رئیس امور مالیاتی گفت: به دنبال اجرای طرح جامع مالیاتی و استقرار نظام استاندارد در این بخش هستیم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، پارسا رئیس امور مالیاتی کشور در برنامه تیتر امشب درباره نظام جامع مالیاتی تصریح کرد: باید تولید و سودی باشد تا بتوان بر آن مالیات محاسبه کرد. ما در این شرایط خاص کشور برای  ارائه اظهارنامه مالیاتی مهلت داده ایم همچنین بخشودگی جرائم مالیاتی را که از مهرماه سال گذشته شروع کردیم از خرداد  تا پایان سال هم ادامه می دهیم.

او افزود: علاوه بر این شرکت‌هایی که برای اولین بار به بورس می‌روند متعرض گذشته مالیاتی آن‌ها نمی‌شویم و از این به بعد مالیات آن‌ها حساب می‌شود و فرصتی است تا آنها وارد بورس شوند و فعالیت شفاف داشته باشند.

این مقام مسئول اضافه کرد: طبق مصوبه سران قوا اگر کسی به موقع اصل بدهی مالیاتی خود را پرداخت کند ماهیانه یک و نیم درصد جایزه خوش حسابی دریافت می کند.

پارسا با تاکید بر ایجاد فرهنگ مالیاتی گفت: این سوال نباید پیش بیاید که چرا باید مالیات بدهیم. افراد باید متناسب با ثروت، درآمد و مصرف و سود  در پرداخت هزینه‌های جامعه شریک باشند. اساس اداره مملکت،  پرداخت مالیات است.

رئیس امور مالیاتی کشور در خصوص طرح جامع مالیاتی گفت : به دنبال استقرار نظام مالیاتی استانداردی هستیم که در دنیا حاکم است و همان موقع که مردم خرید انجام می‌دهند همان زمان مالیات آن را پرداخت کنند که به آن نظام مالیاتی هوشمند می گویند.

او افزود: دو گام برای این کار نیاز است نخست اینکه فرایند‌های مالیاتی کشور الکترونیکی شود. گام دوم باید همه اطلاعات و داده‌های اقتصادی دستگاه‌های اجرایی و همه معاملات بر خط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.

پارسا تصریح کرد: طراحی پایانه‌های فروشگاهی انجام شده  و امیدواریم تا قبل از پایان دولت بتوانیم آن را اجرایی کنیم.

این مقام مسئول گفت: اطلاعات و داده‌های اقتصادی دستگاه های مختلف در اختیار سازمان مالیات نیست و همه معاملات کشور که برخی از طریق دستگاه پوز صورت می‌گیرد به سازمان امور مالیاتی وصل نیست.

او افزود: سیستم گذر از مالیات سنتی به هوشمند به خوبی اتفاق افتاده، اما وقتی اطلاعات و داده نباشد نمی‌توان از این ظرفیت استفاده مناسب شود. ندادن اطلاعات و دیتا بازی کردن در زمین دشمن است.

پارسا تاکید کرد:  مدیر دستگاهی که اطلاعات لازم را به سازمان مالیاتی نداده است مسئولیت تضامنی دارد. وقتی به سطح مدیرکل و اجرایی می‌رسد مشکل وجود دارد  تا دو هفته دیگر نام دستگاه‌هایی که همکاری نمی کنند را می‌گویم.

او با اشاره به جرائم این دستگاه ها افزود: بودجه آن‌ها معلق می شود و این دستگاه ها از سوی دادستانی به قوه قضاییه معرفی می‌شوند. با این روال اداری حداکثر تا دو هفته دستگاه ها همکاری می کنند و در غیر این صورت نام دستگاه‌ها را اعلام می‌کنم.

پارسا تاکید کرد: تا مهر ماه امسال شاهد اجرای ورژن جدید نظام مالیاتی کشور خواهیم بود.

رئیس سازمان امور مالیاتی در خصوص اخذ مالیات از خانه های خالی تصریح کرد: مسئول اجرای این طرح وزارت راه و شهرسازی است که سامانه آن را آماده کرده و  اطلاعات لازم را از سازمان های مربوط گرفته است.

او ادامه داد: به محض اینکه سامانه را به ما ارائه بدهند ۱۰ روز بعد برگه مالیاتی مربوط به خانه های خالی را صادر می کنیم.گفته شده این سامانه تا دو هفته آینده تکمیل می شود.

نظام مالیاتی ما نظام عادلانه ای نیست


سبحانیان، معاون مرکز پژوهش‌های مجلس در ادامه برنامه تصریح کرد: نظام مالیاتی ما نظام عادلانه ای نیست. در کشورهای توسعه یافته، میزان مالیات به نسبت درآمدها افزایش می یابد اما در نظام مالیاتی ما چنین نیست.

او افزود: یکی از دلایل این امر این است که ما در نظام مالیاتی خود دستگاه سیاستگذار نداریم و دستگاه متولی، صرفا مجری است و منفعلانه عمل می کند.

سبحانیان بیان کرد: با وجود تاکید بر کاهش اتکا به درآمدهای نفتی و تکیه بر درآمدهای مالیاتی اما سهم درآمدهای مالیاتی تفاوتی نسبت به سال های گذشته نکرده است.

او اظهار داشت: یکی دیگر از دلایل ناعادلانه بودن نظام مالیاتی ما، اجرا نشدن طرح جامع مالیاتی است و  با گذشت حدود ۱۶ سال این طرح اجرا نشده است.

این مقام مسئول افزود: لازمه پیاده سازی نظام مالیاتی عادلانه دسترسی به اطلاعات کامل است اما در درون سازمان مالیات هم باید قابلیت استفاده از این اطلاعات وجود داشته باشد.

سبحانیان گفت:نه دستگاه های دولتی و حاکمیتی اطلاعات لازم را به سازمان امور مالیاتی داده اند و نه سازمان امور مالیاتی توان استفاده از اطلاعات موجود را دارد.

او بیان کرد: اخذ مالیات از خانه های خالی برای ایجاد درآمد نیست، این کار برای پیشگیری از احتکار خانه ها و بهبود وضعیت مسکن صورت می گیرد.

سبحانیان افزود: پیش نویس طرحی در مجلس برای شناسایی خانه های خالی در دست بررسی است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۳ ۰۵ مرداد ۱۳۹۹
اصلا چرا مالیات بدهیم وقتی مالیات میدهیم که بیمه رایگان و مدرسه رایگان و خیلی چیز های دیگر تو کشور رایگان باشد وقتی هم باید مالیات بدیم هم این همه رو از جیب بدیم
Germany
ناشناس
۲۳:۵۱ ۱۶ تير ۱۳۹۹
خدایی فقط بازنشستگان و حقوق بگیران سرشان بی کلا مانده و الا فروشگاه دارها و لوازم خانگی فروش هاو مغازه داران ومیوه فروش هاو قصابی هاو... اجناسشان را حد اقل سه تا پنج برابر گرانتر می فروشند بدون کوچکترین مزاحمتی اقای دولت و محاسبات و اداره مالیات هم کاسه داغ تر از آش شده اند و حامی آنها بقیه مردم را کلا فراموش چسبیده اند به سرمایه دار ها که اصل و فرع سود و سرمایه شان دهها برابر شده است .
آخرین اخبار