروشی رو با مدرک تو سایت 124ثبت کردم اما پیگیری نکردن
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۷ تير ۱۳۹۹
متاسفم بر این گرانی‌ها
-
حامد
۱۰:۱۸ ۱۷ تير ۱۳۹۹
نظارت نیست وکسی به داد نمیرسد و گرنه سالهای قبل چرا اینطوری نبود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۲ ۱۷ تير ۱۳۹۹
یعنی واقعا متاسفم انقدر قدرت ندارید که دلال ها وارد کار میشن
Iran (Islamic Republic of)
بیداد
۰۹:۵۶ ۱۷ تير ۱۳۹۹
خدا قوت!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
همه چیز ده برابر افزایش پیدا کرده هر روز یک قیمت میدن هیچکس نیست نظارت بکنه معلوم نیست دارن چیکار میکنند فکر خواب هستند که نمی بینن
United States of America
ا
۰۹:۵۱ ۱۷ تير ۱۳۹۹
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۱۷ تير ۱۳۹۹
لطفا بررسی شود چرا ماکارونی اینقدر گران شده است،700 گرم ماکارونی 7800 تومان مصرف کننده ،خرید گندم 2500 کیلویی
اصلا تناسب ندارد
واقعا دارند ظلم میکنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۱۷ تير ۱۳۹۹
دلایل همه ی گرانی ها، دولت است وبس وحرف اضافه بس!!
Iran (Islamic Republic of)
aminhamidi99
۰۸:۲۹ ۱۷ تير ۱۳۹۹
آقا گرونی تحت تاثیر دلالی باشه یا انحصار و یا هرچیزی دیگه . مرم بینوا دارن مزه ش رو میچشن و با پوست و استخونشون از جون مایه میزارن . وقتی برنج هندی که کمتر از یکماه پیش 79 تومن بود شده 173 تومن . این از انحصار و دلالی رد کرده . ملت از برنج ایرونی ب پاکستانی و انواع برزیلی و تایلندی رو اوردن اونا رو هم گرون کرده . هندی مبتلا ب صدنوع سرب و رسوبات شیمیایی رو اوردن اونم گرون کردن .
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۸:۰۴ ۱۷ تير ۱۳۹۹
گرانی کالا ناشی از تبدیل دلار به پول ملی کشور و سو مدیریت مزمن چهل ساله اقتصاد ایران و زندگی مسئولین کشور در حاشیه های منطقه شوم خاورمیانه است.
Iran (Islamic Republic of)
کارگر بدبخت
۰۷:۰۸ ۱۷ تير ۱۳۹۹
گرانی مردم را به مرگ نزدیک میکند
Iran (Islamic Republic of)
اا
۰۷:۰۸ ۱۷ تير ۱۳۹۹
متاسف
Iran (Islamic Republic of)
حکمت
۰۱:۴۸ ۱۷ تير ۱۳۹۹
قانع نشدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
چند روز پیش اعلام کردید روغن غذایی ۱۴ درصد گران شده چرا نمیتونید کنترل کنید تمام نرغ داری ها در حال ورشکستگی هستند.گرانی بیداد میکنه میگی ۵ درصد چقدر شما رو دارید و وقیح هستید.حتما دلار هم گران شده احتکار میکنندشما دارید با گران کردن اجناس منابع مالیاتی را افزایش میدهیدتاکسری بودجه از جیب مردم تامین شود.فکر کردی که ملت بله‌
آخرین اخبار