به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ مرتضی گراوند مدیر پایگاه ملی معبد آناهیتا با اشاره به راه اندازی پویشهایی برای ثبت جهانی معبد آناهیتا از چندسال پیش، گفت : از سال ۱۳۹۵ که پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا مجددا راه اندازی شد، پویشهایی نیز برای ثبت جهانی این اثر توسط علاقمندان به آن شکل گرفت.
او گفت : سازمان یونسکو برای اینکه اثری به ثبت جهانی برسد، ۱۰ آیتم در نظر گرفته که از این تعداد شش آیتم مربوط به بناهای تاریخی و چهار آیتم هم مربوط به مناظر طبیعی و میراث معنوی است. طبق قوانین سازمان یونسگو اگر یک بنای تاریخی یکی از شش آیتم مورد نظر را داشته باشد این قابلیت را دارد که به ثبت جهانی برسد که معبد آناهیتا دو ویژگی از شش آیتم مورد نظر را داشته و میتواند در فهرست آثار ثبت جهانی قرار بگیرد.
مدیرپایگاه ملی آناهیتا قرارگیری این معبد در مسیر جاده ابریشم را یکی از این ویژگیها دانست و افزود: همچنین ساختار معماری، سبک ستون سازی و مصطبه سازی این بنا که کاملا متفاوت از سایر بناهای تاریخی است، ویژگی مهم دیگر آن برای ثبت جهانی شدن است.
او ادامه داد: البته موانع و مشکلاتی هم پیش روی ثبت جهانی این بنا وجود دارد که از جمله آنها میتوان به واقع شدن آن در داخل بافت شهری، وجود تعدادی واحد مسکونی در ضلع جنوبی عرصه بنا و عدم حفظ منظر حریم و رعایت ضوابط و مقرارت مورد نیاز برای ثبت جهانی یک اثر اشاره کرد.
گراوند گفت: از دهههای چهل که کاوشهای باستان شناسی در این محوطه تاریخی انجام شد، برخی موانع برای ثبت جهانی شدن آن مانند تملک و تخریب ۲۵۰ واحد مسکونی که روی عرصه این بنای باستانی ساخته شده بود، برداشته شد.
او بابیان اینکه موانعی که پیش پای ثبت جهانی شدن معبد آناهیتا است کمتر از موانع ثبت جهانی تاق بستان است، افزود: البته برای رفع این موانع نیازمند اعتبار هستیم و اگر یک همت استانی و ملی باشد، آناهیتا هم میتواند ثبت جهانی شود.
مدیرپایگاه ملی آناهیتا گفت: البته از چند مدت پیش بحثهایی مطرح شده که آناهیتا را به همراه دیگر آثار تاریخی شرق تا غرب استان در قالب یک محور به ثبت جهانی برسانند که هنوز در حد یک پیشنهاد است، اما در مجموع آناهیتا هم میتواند به تنهایی ثبت جهانی شود و هم در قالب محور ساسانی شرق تا غرب استان .
انتهای پیام/د