قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین از جمله اخباری است که رسانه‌ها در پی جزئیات آن هستند.

ایران و چینبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تجارت خارجی یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین منبع درآمد هر کشوری است که بعضا برخی از کشور‌ها برای تامین منابع ارزی و درآمدی خود فقط به تجارت خارجی متکی هستند.

تجارت خارجی در ایران نیز از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که تا چند سال گذشته سطح قابل توجهی از درآمد‌های ارزی ایران به صادرات نفت وابسته بود، اما با دستور مقام معظم رهبری، این وابستگی به طور قطع از بودجه و درآمد کشور حذف شده است.

چین، کشوری است که بیش‌ترین تجارت خارجی را با ایران دارد و معملات این دو کشور در محصولات متفاوتی انجام می‌گیرد حتی سطح قابل توجهی کالای قاچاق نیز بین این دو کشور معامله می‌شود، یعنی اگر این معاملات نیز در مبادی رسمی کشور ثبت شوند، آمار درآمد ارزی کشور رشد خواهد کرد.

بنابراین در این شرایط حفظ ارزش صادرات و ایجاد سهولت در معاملات تجاری یکی از بزرگ‌ترین توقعاتی است که هم اکنون تمام فعالان اقتصادی از دولت دارند که افزایش حجم تجارت با کشور چین یکی از مهم‌ترین آنهاست چرا که این کشور پس از آمریکا قدرتمند‌ترین اقتصاد جهان را دارد. از جمله این موارد می توان به جاگیری ایران در جاده ابریشم یا همان طرح " یک کمربند یک راه" اشاره کرد با استفاده از کریدور اصلی و تفاهمات جدی با مقامات چینی ایران نیز از پیله های ارزشمند تجارت با این کشور استفاده کند.

طبق اظهارات حسین مدرس خیابان سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، ویروس کرونا رشد اقتصادی کشور چین را نیز بعد از ۲۰ سال منفی کرده است و این ویروس تجارت خارجی کشور‌ها را به طور میانگین ۳۳ درصد کاهش داده است.

با این وجود تمام کشور‌های مطرح در تجارت خارجی به خصوص چین، برای جبران این خسارت‌ها به دنبال رونق هرچه سریع‌تر این مهم است پس بخش تجارت ایران باید از این فرصت استفاده کند تا ضمن توسعه‌ی تجارت خود، نیاز کشور‌های خارجی به تولیدات داخلی را برآورده کند.

چین دومین کشور مصرف کننده نفت با روزی ۸ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه است که حدود ۴ میلیون از آن را از طریق تولیدات داخلی و مابقی را از تولید کشور‌های دیگر تامین می‌کند که ایران با افزایش میزان تولیدات روزانه نفتی، می‌تواند در این خصوص با چین شریک تجاری شود.

ایران و چین در تجارت مکمل یکدیگر اند

مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین روز شنبه در نشست مرکز تحقیقات راهبردی با موضوع تصویب برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اظهار کرد: روابط تجاری ایران و چین، به دلیل رویداد‌های اخیر سیاسی و تحریم‌های ظالمانه آمریکا کاهش نیافت بلکه کاهش قیمت نفت تنها دلیل افت مبادلات تجاری دو کشور است.

وی در این نشست افزود: نوع اقتصاد ایران مبتنی بر فروش مواد خام به دنیا است، چین هم خریدار این کالاهاست و همین مسئله موجب می‌شود دو کشور شریک اول تجاری یک دیگر باشند بنابراین، اقتصاد ایران و چین، مکمل یکدیگر است.

جزئیاتی از طرح ۲۵ ساله مشخص نیست

مجیدرضا حریری

مجیدرضا حریری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین اظهار کرد: در این قرار داد هنوز هیچ جزئیات و توافقاتی صورت نگرفته و هر دو کشور فقط در حد نظریه اولیه این طرح را قبول کرده اند.

وی افزود: پای سیاست نباید به توافقات و قرارداد‌های تجاری کشیده شود چرا که در این صورت ممکن است کشور‌های طرفین قرارداد با مشکلات سیاسی مواجه شوند و تعهدات تجاری خود را فراموش کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به ضرورت عقد قرارداد‌های بلند مدت تصریح کرد: تجارت با کشور چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان است، می‌تواند نتایج مساعدی برای اقتصاد ایران داشته باشد در نتیجه عقد هرگونه قرار داد در این زمینه باید با رعایت تمام جوانب و جزئیات تنظیم شود.


بیشتر بخوانید



حریری ادامه داد: ایجاد تفاهم نامه تجاری با کشور چین باید یک برنامه بلند مدت داشته باشد و در صورتی که این برنامه در دولت فعلی اجرا شود در اواسط دولت آینده نتیجه آن را خواهیم دید.

ایران برای بهره گیری از بازارها و منابع مازاد چین برنامه ریزی خواهد کرد

علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مشروح خبر ۲۱ اظهار کرد: چین طی ۱۰ سال آینده رتبه اول اقتصاد جهان خواهد شد، قبل از اعمال تحریم ها این کشور به ایران فشارهای احتمالی را گفته بود و همین موضوع منجر به ارتباط صمیمی با این کشور شد. منابع مازادی که در اختیار این کشور است ما را بر آن داشته تا تبادلات تجاری خود را هدفمند تر کنیم.
 
وی افزود:  کانال ارتباطی ایران و چین در دوران تحریم حفظ شده است، به طور مثال چین بزرگترین مصرف کننده نفت دنیاست و ایران نیز جزو تولید کنندگان بزرگ نفت در دنیاست. باید تولید نفتمان را به ۸.۵ میلیون بشکه برسانیم البته با توجه به تحریم ها و اعمال فشارها این امر نشدنی به نظر می رسد ولی زمانی که قرار داد خود را با کشورهایی نظیر چین محکم منعقد کرده باشیم قطعا پشتوانه تولید خواهیم داشت. باید تولید را افزایش دهیم چرا که عربستان به ۱۱ میلیون بشکه، آمریکا ۱۰ میلیون بشکه و روسیه به ۱۰ میلیون بشکه تولید ارتقا یافته اند.
 
آقا محمدی ادامه داد: در نتیجه اگر تولید نفتمان را افزایش ندهیم از بازار جهانی کنار خواهیم رفت، ما نیز برنامه های گسترده ای در این زمینه داریم.
 
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به نگاه مثبت ایران برای همکاری با کشورهای شرقی گفت: زیرساخت های خوبی فراهم شد اما غربی ها حتی روزنه ای برای تبادلات تجاری باز نگذاشتن در نتیجه نگاهمان برای رشد اقتصادی کشورمان حتی با روی خوش غربی ها به شرق باید باشد.
 
وی در پایان گفت: چین در حوزه های مختلفی از جمله صنعت، تکنولوژی و فناوری پیشرفت بسیار زیادی داشته است، ما نیز می توانیم با ظرفیت های موجود و سرمایه گذاری خارجی در این کشور، به رشد اقتصادی برسیم. راه اندازی شرکت های دانش بنیان با همکاری این کشور افق روشنی را برایمان ترسیم می کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ولایتمدار
۱۰:۰۸ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
اژدها وارد میشود !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۳۰ تير ۱۳۹۹
این قرارداد هرچه باشد اگر مشکلات اقتصادی مردم و تورم و گرانی در کشور را تا حد زیادی حل کند موفقیت امیز در غیر این صورت همه چیز به نفع چینی ها تمام شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۳۰ تير ۱۳۹۹
این قرارداد هرچه باشد اگر مشکلات اقتصادی مردم و تورم و گرانی در کشور را تا حد زیادی حل کند موفقیت امیز در غیر این صورت همه چیز به نفع چینی ها تمام شده
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۲۰:۰۴ ۲۸ تير ۱۳۹۹
هر چی بشه هیچ فرقی به حال ملت نمیکنه. ملت روز به روز بیچاره تر و بدبخت تر میشند و فشار و گرونی کمر همه رو میشکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۳ تير ۱۳۹۹
بهترین کاره
یک طور میگید نه که انگار اوضاع الان خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۳ تير ۱۳۹۹
بهترین کاره
یک طور میگید نه که انگار اوضاع الان خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۸ تير ۱۳۹۹
شما مبارلات سالم شفاف داشته موردی نداره از اینکه بخاین کل نفت گاز کشور ویا بندر این کشور را در اختیار بیگانگان قرا دهید بالاتری ضعف سیاسی کشور است. و هیچ کسوری روی شما حساب باز نمی کنه . پس شعاره ما میتوانیم کجا رفت.
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۰۹:۳۸ ۱۸ تير ۱۳۹۹
کشور چین هنوزبدهی های خرید نفت سالهای قبل رو به ما پرداخت نکرده مجبورا باید کالا و خدمات بی ارزش اونها رو مبادله کنیم طبق قراردادباید5000سرباز چین روهم بداخل ایران راه بدیم اینها حقوق میگیرن. جوونهای خودمون بیکارن چین میخواد هم سود ببره هم خیلی از افراد بیکارش رو مشغول کنه چین از این وضعیت سواستفاده میکنه
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۰۹:۲۳ ۱۸ تير ۱۳۹۹
جناب دکتر کرونا 8 چین و دیگر کشورها را درگیر کرده طبق گفته ظریف این قرارداد حدود یکسال و نیم بسته شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
آره قرار شده چین مواد خام مارو ببره جنس های بنجلش رو که بقیه دنیا پس میفرستن بفرسته ایران طبق یک قرارداد برد-برد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
قبل برجام و دردولت احمدی نژاد هم میتوانستیم با بهترین روش با چین رابطه داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
قراردادی که تا دیروز زبیخ کتمان میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۱۸ تير ۱۳۹۹
ایندفعه باجزئیاتش برای شما ارسال میشه
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۹:۰۲ ۱۷ تير ۱۳۹۹
از یه طرف میگن باید اقتصاد نفتی را کنار بزاریم ، اینجا اومدن میگن باید سطح تولیدمون را به ۸.۵ میلیون بشکه برسونیم ، اونوقت نام این اقتصاد میشه غیر نفتی ؟؟!! خوبه کاهش شدید قیمت نفت در این چند ماهه و همینطور تحریم ها نشون داد که اقتصاد متکی به فروش نفت چقدر شکننده است .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۹ ۱۷ تير ۱۳۹۹
ایران به مستعمره چین تبدیل شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۷ تير ۱۳۹۹
فروش نفت ایران به قیمت ناچیز ۱۰ دلار به چین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۵ ۱۷ تير ۱۳۹۹
تحریم نفت ایران در برابر غذا و داروی چینی ،
آخرین اخبار