وزارت دفاع آمریکا مدعی شده که روسیه برای تسریع روند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، با طالبان همکاری کرده است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) روز چهارشنبه با انتشار گزارشی مدعی همکاری روسیه با طالبان و دیگر گروه‌ها برای تسریع روند خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان شده است.

در این گزارش شش ماهه به کنگره آمده است: از ماه فوریه، به احتمال بسیار زیاد دولت روسیه از تلاش‌ها برای صلح میان آمریکا و طالبان با این امید که این صلح از حضور طولانی مدت آمریکا در افغانستان جلوگیری می‌کند، پشتیبانی کرده است.

پنتاگون مدعی است: از ماه فوریه، روسیه برای تقویت نفوذ خود در افغانستان، تسریع خروج نظامی آمریکا و مقابله با چالش‌ها امنیتی ناشی از این خروج، با دولت مرکزی، کشور‌های منطقه و طالبان همکاری کرده است.

توافقنامه صلح آمریکا و طالبان در نهایت روز ۲۹ فوریه (۱۰ اسفند ۹۸) و پس از ۱۸ ماه مذاکره در شهر «دوحه»، پایتخت قطر، به صورت رسمی امضا شد و بر اساس این توافق، آمریکا باید نیرو‌های خود را ظرف ۱۴ ماه از افغانستان خارج کند.

وزارت دفاع آمریکا در گزارش‌های شش ماهه پیشین خود نیز روسیه را به پشتیبانی تسلیحاتی و نظامی از طالبان متهم کرده بود.


بیشتر بخوانید


اخیرا نیز روزنامه نیویورک تایمز در مقاله‌ای مدعی شد: مقامات اطلاعاتی آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که یک واحد اطلاعات نظامی روسیه به صورت مخفیانه به شبه‌نظامیان مرتبط با طالبان برای کشتن نیرو‌های ائتلاف و نظامیان آمریکایی در افغانستان پاداش پیشنهاد داده است.

بنا بر این ادعا، مقامات آگاه از این موضوع اعلام کردند این اتفاق در بحبوحه گفتگو‌های صلح برای پایان دادن به جنگ طولانی در افغانستان رخ داده است.

این گزارش مدعی است آمریکا چند ماه پیش به این نتیجه‌گیری رسیده است که این واحد روسی که با تلاش‌های ترور و دیگر عملیات‌های پوششی در اروپا با هدف بی‌ثبات کردن غرب یا انتقام گرفتن از عهدشکن‌ها ارتباط داشته است، به صورت مخفیانه برای حملات موفقیت‌آمیز سال گذشته جایزه پیشنهاد کرده بود.

با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با رد گزارش نیویورک تایمز مبنی بر اینکه وی در جریان اطلاعاتی درباره گزارش‌های مربوط به حملات ادعایی به سربازان آمریکایی در افغانستان با حمایت روسیه در سال گذشته قرار گرفته است‏، از خود دفاع کرد. کاخ سفید نیز این گزارش نیویورک تایمز را رد کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار