حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه از ثبات نسبی قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۲ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان است.
وی افزود: با توجه به نرخ مرغ زنده، عرضه مرغ گرم با نرخ بالاتر از ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان گرانفروشی است که متاسفانه در برخی خرده فروشی ها با نرخ ۱۹ هزار تا ۲۰ هزار تومان عرضه می شود.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه قیمت مرغ در بازار همچنان ۲ نرخی است، بیان کرد: واحدهایی که نهاده خود را با نرخ مصوب تحویل گرفتند، اقدام به توزیع مرغ با نرخ ستاد تنظیم بازار می کنند و در مقابل واحدهایی که نهاده مورد نیاز را از بازار سیاه تهیه میکنند، بر مبنای مکانیزم عرضه و تقاضا مرغ تولیدی خود را در بازار توزیع میکنند.
به گفته وی، علی رغم آنکه مرغداران طی ماه های اخیر متحمل زیان شدند، اعلام قیمت غیرمنطقی مرغ تولیدکنندگان را به چالش می کشد.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: با وجود آنکه مسئولان اذعان می کنند که قادر به تامین کل نهاده های مورد نیاز با نرخ مصوب نیستند، از این رو اعلام قیمت مصوب با هزینه های تولید فاصله معناداری دارد.
بیشتر بخوانید
وی قیمت مصوب هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار تومان و مرغ گرم ۱۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمت مصوب مرغ گرم ۵۰ درصد بالاتر از نرخ مرغ زنده است، در حالیکه با احتساب سود اصناف این اختلاف قیمت غیر منطقی است و به هیچ عنوان قبول نداریم.
اسداله نژاد افزود: در کارگروه تنظیم بازار ضریب تبدیل مرغ زنده به مرغ گرم برمبنای ۱.۴۰ تا ۱.۴۵ باید در نظر گرفته شود که متاسفانه ستاد تنظیم بازار مبنا را ۱.۵۰ در نظرگرفته است.
این مقام مسئول قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: قیمت هر قطعه جوجه یکروزه از یک هزار و ۴۰۰ تومان به ۳ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است، در حالیکه قیمت مصوب جوجه را ستاد تنظیم بازار ۲ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرده است که این نرخ جوابگوی منافع تولیدکنندگان که در چند ماه اخیر متحمل زیان شدند، نیست.
به گفته وی، با وجود آنکه مرغ یکی از کالاهای استراتژیک سبد خانوار به شمار میرود، افزایش قیمت، خانوارها را در تامین معیشت در تنگنا قرار میدهد که ما هم از این موضوع نگران هستیم، به همین خاطر انتظار میرود دولت دهکهای آسیب پذیر را در قالب یارانه حمایت کند.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه مرغداران در حاشیه زیان هستند، بیان کرد: علی رغم روند افزایشی قیمت مرغ طی روزهای اخیر، اما همچنان با نرخ منطقی و واقعی فاصله معناداری داریم، از این رو انتظار میرود که دستگاههای مسئول با تامین به موقع نهادهها و جلوگیری از سودجویی دلالان و عوامل واسطه کمک کنند تا مرغ با نرخ کمتری به دست مردم برسد.
وی درباره آخرین جزئیات زیان مرغداران در ماههای اخیر بیان کرد: برای اعلام زیان مرغداران در ۲ ماه اخیر نیازمند استخراج آمار و اطلاعات دقیق است تا بتوان برمبنای آن نظر داد، اما آنچه مسلم است زیان مرغداران طی ۴ ماه اخیر به بالای ۳ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ازدیاد تقاضا را یکی از دلایل اصلی قیمت مرغ در بازار اعلام کرد و گفت: اگر قیمت نهاده از بازار آزاد تامین شود، قیمت تمام شده از ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان فراتر خواهد رفت، به همین خاطر دستگاههای مسئول باید کاری کنند تا نهاده با نرخ مصوب در اختیار مرغداران قرار گیرد.
این مقام مسئول درباره آینده بازار مرغ بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که روند فعلی قیمت مرغ در بازار ادامه یابد چرا که صنعت دیگر تحمل زیان را ندارد و در صورت واقعی نشدن قیمتها باید منتظر تعطیلی واحدهای تولیدی بود.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه آشفتگی بازار نهاده های دامیهمچنان پابرجاست، بیان کرد: در حال حاضر هر کیلو کنجاله سویا با نرخ ۷ هزار تومان تومان و ذرت ۲ هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار سیاه عرضه می شود.
این مقام مسئول ادامه داد: دولت قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی را از واردات بسیاری از کالاها همچون نهاده های دامیحذف کند که این امز از رانت و سودجویی تعداد معدود افراد جلوگیری می کند.
اسداله نژاد با اشاره به اینکه عرضه مرغ با نرخ مصوب امکان پذیر نیست، بیان کرد: با توجه به نرخ ۱۱ هزار و ۷۰۰ تا ۱۲ هزار تومانی مرغ زنده، مرغ گرم نباید بالاتر از ۱۷ هزار تا ۱۷ هزار و ۳۰۰ تومان در بازار عرضه شود که متاسفانه به سبب سودجویی برخی اصناف با قیمت بالاتر عرضه می شود که مسئولان ذی ربط باید جلوی اینتخلفات را بگیرند، هرچند قیمت کارگروه تنظیم بازار به سبب نرخ بالای نهاده در بازار آزاد منطقی نیست.
وی در پایان تصریح کرد: با توجه به غیر واقعی بودن هزینه های تولید با قیمت مصوب مرغ، انتظار می رود دستگاه های ذی ربط تدابیری برای این موضوع بیندیشند، در غیر این صورت صنعت مرغداری دچار چالش می شود.
انتهای پیام/
درود بر سلطان مدیریت